[szukam] sterowniki do irdy Mobile Action Technology MA-660
Wszystko o telefonach komórkowych GSM.
• Strona 1 z 1
No więc mam taki problem pożyczyłem se irde od kumpla lecz on zgubil plytke ze sterami... moja prosba jest taka ze prosze dac mi sterowniki do irdy Mobile Action Technology MA-660.... bede bardzo wdzieczny.... i prosze jak najszybciej
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, 16:06 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [szukam] sterowniki do irdy Mobile Action Technology MA-660
1 sekunda i Google powiedział:
Gdybys go ładnie poprosił też by Ci powiedział
Kod: Zaznacz cały
http://www.mobileaction.com.ua/
Maciek pokarz mi jak z tej strony ściągnąć stery i gdzie <font color=red><b>w ogóle</b></font> one do tego modelu są?
Zobacz to:
http://dahoo.untergrund.net/other/ma-660.rar
Link do sterowników jakie są dodawane do urządzenia na płycie CD
Przeglądając tytuły gier, można odnieść wrażenie, że poza strzelaniem, gonieniem,
szlachtowaniem i uciekaniem, niczego nie oferują. A przecież to nieprawda!
szlachtowaniem i uciekaniem, niczego nie oferują. A przecież to nieprawda!
no więc Horhend, sterowniki się zainstalowały za co masz + lecz mam jeden problem nie moge wysyłać ani nie mam takie opcji żeby wysłać plik z kompa co mam teraz zrobic?
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2007 16:48 ]
aha jak próbuje wysłać z komy to też nic ;/
Masz zainstalowane i odpowiednio skonfigurowane oprogramowanie do obsługi komórki (o ile takowe jest dla danego modelu, ale zapewne dla większości komórek jest)?stachu pisze:mam jeden problem nie moge wysyłać ani nie mam takie opcji żeby wysłać plik z kompa co mam teraz zrobic?
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
Nie tam nie ma do k300i ..... wg pc format powinna mi sie pojawic na pasku ikonka lecz ona mi sie nie pokazala jeszcze jakies propozycje?
pokaŻuje:stachu pisze:pokarz mi jak z tej strony ściągnąć stery i gdzie <font color=red><b>w ogóle</b></font> one do tego modelu są?
http://global.mobileaction.com/download/download1.jsp?phoneBrand=2&modelID=315
a więc tak maciek dostajesz + lecz gdy jestem w tym programie to on nie umie nawiązac z komorka polaczenia co mam robic?
Nie wiem, jak wygląda program podany przez Maćka, ale ja używam programu floAt's Mobile Agent do komunikacji PC <=> SE K700i i nie mam raczej z nim problemów. Można go pobrać z tej strony:
Po jego uruchomieniu kliknij Tools -> Options -> zakładka General -> zaznacz Native IrDA i kliknij OK. Później po włączeniu podczerwieni w komórce i położeniu jej blisko IrDy kliknij Phone -> Connect i poczekaj, aż zostanie ustanowione połączenie. Jeżeli wszystko się powiedzie po lewej stronie powinny się wyświetlić foldery znajdujące się w K310i. Jeżeli chcesz pobrać jakiś plik z komórki to zaznacz go właśnie po lewej stronie, a następnie kliknij Action -> Download... Jeżeli natomiast chcesz wysłać jakiś plik do komórki wybierz Action -> Upload..., wskaż plik i postępuj zgodnie z instrukcjami.
FMA ma więcej funkcji niż tylko przesyłanie plików, ale chyba głównie o to Ci chodziło.
http://dfn.dl.sourceforge.net/sourceforge/fma/fma-2.0-stable-setup.exe
FMA ma więcej funkcji niż tylko przesyłanie plików, ale chyba głównie o to Ci chodziło.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
Piotrek_L, jak daje connect to nic sie nie dzieje
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2007 20:58 ]
To urządzenie nie pracuje poprawnie, ponieważ system Windows nie może załadować sterowników wymaganych dla tego urządzenia. (Kod 31) Gdy weszłem w weszłem w właściwości urządzenia to pisało takie coś... a przy instalacji pisało żeby dał dyskietke z service packiem a ja jej nie mam bo mam odrazu home edition z servicem packiem .....
