GeForce 4 MX 440

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 30 sie 2007, 21:27

Re: GeForce 4 MX 440

korzychxp pisze:Widze czytasz ze zrozumieniem
a ja widze że sam nie czytasz!

zeby zmierzyć ilość fps wystarczy załączyć frapsa i grę, a benchmark to już operacja frapsa, wiec niemożliwe żeby nie zamulało.i mam dość twoich opini... co mnie to obchodzi że mi nie wierzysz... wiem chyba jak mi gra chodzi i na jakich detalach...
korzychxp pisze:pokaz tego STALKERa czy FEAR to posmiejemy sie
jak narazie tylko ty się śmiejesz... zal.pl

i ja nie bronię swojej karty tylko zwracam uwagę na to że wprowadzasz ludzi w błąd... nie obchodzi mnie czy gra wyciąga 40fps czy 20... ważne że da się pograć, nie tak jak colin dirt(max 15fps przy najniższych ustawieniach i wyłączonym HDR)
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 21:32 przez grzecho, łącznie zmieniany 2 razy.

<<

korzychxp

Post autor: korzychxp » 30 sie 2007, 22:45

pan jUzek pisze:
Taki kit to możesz wcisnąć swojej babci :rotfl:
Dokładając jakieś 100zł to kupimy o wiele wydajniejszego GF 8800GTS :]
Tylko czy emerytura babci zbytnio nie ucierpi na takim zakupie
Asusa kupimy za 470zł a leadteka jeszcze taniej, reszta na piwo :)

Tylko że w momencie premiery GF7600GT nie było GF serii 8
niby prawda ale to tylko 4 miesiące różnicy...

[ Dodano: Czw 30 Sie, 2007 22:51 ]
grzecho pisze:
korzychxp pisze:Widze czytasz ze zrozumieniem
a ja widze że sam nie czytasz!

zeby zmierzyć ilość fps wystarczy załączyć frapsa i grę, a benchmark to już operacja frapsa, wiec niemożliwe żeby nie zamulało.i mam dość twoich opini... co mnie to obchodzi że mi nie wierzysz... wiem chyba jak mi gra chodzi i na jakich detalach...
korzychxp pisze:pokaz tego STALKERa czy FEAR to posmiejemy sie
jak narazie tylko ty się śmiejesz... zal.pl

i ja nie bronię swojej karty tylko zwracam uwagę na to że wprowadzasz ludzi w błąd... nie obchodzi mnie czy gra wyciąga 40fps czy 20... ważne że da się pograć, nie tak jak colin dirt(max 15fps przy najniższych ustawieniach i wyłączonym HDR)
no oczywiscie, masz dość, a kto by nie miał? może sie popłaczesz zaraz, bo 6200 to świetna karta, tylko kupować...

to już ci mówiłem, idz swoje poglądy głoś na fora KOMPUTEROWE i nie tylko poglądy, może bana bys dostał? nie wiem, wiem tyle ze o stalkerze w full detalach mozesz pomarzyć i tylko tyle, ja ludzie w błąd nie wprowadzam, tylko ty, po prostu dałem hmm... 3 testy, pclab, egielda, na pclabie 6200 osiągneło srednio 26 fps, an egieldzie 27,9 (28), wiec taka jest prawda i nie trudno sie z tym nie zgodzic, ja na 9550 (małpa) 9600pro mogłem grać na 90% poziomach w far cry na full detalach e 1024x768, oj maksymalnie 45 fps było, a np przy poziomie Boat gdzi wszedzie jest woda i las, spadało do 20 wiec było niegrywalnie, a miałem karte 128bitową w odroznieniu od ciebie

a to ze nikt sie nie smieje? bo mało osób sie tu zna, a jak sie zna to sie nie wypowiadał w tym temacie, portal ogółem jest o spolszczeniach ale tematy o sprzęcie tez sie pojawiają, jak zobaczyłem takie coś to musiałem sie resnąć, choc pewnie wcale bym tu nie wszedł jakby nie moje spolszczenie do manhunta
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 22:52 przez korzychxp, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 31 sie 2007, 01:02

Hubert91 pisze:GeForce 4 MX
Ta karta to totalny gniot! To okrojona wersja Geforce 4! Jest o wiele mniej wydajna od Geforce 4 i nawet od Geforce 3(!!!) W kilku przypadkach ustępuje nawet Geforcowi 2 Ti
Wiele osób swojego czasu nabrało się kupując ten bubel marketingowy od NVIDI, w tym mój kuzyn, choć mu ją odradzałem...
korzychxp pisze:bo 6200 to świetna karta, tylko kupować...
2 lata temu tak, ale nie teraz, bo to już leciwa karta i porównywalna osiagami do Radeon 9600 - wiem bo sam zastanawiałem się nad kupnem 6200 od Palita. 6200 obsługuje shadery w wersji 3.0 a radeon 9600 w wersji 2.0. Dzieki temu faktowi wspomniany Radeon jest wydajniejszy w np Farcryu, bo nie musi obslugiwac zbednych pierduł graficznych.

A co Wasza dalsza dyskusja ma wspólnego z Geforce 4 w wersji MX?!
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Hubert91

Post autor: Hubert91 » 31 sie 2007, 02:16

Nic nie pisałem ponieważ miałem awarie neta ale patrząc na posty niektórych forumowiczów odbiegli on trochę od tematu tak jak napisał Maciek
A co Wasza dalsza dyskusja ma wspólnego z Geforce 4 w wersji MX?!
Aha i jeszcze jedno. Szczerze mówiąc potrzebowałem takiej informacji (prosto i na temat)
Ta karta to totalny gniot! To okrojona wersja Geforce 4! Jest o wiele mniej wydajna od Geforce 4 i nawet od Geforce 3(!!!) W kilku przypadkach ustępuje nawet Geforcowi 2 Ti
Za to dzięki. Chociaż dowiedziałem się sporo innych, ciekawych rzecz. :super: Pozdrawiam :super: