[Opinia] TES IV: Oblivion - Fighter's Stronghold

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 12 paź 2007, 13:24

[Opinia] TES IV: Oblivion - Fighter's Stronghold

Wczoraj Bethesda oznajmiła dwie wiadomości i jak to zwykle bywa - jedną dobrą i jedną złą.
Dobra - będzie kolejny mini-dodatek do Obliviona. Jego nazwa to Fighter's Stronghold, a informacje o nim są w cytatach poniżej.
Żeby było jasne - nie jest to żaden wielki dodatek w stylu Shivering Isles, ale kolejny plugin, których kilka było razem w pakiecie z Knights of the Nine.
Zła - dzień wydania owego pluginu jest jednoznaczny z datą zakończenia wszystkich prac związanych z IMO najlepszą w historii grą RPG - krótko mówiąc: nie będzie już żadnych nowych dodatków i pluginów do Obliviona. Żałoba wszystkich fanów Obliviona zaczyna się w poniedziałek i trwa do daty wydania TES V... :(

Kilka informacji o dodatku:
Związana będzie z odziedziczeniem przez gracza zamku Battlehorn. Ma on zawierać wszystko, co każda porządna budowla tego typu mieć powinna - wielką salę obiadową, piwnicę na wino, baraki, salę treningową i prywatną kaplicę Julianosa. Twórcy zapowiadają również kilka sekretów kryjących się w jego murach i możliwość dekorowania go wojennymi zdobyczami.
Dodatek o nazwie Fighter’s Stronghold zaoferuje nam możliwość przejęcia tytułowej twierdzy. Natkniemy się w niej nie tylko na interesujące skarby, ale także nieźle wyposażoną salę obiadową, baraki, komórkę na wino oraz miejsce, gdzie będzie można spokojnie potrenować.
Jest jeszcze jedna ważna informacja - w przeciwieństwie do poprzednich pluginów Fighter's Stronghold będzie bezpłatny... tylko przez pierwszy tydzień.
Screeny:
1 2 3
Czekam z niecierpliwością... A jak zagram, to opowiem :)

>>>Plugin Fighter's Stronghold można pobrać z TEJ strony<<<

Zrobiłem kilka screenów (tylko nie śmiać się z braku Antyaliasingu i braku niektórych detali - powód owej grafiki jest podany w podpisie [czyt. moja konfiguracja komputera]) dla Was (kliknąć, aby powiększyć). Oczywiście są to wstępne screeny - w zamku jest wiele innych atrakcji i ciekawych miejsc.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
W przeciwieństwie do budowli, które udostępniane były w poprzednich pluginach teraz trzeba wykazać się małymi umiejętnościami. Po przybyciu do zamku okazuje się, że musimy walczyć z bandytami - są oni ubrani w skórzane ubrania. Jest ich kilku, więc większego problemu z ich pokonaniem nie powinniśmy mięć, tym bardziej, że pomagają nam nasi rycerze - ubrani w stalowe zbroje.
Dopiero wtedy możemy wejść do zamku, a także upiększać jego wnętrze.
W zamku są ukryte przejścia (jedno jest za tarczą - dałem screena), a także mnóstwo atrakcji - kupujemy nie tylko tradycyjne elementy wystroju, ale mamy, np: własnego trenera oraz możliwość wstawienia replik stworzeń. Warto przygotować się pod kątem finansowe - wszelkie dobra trochę kosztują.
Fighter's Stronghold to jeden z najlepszych pluginów jaki wyszedł do Obliviona.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 18:26 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 11 razy.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''