[Temat ogólny] Seria Crysis

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

roma

Post autor: roma » 24 lis 2006, 19:37

Re: [Temat ogólny] Seria Crysis

grzecho pisze:ee to wymagania podobne do just cause(minimalne) wiec raczej smignie :D
taaa szczególnie na twojej grafie <hahaha> :rotfl:

//grzecho w co drugim temacie uzala sie nad swoim mxem a tu walnał hasło ze Crysis smignie <rotfl>
Ostatnio zmieniony 24 lis 2006, 20:06 przez roma, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

RIDDICK

Post autor: RIDDICK » 25 lis 2006, 12:29

Ja akurat nie musze się martwić oto, że sobie nie pogram w Crysis'a do tego czasu na pewno dokupię ramu.
<<

Uchiha Sasuke

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Uchiha Sasuke » 25 lis 2006, 22:43

Mi raczej pojdzie (mam nadzieje :] )a jak nie to trudno chociaz nie przepadam za gierkami tego typu ale na ten tytul warto zaczekac :]
"We've got two words for 'ya... Suck It!!" - Triple H & Shawn Michaels vel DX
<<

jakub1991

Post autor: jakub1991 » 11 sty 2007, 14:30

Nowe screeny udostepnione przez twórców, poslizg premiery chyba wyjdzie na dobre :

SCREENY
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 11 sty 2007, 14:37

Screeny fajne nowy filmik z CD-A o Crysis też fajny. ale zakładając ze screeny jak zwykle są troszkę poprawione i gra żeby wyglądać tak jak na screenach będzie potrzebowała karty która będzie miała DX10 czyli jak na razie na max-a pójdzie tylko na 8800GTX. Mi wystarczy żeby ta gra chodziła tak jak FarCry efekty z DX9 wystarcza bo na nic lepszego nie mam nawet co liczyć. Oby w tańszych kartach zamontowali DX10 byłoby całkiem fajnie bo mam zamiar kupić nową. Ale ogółem nie ma co się napalać na taką grafikę, bo wątpie żeby komukolwiek ruszyła na max-a, no chyba ze pod choinkę dostał 8800 :)
<<

dariusz

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: dariusz » 11 sty 2007, 18:14

1. Wreszcie nowy silnik graficzny. :ok:
2. Wygląda to wspaniale. Sądze że jeszcze sobie w to pogram. Trzeba się starać o nową karte graiczną i procka bo reszta starczy. :]
3. Z pewnością wyjdą patche lub Tweakery które przyspieszą działanie gry.

Jak juz było wspomniane. Vista da może lepsze efekty ale ma większe wymagania.
768MB dla Windows XP
1GB Windows Vista
Ostatnio zmieniony 11 sty 2007, 18:15 przez dariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Nvidia 9200 512 Mb, Intel Dual Core 2Ghz, Hdd 320 Gb, 4 Gb DDR 2 Ram.
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 11 sty 2007, 19:31

o kur*a ale grafa!! :przestraszony: chyba bede musial zainwestowac kase w nowa karte graf. :zalamany:
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 12 lip 2007, 11:36

Warto odświeżyć temat o Crysis'e - najlepiej zapowiadającego się FPS'a wszechczasów. otóz na E3 podano konkretną datę premiery - 14 wrzesień - warto zapamiętać, bo ten dzień może przejść do historii gier komputerowych. Więcej w newsie:

Kod: Zaznacz cały

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35085
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 12:14 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

pietrek90

Post autor: pietrek90 » 12 lip 2007, 15:50

Już doczekać sie nie moge pierwsze co to gnam do sklepu i odpalam będzie charcenie po wakacjach :D
<<

Karol_UG

Post autor: Karol_UG » 14 lip 2007, 11:50

Na tego Crysisa idzie nad długo już czekać. Sądzę, że nie będzie to taki genialny hit jak się zapowiada. Mam nadzieje że się mylę, ale ten DirectX10 już jest od dłuższego czasu a jeszcze gry finalnej ani jednej. A Crysisa data premiery ciągle wydłużana. Miejmy nadzieje, że słusznie.
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Adamo » 14 lip 2007, 23:03

Pewnie będzie tak jak z Doomem 3 - kupa hałasu, a tu przyszedł taki Far Cry i go szybciutko z pozycji lidery wywalił. :D. Mam jednak cichą nadzieje, że Crytek, tak samo jak z FarCry'em sie postara :evil: :evil:
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 15 lip 2007, 10:57

Adamo pisze:a tu przyszedł taki Far Cry i go szybciutko z pozycji lidery wywalił
tylko że crysisa robi ta sama firma co FarCry'a :P
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Adamo » 15 lip 2007, 14:55

grzecho pisze:tylko że crysisa robi ta sama firma co FarCry'a

Mam jednak cichą nadzieje, że Crytek, tak samo jak z FarCry'em sie postara
A myślisz, że ja tego nie wiem? Doom i FarCry to tylko przykłady były. Może być tak samo, ale inne studio wyda inną gre. Boże... :mur: :mur:
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 16 lip 2007, 16:25

