[Problem]Za duży ping w GTA : SA Multiplayer.

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 21 paź 2007, 16:19

[Problem]Za duży ping w GTA : SA Multiplayer.

Witam! Ostatnio miałem problemy z Multiplayerem do GTA SA ale sobie z nimi poradziłem w końcu. Pograłem może z 2 tygodnie i znów mam problem. :(

Zawsze gdy chce sobie zagrać to wyłączam niepotrzebne programy internetowe tj. Aqq,Gadu-Gadu, Skype żeby mieć mały ping. No i niedawno stało sie tak że jak włączę ten program do łączenia się z Serwerami to mi sie robi bardzo duży ping (tak około 500). Na serwerze obojętnie jakim jesteś za to kickowany bo utrudnia się grę innym. W tym okienku z Neostrady pojawia mi się że choćbym coś sciagał jak włączam ten program.

Tak więc teraz nie mogę grać bo jestem wyrzucany za ping. Czy ktoś mógłby pomóc??

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 21 paź 2007, 16:30

Re: [Problem]Za duży ping w GTA : SA Multiplayer.

Robertinho pisze:W tym okienku z Neostrady pojawia mi się że choćbym coś sciagał jak włączam ten program.
Trochę nie rozumiem tego zdania - napisz jeszcze raz, dokładniej.
Poza tym zobacz czy w innych grach również masz tak wysoki ping. Jesli nie, to znaczy, że tylko z GTA : SA Multiplayer jest problem.
Możliwe, że programy szpiegowskie "zapychają" Tobie łącze. Przeskanuj komputer programem Ad-aware - skutecznie walczy z robakami i programami szpiegującymi... przynajmniej jak na program darmowy. Możesz go pobrać z TEJ strony. Pamiętaj, aby zaktualizować program - jego skuteczność o wiele wzrośnie.
Zbadaj również uruchomione procesy w Menedżerze zadań.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2007, 16:39 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 21 paź 2007, 19:11

MATchlesS pisze:Trochę nie rozumiem tego zdania - napisz jeszcze raz, dokładniej.
W okienku Neostrady jest takie pole, pokazujące ruch sieciowy, jeśli coś ściągamy to "paski" są od dołu do samej góry.
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 21 paź 2007, 21:12

MATchlesS pisze:Poza tym zobacz czy w innych grach również masz tak wysoki ping. Jesli nie, to znaczy, że tylko z GTA : SA Multiplayer jest problem.
Nie gram w inne gry przez internet. Ale dowodem tego że mi się tak robi jest to, że inni gracze mają ping normalny tj. od 50-90. Wystarczy podczas gry wcisnąć TAB i pokazuje to. :)

Spróbuję tym Twoim programem i zobaczę czy to coś da. :)

[ Dodano: Pon 22 Paź, 2007 15:28 ]
Tak więc zrobiłem tak jak Ty powiedziałeś i DZIAłA!! :D Dzięki wielkie. :) Uwielbiam grać w GTA : SA : MP. :)