[Problem] Race 07-Migająca i znikająca grafika.
MOJ KOMPUTER TO:
Athlon 2800 XP+(podkr. do3000mhz) 1GB Ram Radeon 9600PRO 256 RAM i 128 BIT
PROSZE O POMOC .
Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!
Możliwe, że to jest powód - Twoja karta nie jest już kartą pierwszej klasy, a najnowsze sterowniki są wydawane przede wszystkim do nowych produktów - często zaleca się instalowanie trochę starszych sterowników do starszych kart, bo po zainstalowaniu najnowszych mogą wystąpić problemy. Wątpię, aby była to przyczyna problemu, ale warto spróbować - na pewno na jakieś płytce z gazety z przed roku masz sterowniki. Spróbuj je zainstalować - najlepiej te, które wyszły przed 2007 rokiem.maciek120 pisze:Sterowniki mam najnowsze
Jeśli chcesz założyć nowy wątek o karcie graficznej, najlepiej zrób to w dziale Hardware - wtedy największa liczba osób będzie Ci w stanie pomóc (od jakiegoś czasu zauważyłem, że niektórzy tylko w tym dziale się wypowiadają). Ale skoro sam temat jest w jakimś stopniu powiązany z grafiką, to może krótko się wypowiem.maciek120 pisze:zastanawiam sie na zmiene karty graficznej naGeforce 8600GT na allegro jest za 450zl myslisz ze to dobry wybor??
Ta wypowiedź jest bardzo dobrym dowodem na to, że Radeon x1950 GT to bardzo dobra karta.I powiem tak.. ta karta kosztuje mało a jest po prostu boska. Cena/wydajność dla mnie dostaje 11 na 10 punktów. Na razie mam Dual core 2140 i 1GB ramu ale jak sprzedam stara karte graficzna to dokupie drugą kość 1 GB. W Test Driverze na maxa detale i ponad 50 klatek, World in Confict max detale AA itp przy największym bajzlu na mapie miałem 25 klatek w kampani na multi są mniej szczegółowe mapy i mam około 40 klatek., Bitwa o śródziemie 2 max detale średnio 29 klatek ale to wina ramu bo tam to bez 2 GB ani rusz Oblivion wszystko na max-a średnio ponad 45 klatek, Two Worlds wszystko co sie da na maxa 27 klatek, Loki 45 klatek oczywiście max, Call of Duty 2 wszystko co się da włączyć mam włączone i jest około 55 klatek. A to na razie wytestowałem w dwa dni Procek oczywiście na razie nie jest podkręcony bo dam mu miesiąc na rozruch potem podkece go tak do 2,3 GHz. Jeśli masz 1 GB ramu i procka w granicach Athlona 3000+ to gry będą ci ładnie śmigać. Ja polecam każdego radeona z serii X1950 kupuj tego na którego cię stać, bo różnią się pamięcią i taktowaniami, a za tą cenę nie kupisz nic lepszego. Jak zależy ci na działaniu jakieś gry to napisz może ją mam to przetestuje ją dla ciebie i będziesz widział efekty na moim sprzecie