[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 4
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 4
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 4 in Entity, line: 4
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: t line 1 and font in Entity, line: 4
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 4
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
[problem]z nagrywaniem dźwięku - .::Forum.Portal24h.pl::.

[problem]z nagrywaniem dźwięku

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

Ocelot

Post autor: Ocelot » 19 wrz 2007, 00:15

[problem]z nagrywaniem dźwięku

Witam!
Od czasy nowego kompa mam problem z nagraniem dźwięku na popularnym programie Audacity.
Mianowicie przedstawia się to tak:
Kiedy podłącze mikrofon (który działa, ponieważ grając np. w CS, bądź rozmawiając przez Skype moi rozmówcy mnie słyszą) i włącze Audacity, to jak chce nagrać dźwięk, to albo <font color=red><b>w ogóle</b></font> się nie nagrywa, albo jak zrobie jakieś LEKKIE podgłośnienie w panelu sterującym Realtek, to jest tak głośno, ze <font color=red><b>w ogóle</b></font> tego co nagrałem nie da się zrozumieć... jeśli znacie jakiś sposób, na rozwiązanie mojego problemu, to prosze piszcie.
P.S. Mi się wydaje, ze to wystarczy coś w opcjach zmienić, ale mogę się mylic.

Z góry dziękuję.

<<

Dragon2006

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: Dragon2006 » 3 paź 2007, 16:11

Re: [problem]z nagrywaniem dźwięku

W Audacity na górze masz ikonkę mikrofonu, a obok niej jest taka lista min. z opcjami "Mikrofon"; "Wejście liniowe" "Odtwarzacz CD". Ważne, żeby z tej listy wybrana była opcja "Mikrofon".
Po lewej stronie masz wskaźnik czułości mikrofonu. Daj go mniej więcej na środek. Powinno być git.

P.S.: Ja osobiście mam to tak ustawione:
Obrazek

[ Dodano: Sro 03 Paź, 2007 16:18 ]
Jeżeli to nie pomoże to spróbuj wejść w Edytuj--->Ustawienia(CTRL + P) i popróbuj w "nagrywaniu" poustawiać inne opcje, aż zadziała :P
Ostatnio zmieniony 3 paź 2007, 16:15 przez Dragon2006, łącznie zmieniany 4 razy.
Procesor Intel Core Quad Q6600 4x2.40 GHz
GeForce 9500GT, 1024 MB;4096 MB DDR2.
HDD 500 GB.
Monitor LCD 21", głośniki JVC + Creative 2.1
Neo 6mb