[Opinia] Just Cause
FABUŁA
A więc wcielamy się w młodego latynoskiego maczo z misjom z CIA.
Gdy wypadamy z samolotu myślimy że wszystko jest OK lecz po chwili wpadamy w sam środek szczelaniny. Oczywiście pomagamy naszemu kumplow a potem z nim uciekamy.
Główny cel tej gry to zabicie samego El Presidente....ah ten zaszczyt...
Sama fabuła długa nie jest lecz misje poboczne troche zajmują...
GRAFIKA
Gra została nazwana największym rywalem GTA. I tu jest właśnie ten punkt który bije starego poczciwego gtk-a na kolana. Jedna z najmiodniejszych rzeczy w tej grze.
Grafika jest przecudowna odblaski wody, chumry, niebo, auta, samoloty, łodzie to wszystko jest ładne w tej grze. Gra ma także świetnie zoptymilizowany silnik więc na średnich detach da się pograć na 2GHZ 512RAM i karta 128. Gdy uruchomiłem grę miałem ustawiony na wysokie lecz po 30 minutach grania doszłem do wniosku że gra mi się leciutko zacina. Jak ustawiłem na średnie też mi się leciutko przycinała. Ale gdy ustawiłem na niskie gra chodzi płynnie (do tego mam włączone wszystkie efekty oprócz AA)
Najlepsze też jest to że między detalami jest mała różnica praktycznie zmieniła się tylko woda - mniej blasku i cienie - zrobiły się lekko kwadracikowate.
Grywalność
Tutaj nie będę się rozpisywać. Wg mnie gra ma lepszą fabułe od GTA i tyle.
Bardziej wciąga może to też dzięki grafice wy oceńcie....
SAMOCHODY ŁODZIE SAMOLOTY SKOkI Z SPADOCHRONEM....
Fizyka w grze jest lepsza od GTA. Lepiej się prowadzi samochody łodzie i co ważne da się tu latać samolotami a nie jak w gta trzeba się najpierw nauczyć. Modele są ładnie wykonane. Brakuje tylko innych kamer. Skoki są świetne dobrze kieruje się postacią <font color=red><b>w ogóle</b></font> jest to przyjemna część gry. Jedyne co mi przeszkadza to to ze jest brak animacji składania spadochronu, troche dziwnie to wygląda....
Grę oceniam na -9 z powodu na niektóre bugi (takie jak spadochron) a wy??