Gry pod WHDLoad (WinUAE)
Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!
• Strona 1 z 1
Nie wiedziałem gdzie ten temat dać, więc dałem go tu. Mam problem. Kiedy próbuję włączać niektóre gry pod WHDLoad wyskakuje mi błąd. Jest tam napisane coś o kickstarcie i trzy przyciski: Quit, Make Coredump, Restart. Jeśli wie ktoś co się dzieje, to prosiłbym, żeby mi krok po kroku napisał o co chodzi i jak to naprawić, albo podesłał te pliki.
AMD Sempron 3000+. Goodram 2 GB . Gigabyte ATI Radeon HD4850.
Re: Gry pod WHDLoad (WinUAE)
a przy jakiej grze to wyskakuje i jakiego masz kickstarta??
emulacja.net wszystko o amidze i c64
emulacja.net wszystko o amidze i c64
Nie mogę dokładnie powiedzieć ile mam gier poniewaz mam ich około 50 z czego 3/4 nie działa bez tego kicka . A kickstarta mam 3.1 Amiga 1200
To "coś o kickstarcie" - mógłbyś łaskawie przytoczyć dokładną treść komunikatu? Jaką wersję WHDLoad masz i czy zarejestrowaną?
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
To, czym mam zarejestrowaną wersję, to nic nie zmienia. Już kiedyś odpalałem te gry pod niezarejestrowaną i działały, tylko, że wtedy miałem te pliki (kick40068) i jeszcze kilka innych. Tu zamieszczam błędy:
1.
2.
1.
Kod: Zaznacz cały
http://img206.imageshack.us/my.php?image=winuaenb4.png
http://img212.imageshack.us/my.php?image=winuae2wb1.png
Ostatnio zmieniony 17 lis 2007, 09:50 przez Robin, łącznie zmieniany 1 raz.
Podeślę ci moje kickstarty jak wrócę za 2h. Może pomogą.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
najlepszy kickstart działający dla wiekszosci gier to 1.3 uzywam go sam i nie mialem z nim nigdy problemow mozesz go sciagnac na stronie ktora podalem...
( www.emulacja.net )
są tam też pliki konfiguracyjne program, także przydatne
no i ściagnij nowe winuae bo to co masz jest chyba jakieś stare...
możesz je też sciągnąć na tej stronie
ps.
gier tam też jest od groma
( www.emulacja.net )
są tam też pliki konfiguracyjne program, także przydatne
no i ściagnij nowe winuae bo to co masz jest chyba jakieś stare...
możesz je też sciągnąć na tej stronie
ps.
gier tam też jest od groma
Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Potrzebny mi tzw. obraz kicka (kick40068.A1200) a nie kickstart do włożenia (kick3.1 albo 1.3)grzecho pisze:najlepszy kickstart działający dla wiekszosci gier to 1.3 uzywam go sam i nie mialem z nim nigdy problemow mozesz go sciagnac na stronie ktora podalem...
Nie, to TY źle zrozumiałeś. Rzeczony plik znajduje się wewnątrz romu kickstartu. Jeżeli rom kickstartu jest zwalony, będą takie efekty.
Już wszystko gra poszperałem trochę na necie i znalazłem to, czego szukałem, jednak dzięki za dobre chęci. Temat do zamknięcia
EDIT:
Wrzuciłem te pliki + instrukcja gdzie je dać:
EDIT:
Wrzuciłem te pliki + instrukcja gdzie je dać:
http://rapidshare.com/files/70390498/Kickstarts.zip.html
Ostatnio zmieniony 17 lis 2007, 18:51 przez Robin, łącznie zmieniany 1 raz.