Re: [szukam] nowy komputer za 4500zł
ta... to teraz zero konkurencji pośród płyt głównych... bo procesor czy płyta główna nie obsługują danej karty, to niemożliwe, płyty pod nforce (nvidia) obslugują radeony, tak samo płyty intela obsługują radki a chipsety AMD? takich sie nie kupuje bo są mizerne... wiec jakby tak było to nikt by nie miałradeonów, ja miałem chipsety nforce3 i teraz 4 i na tym 2 radki, dziwne ze działały (wg ciebie) bo wg mnie to normalneKocyk pisze:Duzy problem to taki ze niewiadomo co lepsze, czy geforce 8800 czy radeon 2900. Widziałem kilka testów i raz wygrywał Geforce a raz Radeon, a innym razem były niewielkie różnice ! Przypomniało mi sie ze pod koniec tego roku nvidia ma wypuscić geforce 9800 . Radziłbym poczekać bo wtedy za ta samą kase kupisz lepszą kartę graficzną albo taniej 8800 GTX ultra. A inny szkopuł to ze AMD i Ati to jedna firma i cieżko znaleźc płyte główną pod procek Intela i karte Radeon. Mi się udało pół roku temu ledwo co kupic płytę główna z AMD i nvidią, i zauwazyłem że na dzień dzisiejszy jest to prawie niemozliwe.
Teraz prawie wsystkie płyty główne są pod
1) procesor AMD i płyta obsługuje radeony
2) procesor intel i karta graficzna nvidii
P.S. najlepiej płytę główna i kartę graficzna wziać tej samej firmy bo jest lepsza współpraca i zwiększa sie wydajnosć sprzętu. Ja mam płytkę i kartę Asusa i polecam tą firme bo nigdy nie miałem problemów ze sprzetem tej firmy