[Opinia] Dodatki do Age of Empires III

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 11 wrz 2007, 18:55

[Opinia] Dodatki do Age of Empires III

Obrazek Głównie z powodu zbliżającej się premiery drugiego dodatku do fantastycznej gry Age of Empires III (moja ulubiona gra strategiczna) utworzyłem temat o dodatkach do owej gry.
Jak wiadomo już dawno wyszedł bardzo dobry dodatek The WarChiefs - według mnie bardzo dobry, zawierający wiele ciekawych rozwiązań. Jedyną chyba wadą jest długość owego dodatku - da się go ukończyć w kilka godzin.
Więcej o The WarChiefs na stronie:

Kod: Zaznacz cały

http://www.gram.pl/gra_9wri8_Age_of_Empires_III_The_WarChiefs.html
Są tam bardzo ciekawe artykuły oraz przydatne patche.

Głównie chciałbym się skoncetrować na nadchodzącym dodatku - The Asian Dynasties.
Age of Empires III: The Asian Dynasties, to drugie oficjalne rozszerzenie AoE III, które przenosi akcję gry na daleki wschód. Wprowadza 3 nowe nacje - Japończyków, Chińczyków i Hindusów, a wraz z nimi nowe jednostki, budowle i możliwości taktyczne. W trybie dla pojedynczego gracza dostępnych jest 15 nowych scenariuszy, a rozgrywki online dzięki wprowadzeniu 3 kolejnych stron konfliktu staną się jeszcze bardziej emocjonujące (po premierze dodatku gracze będą mogli wybierać spośród aż 14 grywalnych frakcji!).

Gra Age of Empires III: The Asian Dynasties ukaże się w Polsce w listopadzie, w pełnej polskiej wersji językowej i cenie 59,90 PLN.
Dodatek zapowiada się smakowicie - jedyne moje oczekiwania, to to, aby gra była dłuższa...
Więcej informacji The Asian Dynasties na stronie:

Kod: Zaznacz cały

http://www.gram.pl/prod_8gjjJO2_Age_of_Empires_III_The_Asian_Dynasties.html]
Co myślicie o nadchodzącym dodatku - według mnie "prowadzenie" Azjatów będzie o wiele ciekawsze od plemion, które były w pierwszym dodatku - poczekamy, zobaczymy. :)
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 11:01 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Simek

Post autor: Simek » 12 wrz 2007, 19:26

Re: [Opinia] Dodatki do Age of Empires III

Bardzo lubię serię Age of Empires więc na pewno prędzej czy później zagram w ten dodatek. Niestety w pierwszy dodatek nie grałem ale podstawowa wersja gry jest bardzo ciekawa i wciągająca. Myślę, że drugi dodatek będzie ciekawy no ale nigdy nic nie wiadomo...
<<

koci_pazur

Post autor: koci_pazur » 12 wrz 2007, 20:30

Podstawowa wersja gry była całkiem niezła, ale Wrachiefs mi się nie podobał. Mam nadzieję że Asian Dynasties będzie dużo ciekawszy niz poprzednik i nie będzie miał wygórowanych wymagań sprzętowych.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 12 wrz 2007, 23:45

koci_pazur pisze:nie będzie miał wygórowanych wymagań sprzętowych.
Trzecia część ma bardzo dobrze zoptymalizowany silnik gry - na kilkuletnim komputerze gra działa w bardzo wysokiej rozdzielości i włączonymi detalami wspaniale (ewentualnie wysokie jakości cieniowania i duża dokładność wody potrafią nieźle spowolnić grę). Tak jest na moim, trzeba przyznać, słabo - średnim komputerze. Tym bardziej, że grafika jest bardzo ładna.
Wątpie, aby dodatek znacząco podwyższył wymagania - po zainstalowaniu The WarChiefs gra nie straciła na płynności, więc mało prawdopodobne, aby The Asian Dynasties to zmienił...
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2007, 23:46 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''