[wasze opinie] Medal of Honor Airborne

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 16 wrz 2007, 00:49

Re: [wasze opinie] Medal of Honor Airborne

Jest tylko 6 misji !(małpa)#$%^&* nie ma co kupować.

Nie no tak brzydko napisałem i nikt nic nie mówi, już wycieram.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2007, 15:15 przez Aq, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 16 wrz 2007, 10:48

Aq pisze:Jest tylko 6 misji
Ale za to dość rozbudowanych i ciekawych. Tak jak kiedyś pisałem - teraz rzadko się robi długie FPS'y (co NIE oznacza, że kiedyś TYLKO się robiło długie, ale łatwo zauważyć, że kiedyś te gry były dłuższe) - przeważnie są krótkie i bardzo intensywne, aby te zaledwie kilka godzin zapamiętali przez długi czas, np: Lost Planet. Airborne właśnie taki jest...
Chociaż nie ma co czasem dziwić, że ludzie ściągają grę z Internetu, bo szkoda im wydawać 140zł. na grę, która zajmie im kilka godzin.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2007, 10:50 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 16 wrz 2007, 15:31

Myślę że nie chodzi tu o długość gry tylko właśnie o cenę. Jeszcze w Polsce ludzie aż tak dobrze nie zarabiają.
<<

rawicz

Post autor: rawicz » 16 wrz 2007, 17:34

super gierka tylko szkoda że nie ma 100% spolszczenia do tej gry
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 21 wrz 2007, 15:16

No jak nie ma poszukaj dobrze a na pewno znajdziesz. Może www.portal24h.pl :ok:
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2007, 15:17 przez Aq, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

NikoPL

Post autor: NikoPL » 22 wrz 2007, 12:35

Słaba gra ,krótka i ma masę bugów :] , jedyny + to grafika

Alient Assuat jednak najlepszy z Medal'ów
<<

coleczka

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: coleczka » 22 wrz 2007, 12:51

Gralem w gierke i musze powiedziec ze bardzo mnie zaskoczyla...oczywiscie pozytywnie .... Airborne powinien byc przykladem gier wojennych i nie tylko ....dbalosc o szczegoly, efekty i oprawa muzyczna(dzwiekowa), grafika, grywalnosc .... itp itd .... chociaz zauwazylem pare bugow ...nie zmienia to jednak ogolnej oceny gierki .... takie male babolki :P To co dla mnie jest najwazniejsze w tego typu grach to swoboda... Airborne pod tym wzgledem wymiata .... mozna praktycznie wszedzie wejsc(prawie) i tak samo wszedzie wyladowac ... IQ przeciwnikow tez bylem zaskoczony ... w poprzednich Medalach przeciwnicy czesto strzelajac byli jak z betonu ...mzona bylo latwo i swobodnie przycelowac aby oddac celny strzal w glowke.... w Airborne widac ta dynamike postaci...ciagle w ruchu ...chowaja sie za przeszkody ostrzeliwujac z podniesiona bronia co podnosi poziom trudnosci ....ale to oczywiscie zaleta.....naprawde wiele pracy EA wlozyla aby wyszlo takie cacenko .... nawet ogladajac filmiki odblokowane w grze to naprawde widac jak solidna jest firma..... polecam kazdemu funowi serii Medal of honor - pozycja obowiazkowa :super:
PS.Oczywiscie to co napsialem wyzej jest jedynie i wylacznie moja opinia na temat gierki .... :chytry:
::: Ścieżka sprawiedliwych prowadzi przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi :::
<<

korzychxp

Post autor: korzychxp » 25 wrz 2007, 09:51

EA Games zawsze sie przykłada do swojej roboty, MOHA mnie wcale nie zaskoczył, spodziewałem się tego i gra jest naprawde dobra LECZ krótka, w niecały tydzień spokojnie grając po godzinie/dwie dziennie przeszedłem na luzach, a szkoda. Bo gry dobre zawsze są krótkie...

Ale juz EA Sports to mączka...
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 30 wrz 2007, 13:58

Może i nowy MoH nie zachwyca ale zawsze lepsze to niż włączać nową fifę :] Szkoda że w Airborne za bardzo się nastawili na zrobienie super grafiki, a za mało żeby zrobić misję która zwali nas z nóg, jak to było w przypadku Omaha Beach w AA, Ardenów w Spearhead czy Tarawy w PA. Pograć można na zasadzie, żeby zaliczyć a potem spokojnie wrócić do AA.
<<

MagnuM

Post autor: MagnuM » 2 paź 2007, 16:10

A mi Airborne nie obsługuje karty :mur: Są może jakieś emulatory do tej gry?
<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 2 paź 2007, 18:47

Według mnie gra jest bardzo fajna. Świetna grafika, super dźwięk i ogromna grywalność. Pozwala poczuć klimat wojny. A skoki z samolotu- cudo. Przypadł mi też do gustu tryb sprintu. Zdenerwował mnie jednak tryb " lepszy przeciwnik". Podczas misi w Niemczech wyskoczył z pociągu "terminator". Rozwalił wszystkich moich towarzyszy a ja żeby go rozwalić musiałem zużyć cały magazynek. Kolejny minus to że gra jest bardzo krótka. A robili ją tak długo. To że ostatnie misje to fikcja ( czołgi aliantów na moście w Nijmegen, wieża bojowa) zdołałem przegryść. Jeszcze została mi ostatnia misja.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 2 lis 2007, 12:51

Kilka dni temu wyszedł nowy patch do gry Medal of Honor: Airborne - warto go zainstalować.
Ta aktualizacja dla gry Medal of Honor Airborne umożliwia uruchomienie serwera dedykowanego, poprawia kilka błędów oraz wprowadza zmiany zbalansowania broni przeciwpancernej.
Poprawkę można pobrać TEJ strony.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Karol_UG

Post autor: Karol_UG » 3 lis 2007, 10:45

Gra w moim odczuciu jest bardzo grywalna. Jedyną rzeczą do jakiej mogę się przyczepić to długość. W kilka godzin można całą przejść bez problemu.
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 5 lis 2007, 23:02

Stwierdziłem że wypowiem sie dopiero gdy grę ukończę na kilku poziomach trudności.
Na wielki plus zasługuje grafika... okropnie mi sie podoba wraz z animacją wszystkiego i fizyką naszej postaci tworzy bardzo dobry efekt. Oprawa muzyczna jak prawie w każdej grze EA jest bardzo dobra i trzyma poziom. Misje też są przyjemne, swoboda, zróżnicowanie zasługują na wielki plus. Co do AL przeciwników zachowują się raz mega genialnie, a czasem są po prostu idiotami i nawet nie wiedzą że dostali dwa strzały i dalej patrzą sie na mnie nic nie robiąc :P Największa wada gry jest jej długość na najniższym poziomie może góra 5 godzin gry z przerwą na obiad. Długość jest niepoprawna w stosunku do rozmiaru jaki gra zajmuje na dysku. Około 7GB za 5 godzin gry to stanowczo za dużo brak ekonomi która mnie dobija ostatnio bo na moim 160 GB dysku zaczyna brakować miejsca. Poza tym są jeszcze fajne bugi z zabitymi postaciami. Udało mi się kilka razy zabić niemca tak że głowę miał przekręconą o 180 stopni w pionie, raz po zabiciu przeciwnika głowa została na stoliku a ciało leżało pod nim :P Ogółem grę oceniłbym na -8 na 10
Ostatnio zmieniony 5 lis 2007, 23:06 przez welll1, łącznie zmieniany 1 raz.