Re: [Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

O wszystkich dyscyplinach sportowych oraz o tym, co szczególnie kręci facetów - o Motoryzacji!
Kod: Zaznacz cały
http://sport.onet.pl/74330,1248713,1602490,wiadomosc.html
http://euro2008.wp.pl/kat,1002443,wid,9189210,wiadomosc.html?rfbawp=1189323320.226&ticaid=146e9
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/reprezentacja/news/portugalia-polska-gramy,973592
Czytałem dziś gdzieś, że jego wczorajsza gra była porównywalna z C. Ronaldo, tylko że Jacek nie płaczeMATchlesS pisze:nie mówiąc o wspaniałej grze Jacka Krzynówka...
A dla nas bramki to nie fuks ? Bramka to bramka nikt nie daje dodatkowych punktów za gole zdobyte szczęśliwie. Ogólnie postawa naszych oceniam dobrze, zrobili co do nich należało, wywieźli korzystne rezultat chociaż mogło być lepiej. Brak krycie przy 2 bramce dla Portugalii okazał się katastrofalny niestety, tak samo jak niepewność Żewłakowa czy piłke wybijac czy oddać Borucowi. Szkoda że Bronowicki nie zagra z Finami za kartki z tego co słyszałem bo chłopak zasuwa po boisku jak dziki. Mina Scolariego po bramce na 2:2 - bezcennekrystian125_chudy pisze: te 2 bramki dla portugalii to fuks
No właśnie. Czemu niby fuks. Przy dobitce bardzo dobrze zrobił że zkozłował piłkę by Ricardo miał trudniej do wyciągnięcia. To że polska to nie Brazylia to nie znaczy że nie umieją ładnej bramki strzelić.krystian125_chudy pisze:lewndowskiego jednak jego gol nie byl raczej dosc szczesliwy...
Zaryzykuję i powiem, że ważniejszym wydarzeniem od remisu w Finlandii jest podział punktów w meczu Portugalia - Serbia. Mecz zakończył się wynikiem 1:1 i... sporym skandalem:Według dziennikarzy „Przeglądu Sportowego” na najwyższą notę za występ przeciwko Finlandii zasłużył Jakub Błaszczykowski. Pomocnik reprezentacji Polski otrzymał notę – 7 (skala 1-10).
Noty Polaków według „Przeglądu Sportowego”:
Boruc – 6 – Dudka – 3, Żewłakow – 4, Jop – 6, Golański – 3 – Smolarek – 6, Sobolewski – 4, Lewandowski – 5, Błaszczykowski – 7, Krzynówek – 5 – Rasiak – 4.
Remis Portugalii to bardzo dobra informacja dla naszej reprezentacji.W końcówce spotkania doszło do ogromnego zamieszania. Szkoleniowiec Portugalii, sfrustrowany wynikiem, uderzył zawodnika Serbii Ivicę Dragutinovica. W atmosferze skandalu sędzia zakończył spotkanie.
1. Polska 11 21
2. Finlandia 11 19
3. Portugalia 10 17
4. Serbia 10 16
5. Belgia 10 11
6. Armenia 8 8
7. Kazachstan 10 7
8. Azerbejdżan 8 5
Szczęście ma i tego nie da się ukryć, ale jak ktoś powiedział: "Szczęście mają tylko najlepsi :-]", a chyba nikt nie zaprzeczy, że Artur Boruc to jeden z lepszych bramkarzy europejskich.Aq pisze:Co do Boruca, ten facet nam przynosi szczęście i je ma a to jest ważne dla bramkarza, bo w ilu to już spotkaniach broni za niego słupek i poprzeczka.
W Europie nie ma tak jak kiedyś - obecnie jest jest tylko kilka drużyn, które są bardzo słabe (np: San Marino) ale reszta, nawet te słabsze (tu właśnie Armenia i Azerbejdżan) prezentują całkiem dobry poziom. Kiedyś (chociaż teraz owszem zdarzają się także wyniki hokejowe, ale rzadziej) bardzo często przegrywały mecze wysoko (np: 5:0), a teraz spotkanie z nimi to wyzwanie, bo takie drużyny grają dobrze taktycznie, pomimo, że nie mają dobrych piłkarzy.Aq pisze:Ja osobiście troszkę się obawiam tych trzech meczy, niby przeciwnicy nie trudni,
Widać było, że Finowie Krzynówka bardzo dobrze kryli - nie miał okazji do strzału. A co do Smolarka - faktycznie, w dwóch ostatnich meczach był trochę mniej widoczny, ale myślę, że to chwilowa zniżka formy. W klubie także nie najlepiej ostatnio gra. Brawa za to należą się Kubie Błaszczykowskiemu, który ładnie dryblował (szczególnie w drugiej połowie) pod polem karnym Finów. Widać, że nie boi ryzykować - właśnie w takich meczach, w których rywal gra bardzo dobrze w defensywie (mam tu na myśli pułapki ofsajdowe i wyjątkowa czujność, np: na prostopadła podania), trzeba próbować akcji indywidualnych.Aq pisze:Czy Krzynówek grał słabiej z Finlandią, raczej nie porostu nie strzelił bramki, miał okazje tylko tych podań do niego było troszkę mniej, najbardziej się zawiodłem w tych dwóch ostatnich meczach na Smolarku, widać chłop nie ma takiej formy co kiedyś, oby niedługo przyszła.
No to sie mylisz. Zaprzeczam, i to nie dlatego, żeby zrobić Ci na złość, tylko uważam go za przeciętniaka, to zainteresowanie Milanu i Barcelony nim było wydaje mi sie sztuczne. On jak kazdy bramkarz ma swoje piekne interwencje, ale tez kiksy, czemu nie mozna sie dziwic.MATchlesS pisze:nikt nie zaprzeczy, że Artur Boruc to jeden z lepszych bramkarzy europejskich.
No Ci pierwsi wygrali z Biało-Czerwonymi, tak wiec, czy są lepsi, czy mieli szczescie?nawet te słabsze (tu właśnie Armenia i Azerbejdżan)prezentują całkiem dobry poziom.
Zniżki to ty masz w sklepach...MATchlesS pisze:zniżka formy.
A jak nazwiesz to że z Portugalią w drugim meczu nie strzelił bramki, która zapakował w pierwszym, chociaż w tym drugim miał lepszą pozycje.Zniżki to ty masz w sklepach...
To nie zależy od tego - takie porównanie nie ma sensu...Aq pisze:A jak nazwiesz to że z Portugalią w drugim meczu nie strzelił bramki, która zapakował w pierwszym, chociaż w tym drugim miał lepszą pozycje.
Rasiak.Aq pisze:jak nazwiesz napastnika który nie strzela bramek?
Nie czaje tej wypowiedzi.O jejciu !!! Kuszczak ma znizke formy do końca życia ! Taki blamaż w meczu z Azerbejdżanem !