Dla czekających na Crysis'a (ja nie niestety nie za bardzo - za słaby komputer) jeden z redaktorów CD - Action nakręcił filmik podczas E3. Dla ciekawskich filmik:

http://www.cdaction.pl/?strona=wyswietl&id=918
Ostatnio zmieniony 24 lip 2007, 11:19 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

boman

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: boman » 24 lip 2007, 11:15

A ja mam niesamowite informacje z ostatniej chwili. EA i Crytek dla wiernych fanów czekających na Crysisa postanowił przesunąć datę premiery tejże gry o 2 miesiące... do przodu. Zamiast we wrześniu Crysisa nie ujrzymy wcześniej niż w połowie Listopada. Ot taki miły prezencik...
Potwierdzenie
It wasn`t impossible to build RAPTURE at the bottom of the sea. It was impossible to build anywhere else.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 24 lip 2007, 11:19

boman pisze:postanowił przesunąć datę premiery
... w listopadzie zostanie przesunięta na kolejne trzy miesiące i zapewne będą takie przedłużenia jak w S.T.A.L.K.E.R.-ze. Chociaż może to i dobrze - im później tym lepiej, bo gra wyjdzie od razu dopracowana (Gothic 3 był "przesuwany" przez kilka miesięcy i nadal jest zabugowany jak to tylko jest możliwe)..
<<

boman

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: boman » 24 lip 2007, 11:23

Data premiery została przesunięta na Listopad aby zarobić więcej, gdyż w tym czasie zaczyna się okres świąteczny. Nawet jeżeli Crysis okaże się kiepski to wychodząc w takim czasie i tak znajdzie wielu nabywców, natomiast jeżeli wyszedłby w wrześniu i zebrałby słabe oceny to sprzedaż w okresie świątecznym drastycznie by spadła. Światem rządzi pieniądz...
It wasn`t impossible to build RAPTURE at the bottom of the sea. It was impossible to build anywhere else.
<<

Karol_UG

Post autor: Karol_UG » 24 lip 2007, 23:21

boman pisze:A ja mam niesamowite informacje z ostatniej chwili. EA i Crytek dla wiernych fanów czekających na Crysisa postanowił przesunąć datę premiery tejże gry o 2 miesiące... do przodu. Zamiast we wrześniu Crysisa nie ujrzymy wcześniej niż w połowie Listopada. Ot taki miły prezencik...
Potwierdzenie
Tak tak. I znowu przyszło nam długo czekać. Pewnie gra ma dużo bugów. Będą tak przesuwać datę premiery zobaczycie że mam racje. Uważam że ten DirectX 10 fenomenalnych zmian nie przynosi a za to sprzęt znowu trzeba wymieniać - chwyt kolejny rynku ażeby pieniądze od nas wyskrobać. No taki już wiek XXI że ta technologia idzie w górę. Ja tam sprzętu narazie wymieniać nie zamierzam przynajmniej jeszcze przez rok a jedna czy dwie gry na directx 10 na pewno mnie do tego nie skłoni. Jeśłi takowe gry wyjdą to sądzę że będą w początkowej fazie również na directx 9.0c. NVIDIA zresztą szybko nie zoptymalizuje sterowników pod nowe karty i Windows VISTA. Ten Windows to też moim zdaniem głupota. Wcale dużo nie wnosi a z kolei sięga po nasze kieszenie i dojdzie do sytuacji że wszystkie kiedyś programy będą pisane pod tylko Windows Vista i znowu trzeba będzie system zmieniać a i często sprzęt bo za słaby. Komputer to beczka bez dna i tak już zawsze było od początku. Co zrobić. Tak to już jest.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2007, 23:22 przez Karol_UG, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 25 lip 2007, 09:55

Karol_UG pisze:Ja tam sprzętu narazie wymieniać nie zamierzam przynajmniej jeszcze przez rok a jedna czy dwie gry na directx 10 na pewno mnie do tego nie skłoni. Jeśłi takowe gry wyjdą to sądzę że będą w początkowej fazie również na directx 9.0c. NVIDIA zresztą szybko nie zoptymalizuje sterowników pod nowe karty i Windows VISTA. Ten Windows to też moim zdaniem głupota. Wcale dużo nie wnosi a z kolei sięga po nasze kieszenie i dojdzie do sytuacji że wszystkie kiedyś programy będą pisane pod tylko Windows Vista i znowu trzeba będzie system zmieniać a i często sprzęt bo za słaby.
A ja czytałem nawet, że najnowsze gry ze świetną grafiką mają mieć tak wielkie wymagania sprzętowe, że żaden komputer tego nie uciągnie - grafika idzie do przodu, a jakość sprzętu wolniej się rozwija - prezentacja gry Alan Wake, była pokazywana za pomocą kompa o zabójczym konfigu: czterordzeniowy Intel 3,7GHz i dwie karty graficzne GeForce 8800GTX. Przecież najnowszy Colin McRae (Dirt) - najwyższa rozdzielczość i detale = 2,5GB RAM, najlepszy dwurdzeniowy procesor i GTX 8800 768MB, a czasem może zwalniać - to mówi samo za siebie :zdegustowany:

Kolejna ciekawostka:
Nie ma wątpliwości, że gra Crysis jest jedną z najgłośniejszych pecetowych produkcji ostatniego czasu. Ta przedstawiona w perspektywie pierwszej osoby strzelanina twórców Far Cry ukaże się już w listopadzie, a wraz ze zbliżającą się datą premiery zostają ujawnione kolejne szczegóły dotyczące projektu. Tym razem ogłoszono, kto zajął się skomponowaniem muzyki.

