Ja niestety nie mam na razie kasy, aby kupić wiedźmina (sprzęt musiałem wymienić, żeby go uruchomić xD)... gram na piracie, lecz jak tylko uzbieram potrzebną kwotę zamawiam oryginała na gram.pl xD Gra na tyle mi się spodobała, że właściwie każdą wolną chwilę spędzam przed kompem (czego zwykle unikam:P). Zgadzam się, że gra jest minimalnie liniowa, lecz w tym wypadku nie jest to wadą, a czasem wręcz przeciwnie. Spodziewałem się od tej gry olbrzymich terenów do zwiedzania, otrzymałem zupełnie co innego, lecz to również rozwiązano genialnie xD Graczowi załatwiono nieraz tyle biegania, że więcej terenu na pewno nie potrzeba:P Styl walki jest ciekawy... zawiodłem się, że jedynie niektórymi mieczami można używać stylów walki, lecz nie przeszkadza to zanadto^^ Bardzo podoba mi się rozwiązanie problemu picia napojów, oraz przymuszenie nieraz gracza do picia ich. Co do grafiki, to może nie powala na kolana, lecz jest zdecydowanie wystarczająca. Muzyka jest przyjemna dla ucha i podkreśla klimat panujący w grze.
Oceny (wg mnie):
Grywalność: 10/10
Grafika: 7/10
Muzyka: 9+/10
Ocena końcowa: 9/10