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2007 20:58 ]
To urządzenie nie pracuje poprawnie, ponieważ system Windows nie może załadować sterowników wymaganych dla tego urządzenia. (Kod 31) Gdy weszłem w weszłem w właściwości urządzenia to pisało takie coś... a przy instalacji pisało żeby dał dyskietke z service packiem a ja jej nie mam bo mam odrazu home edition z servicem packiem .....
Czyli masz nieprawidłowo zainstalowane sterowniki... W jaki sposób je instalowałeś?stachu pisze:To urządzenie nie pracuje poprawnie, ponieważ system Windows nie może załadować sterowników wymaganych dla tego urządzenia. (Kod 31) Gdy weszłem w weszłem w właściwości urządzenia to pisało takie coś... a przy instalacji pisało żeby dał dyskietke z service packiem a ja jej nie mam bo mam odrazu home edition z servicem packiem .....
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, 21:11 przez Piotrek_L, łącznie zmieniany 1 raz.
Kreator tylko mi coś wsykakiwało z service packiem2 tylko ja nie mam dyskietki z sp2 bo mam sp2 na plycie z home edittion
Spróbuj pobrać i zainstalować sterowniki z tej strony:
Następnie rozpakuj ten plik, wejdź do folderu, gdzie rozpakowałeś te pliki i uruchom plik DriverInstall.exe. Później uruchom ponownie komputer, podłącz IrDę do USB i jeżeli wyświetli się okno Kreatora dodawania sprzętu wybierz, aby ten zainstalował oprogramowanie automatycznie.
Podaję Ci link do innych sterowników ponieważ po uruchomieniu pliku Install.exe znajdującego się w archiwum, do którego link podał Horhend, wyświetla się napis "Sterownik urządzenia dla KS-959" zamiast MA-660 i może dlatego występują problemy.
http://ds.my-mam.com/MA660/Driver/MA660driver.zip
Podaję Ci link do innych sterowników ponieważ po uruchomieniu pliku Install.exe znajdującego się w archiwum, do którego link podał Horhend, wyświetla się napis "Sterownik urządzenia dla KS-959" zamiast MA-660 i może dlatego występują problemy.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, 21:26 przez Piotrek_L, łącznie zmieniany 2 razy.
tylko teraz kyo mi udostepnik plik i386 (lub folder) z sp2 do home oddtion bedzie boski i problem bedzie najprawdopodobniej zalatwiony:)
Ten folder znajduje się na płycie z Windows-em...
a więc tak Piotrek_L, ma plusa za ten folder .... lecz jest jeszcze chyba jeden + do zdobycia a wiec tak wszystko zainstalowało sie poprawnie wszytsko działa poprawnie i jak pierwszy raz podlozylem kome do irdy to mi sie pokazal kreator znajdowania sprzetu i on mi zainstalowal k300 jako modem lecz gdy teraz podkladam fonaa to sie nic nie dzieje co mam robic? w opcjach Łącze bezprzewodowe mam ustawione ze jak bedzie jakas irda to ma mi sie pokazac ikonka na pasku lecz jak podkladam fona to ona sie tam nie robic prooosze pomozcie
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2007 22:59 ]
dobra ten problem co mam u góry juz rozwiazalem.... wlaczylem FMA i zaczal mi ladowac tylko jak stanal na bulid phone folders to nie umie skonczyc i laduje ladu i zladowac nie umie ja temu zaradzic? aha może znacie jakies inne progeamy do laczenia?
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2007 22:59 ]
dobra ten problem co mam u góry juz rozwiazalem.... wlaczylem FMA i zaczal mi ladowac tylko jak stanal na bulid phone folders to nie umie skonczyc i laduje ladu i zladowac nie umie ja temu zaradzic? aha może znacie jakies inne progeamy do laczenia?
Podłączając mój SE K700i kablem USB czekam ok. 41 sekund na połączenie, u Ciebie może być trochę dłużej (myślę że max 1,5-2 min.). Możesz jednak spróbować użyć programu, do którego link podał Maciek (nie wiem jednak, czy i jak działa bo nie chce mi się zbytnio teraz pobierać 20 MB).stachu pisze:wlaczylem FMA i zaczal mi ladowac tylko jak stanal na bulid phone folders to nie umie skonczyc i laduje ladu i zladowac nie umie ja temu zaradzic?
Problem już rozwiązałem nie wiem jak bo cos poklikałem i zaskoczył ale chyba dlatego że prędkość zmieniłem na mniejszą dziekuje wzystkim za pomoc