Zadania tego podjął się zasłużony dla branży gier artysta, Inon Zur (Prince of Persia: The Two Thrones, Syberia II, Icewind Dale II i wiele innych). Przygotował muzykę, która zdaniem nadzorującego udźwiękowienie produkcji studia Crytek Josepha Zajonca w świetny sposób oddaje przedstawione na ekranie wydarzenia, nadając im dodatkowej głębi.

Muzyka została nagrana w Seattle przez orkiestrę symfoniczną Northwest Sinfonia Orchestra. Według zapowiedzi możemy spodziewać się prawdziwie filmowego soundtracku, mieszającego w sobie muzyczne pejzaże, dynamiczne brzmienia oraz dźwięki podkreślające obcość przybyszów z kosmosu.
Warto przeczytać także:

http://www.gram.pl/felieton.asp?id=1647
Kilka świeżych informacji o Crysis'ie:
Firma Crytek GmbH ma poważne plany względem swojej nowej gry o nazwie Crysis. Nie jest wykluczone, że oczekiwana przez wielu strzelanina doczeka się kontynuacji. Szef niemieckiego studia – Cevat Yerli – przyznał w rozmowie z serwisem GameSpot, że ich produkt został zaprojektowany jako pierwsza odsłona trzyczęściowej sagi. Trudno jednak gorączkować się tą wiadomością, gdyż trylogia to w chwili obecnej melodia przyszłości.

Twórcy uzależniają podjęcie decyzji o produkcji drugiej i trzeciej części gry od sukcesu pierwowzoru. Jeśli Crysis poradzi sobie na rynku i fani zapragną kontynuacji, z pewnością ona powstanie. Na razie jednak Niemcy muszą uporać się z ukończeniem pierwszej odsłony cyklu, która do sklepów trafi 16-ego listopada. Studio Crytek GmbH zakończyło już podstawowe prace nad swoim dziełem. Teraz przyszedł czas na eliminowanie wychwyconych przez testerów błędów – proces ten potrwa kilka kolejnych tygodni.

Choć do premiery pozostały prawie trzy miesiące, grę przetestujemy nieco wcześniej. Yerli oświadczył, że pod koniec września w Internecie pojawi się oficjalna wersja demonstracyjna programu. Wówczas wyjdzie na jaw, czy Crysis faktycznie będzie działać szybko i wyglądać wspaniale na komputerze z jednordzeniowym procesorem i kartą graficzną GeForce 6800 GT. To nie żart – o takiej konfiguracji wspomniał w wywiadzie wymieniony wyżej szef firmy Crytek GmbH. Trzymamy za słowo.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2007, 12:50 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 5 razy.
<<

RIDDICK

Post autor: RIDDICK » 28 sie 2007, 11:07

Najświeższe info na temat Crysis'a:
Demo gry Crysis będzie dostępne 25-ego września

Z ujawnionych wczoraj przez firmę Crytek informacji wynika, że demo oczekiwanej przez posiadaczy „blaszaków” gry Crysis pojawi się w Internecie we wtorek, 25-ego września bieżącego roku. To będzie dobry dzień dla pierwszoosobowych strzelanin. W tym samym terminie amerykańskie sklepy rozpoczną sprzedaż trzeciej odsłony cyklu Halo.

Wersja pokazowa zawierać będzie pierwszą misję z kampanii dla jednego gracza, która nosi nazwę Kontakt. Producent programu – studio Crytek – obiecuje również wielką niespodziankę. Trudno powiedzieć czym chcą zaskoczyć PeCetowców nasi zachodni sąsiedzi. Firma nie ujawniła jakichkolwiek wskazówek, pozwalających domyślić się czym jest owa niespodzianka...

źródło:gry-online.pl
"Crysis faktycznie będzie działać szybko i wyglądać wspaniale na komputerze z jednordzeniowym procesorem i kartą graficzną GeForce 6800 GT. To nie żart – o takiej konfiguracji wspomniał w wywiadzie wymieniony wyżej szef firmy Crytek"

I wtedy zobaczymy jak to będzie z tą konfiguracją ;)

Edit: Najnowszy trailer Exclusive Nanosuit Trailer wersja HD i SD Polecam szczena opada :] jak to co się dzieje z tym jeep'em to nie jest skrypt a fizyka to miodzio :evil:
Ostatnio zmieniony 28 sie 2007, 11:29 przez RIDDICK, łącznie zmieniany 4 razy.