[wydajność] przesiadka z Geforce 6600 na 7900
moje pytanie czy wystarczy taki zasilacz
i czy procesor nie bedzei spowalnial nowej karty graficznej karta jest pod agp 8X
i czy zobacze wzrost wydajnosci w nowych grach.dzeiki za odpowiedz
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
Wzrost wydajności zobaczysz, procesor raczej nie powinien zbyt spowalniać karty, ale dobrze by było gdyby był lepszy(procesor)moje pytanie czy wystarczy taki zasilacz
i czy procesor nie bedzei spowalnial nowej karty graficznej karta jest pod agp 8X
i czy zobacze wzrost wydajnosci w nowych grach.dzeiki za odpowiedz
no commentsMroczny pisze:daniel_26, hmm... a nie myślałeś może nad 7300 GT galaxy ?? jest lepsze niż 7900 ;] przynajmniej wg. mnie a co do zasilacza do nie szalej aż tak... czołgu to ty tam nie masz ;] wiec sie opanuj 350 - 450 wystarczy no ale jak tam chcesz im więcej tym lepiej, i tym większy rachunek za prąd xD
to zapraszam do pogawędki z moim mr. profesorem z Elektrotechniki ;] pobiera tyle ile ma wyznaczone 500 a oddaje tyle ile potrzeba Carlik, stary weź sie sie wysilaj z twoimi wypowiedziami tak ja niektórzy tutaj obecniLucas McFly pisze:To nie prawda ze mocniejszy zasilacz bedzie bral wiecej prądu - zasilacz bierze tyle i potrzebuje wiec zasilacz 400 watt i 500 watt jak jest zapotrzebowanie komputera na np 350 watt to obydwa zasilacze beda braly taka sama ilosc energii z sieci (jedyne roznice to sprawnosc zasilaczy itp). Mocniejszy zasilacz potrafi dac wiecej jak jest taka potrzeba.
korzychxp pisze:żal naprawde żal
ps.Iwan pisze:korzychxp napisał/a:
żal naprawde żal
Kod: Zaznacz cały
http://www.portal24h.pl/forum/topics30/pomocy-komputer-do-2600-zl-vt13444,25.htm