Dysk twardy-Jaki?
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Jaki mi polecacie dysk twardy tak potrzebuje kolo 160GB.Oczywiscie za jakś rozsądna cene...I mam takie pytanie (wiem ze glupie ale sie nie znam) teraz mam aktualnie 80GB dysku i jak bym se dokupil nowy dysk twardy to moge miec te 2 na raz? odp.
Re: Dysk twardy-Jaki?
możesz mieć dwa najlepiej tej samej firmy.
Akurat łaziłem niedawno po sklepach i mam aktualne cenniki, i dysk 160 GB firmy Seagate Barracuda kosztuje 190 pln i ma 5 lat gwarancji!
Również posiadam dysk tej firmy (120GB) i nie mam powodów do narzekań (o ile można mieć jakieś zastrzeżenia do dysku )
PS usuń link z podpisu, masz czas do jutra.
Akurat łaziłem niedawno po sklepach i mam aktualne cenniki, i dysk 160 GB firmy Seagate Barracuda kosztuje 190 pln i ma 5 lat gwarancji!
Również posiadam dysk tej firmy (120GB) i nie mam powodów do narzekań (o ile można mieć jakieś zastrzeżenia do dysku )
PS usuń link z podpisu, masz czas do jutra.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2007, 12:09 przez mad_prince, łącznie zmieniany 1 raz.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Proszę bardzo, to co podał mad_prince Seagate Barracuda za 140 zł
Również mam ten dysk i jest bardzo dobry, jeżeli chcesz mieć 2 dyski to właśnie najlepiej tej samej firmy i że oba były sprawne. Mój kolega miał dwa dyski, jeden szwankował i przez to też drugi mu źle działał.
Wszyscy mu najlepiej podawajcie propozycje , jak nawet nie wiemy jakie złącze ma na płycie głównej . Napisz Całą konfigurację komputera : ]
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
Po co cała konfiguracja... ważne tylko czy ma złącze SATA/SATA II czy EIDECarlik pisze:Napisz Całą konfigurację komputera : ]
Moj dysk to CAVIAR 80 GB 7200 a czy mogl bym miec dwa dyski i kazdy innej firmy?
Nie chodzi nam o model tylko o złącze na jakim pracuje ..
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
Po pierwsze, podaj na jakim złączu masz dysk2pac pisze:Moj dysk to CAVIAR 80 GB 7200 a czy mogl bym miec dwa dyski i kazdy innej firmy?
Po drugie, tak możesz mieć dwa dyski różnych firm, nie powinno być problemów.
Złącze mam ATA .Iwan pisze:Po pierwsze, podaj na jakim złączu masz dysk2pac pisze:Moj dysk to CAVIAR 80 GB 7200 a czy mogl bym miec dwa dyski i kazdy innej firmy?
Po drugie, tak możesz mieć dwa dyski różnych firm, nie powinno być problemów.
No więc najlepiej kup drugi taki sam dysk
lub tutaj troszkę tańszy, ale za to ma trochę niższy transfer...
Jeśli jednak zależy Ci na wysokiej jakości, to wziąłbym dysk firmy Seagate
Ma on o połowę krótszy czas dostępu do pliku, zapisuje dane w trybie prostopadłym, no i jest zgodny z ROHS, ale to w wydajności akurat nie ma znaczenia Gwarancja także jest dużo dłuższa, bo wynosi nie 3 a aż 5 lat.
http://proline.pl/shop.php?prodid=WD+WD1600AVJB
http://proline.pl/shop.php?prodid=WD+WD1600JB
Ma on o połowę krótszy czas dostępu do pliku, zapisuje dane w trybie prostopadłym, no i jest zgodny z ROHS, ale to w wydajności akurat nie ma znaczenia Gwarancja także jest dużo dłuższa, bo wynosi nie 3 a aż 5 lat.
http://proline.pl/shop.php?prodid=SEAGATE+ST3160815A
Ostatnio zmieniony 22 paź 2007, 15:33 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
Popieram to co napisał Iwan. Seagate najlepiej taki sam jak masz teraz. Swoją drogą ta firma jest bardzo dobrym rozwiązaniem dla ludzi którzy cenią sobie w miarę dobry sprzęt za przystępną cenę. Mam dysk seagate 160 GB od prawie 3 lat i nie moge narzekać.
Ale wydaje mi się, że lepszym wyborem, będzie dołożenie ok. 30zł i kupno dysku 250GB w/w firmy Seagate. Ponadto dysk ten ma cache 16MB co bardzo pozytywnie wpływa na wydajność.
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SEAGATE+ST3250624A