[wybór] Wiedźmin czy Call of Duty 4

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

Najlepiej kupić:

Wiedźmina
6
60%
Call of Duty 4
4
40%

Liczba głosów : 10
<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 17 lis 2007, 19:27

[wybór] Wiedźmin czy Call of Duty 4

Zastanawiam się nad kupnem gry... w oko mi wpadły Wiedźmin i Call of Duty 4, tylko nie wiem którą wybrać. Przeszedłem poprzednie części call of duty, i bardzo mi się podobały. Nie wiem jak będzie teraz... pomocy!!
Ostatnio zmieniony 5 sty 2008, 12:37 przez Dawid KARMEL, łącznie zmieniany 2 razy.

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 17 lis 2007, 19:30

Re: [wybór] Wiedźmin czy Call of Duty 4

Te dwie gry to całkowicie inne gatunki... oba tytuły są bardzo dobre. Jeśli lubisz gry RPG typu Two Wordls, Gothic, Oblivion to to gra dla Ciebie :) Jeśli natomiast przepadasz, jak napisałeś za nawalankami to weź CoDa 4, ale wiedz że jego akcja nie dzieje się w ubiegłym stuleciu, tylko w naszych czasach, czy nawet niedalekiej przyszłości :)
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 17 lis 2007, 19:37

Ja wybrałbym Call of Duty 4: Modern Warfare. Pomimo, że gra z porównaniem do Wiedźmina jest krótka (ale jak na FPS'a jest średnio długa) zapewnia niesamowite przeżycia. Przepiękna grafika, szybka akcja i niesamowita atmosfera - naprawdę polecam. Gra ma szansę zwyciężyć z Crysis'em!
Możesz spróbować zagrać w demo - ściągniesz je z TEJ strony. Demo jest także w najnowszym numerze czasopisma CD - Action. Wersja demostracyjna jest krótka, ale bardzo efektowna.

Jeśli chodzi chodzi o demo Wiedźmina - z tego co wyczytałem: "ponoć będzie", więc może przed kupnem będziesz miał możliwość zbadania obydwu tytułów. Więcej o Wiedźminie znajdziesz na TEJ stronie. Są tam wszelkie opinie i informacje na temat gry, więc nie będę się rozpisywał.

Wiedźmin to długa gra, ale w Call of Duty 4 jest wspaniały Multiplayer - jeśli lubisz rozgrywki sieciowe, to najnowszy Call of Duty również zapewni Ci długą rozgrywkę...
Ostatnio zmieniony 17 lis 2007, 19:41 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 17 lis 2007, 19:46

Właśnie w demo call of duty 4 grałem.... i było super. Iwan- nie grałem w żadną z tych gier.... wiedźmin był by pierwszym podejściem do tego gatunku.....
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 17 lis 2007, 20:01

Obydwie gry są bardzo dobre. My możemy jedynie Ci w małym stopniu doradzić co jest w danej grze fajne, a co jest niefajne. Nawet jeśli gra XXX jest najlepsza na świecie Tobie może się nie spodobać. Zależy czego oczekujesz od gry - jeśli chcesz aby była spokojna, długa i miała wspaniałą fabułę wybieraj Wiedźmina. Jeśli szukasz intensywnej, efektownej i naprawdę bardzo dobrej strzelaliny wybieraj Call of Duty 4: Modern Warfare - jeśli w dodatku lubisz grać przez Internet, to najnowszy Call of Duty będzie bardzo dobrym wyborem.
Właśnie w demo call of duty 4 grałem.... i było super.
To nad czym się zastanawiać. ;)
Dawid KARMEL pisze:wiedźmin był by pierwszym podejściem do tego gatunku
Kiedyś spróbować trzeba, ale ostrzegam, że Wiedźmin nie jest łatwą grą RPG...
Ostatnio zmieniony 17 lis 2007, 20:03 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 17 lis 2007, 20:17

MATchlesS pisze: Kiedyś spróbować trzeba, ale ostrzegam, że Wiedźmin nie jest łatwą grą RPG...
właśnie.... nie lubię trudnych gier. Nie lubię też długich wędrówek w grach.... chyba wybiorę COD4. Albo poczekam trochę - kolega będzie miał wiedźmina, i wtedy się do niego wybiorę i sprawdzę. A co do internetu.... na chwile obecną, u siebie w domu nie mam internetu (będę miał w styczniu, lub w maju) ale to chyba kolejny powód by kupić COD4... może ktoś jeszcze się wypowie...
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 17 lis 2007, 20:22

Bierz wiedźmina bo CoD to tylko jakieś 5-6 godzin gry a w MP długo nie pograsz bo ci się znudzi, aha sprawdź czy <font color=red><b>w ogóle</b></font> te gry ci pojdą!
Obrazek
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 17 lis 2007, 20:26

stachu pisze:sprawdź czy w ogóle te gry ci pojdą!
Skoro grał w demo Call of Duty 4, to chyba logiczne, że mu działa. :zdziwko:
Wiedźmin ma takie same wymagania sprzętowe jak Call of Duty 4...
Dawid KARMEL pisze:właśnie.... nie lubię trudnych gier
Oczywiście nie ma co przesadzać z trudnością (w Wiedźminie można wybrać poziom trudności). Gra bardzo trudna nie jest, ale jest trudniejsza od, np: TES IV: Oblivion'a i kilku innych gier z tego gatunku - na pierwsze spotkanie z RPG'iem można polecić coś innego.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2007, 20:27 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 17 lis 2007, 20:38

MATchlesS pisze:sprawdź czy w ogóle te gry ci pojdą!

Skoro grał w demo Call of Duty 4, to chyba logiczne, że mu działa. :zdziwko:
no właśnie..... lubię gry które przechodzi się bez problemów... a wydaje mi się że w wiedźminie trzeba szukać, myśleć itp...
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 17 lis 2007, 20:40

MATchlesS pisze:na pierwsze spotkanie z RPG'iem można polecić coś innego.
Np. proste w założeniach Diablo II z archaiczną oprawą audiowizualną, lecz nadal niesamowicie grywalne.

Wiedźmin jest grą dla fanów gatunku, więc jeśli nie lubisz gier typu "Idź do kolesia po zadanie, przejdź pół mapy, zabij kilkanaście potworów, wróć i zabierz kasę", to sobie odpuść. Oczywiście Wiedźmin nie jest zbudowany tylko z takich zadań, ale RPG na czymś takim polega. CoD4 jest szybki i z pewnością efektowniejszy od Wiedźmina. Zabijasz w nim tabuny Rosjan i terrorystów, tryb MP jest rewelacyjny, lecz inny niż w CoD2, który również jest b. dobry (ja gram i mi się nie nudzi ;)).
Czyli jeśli chcesz przejść grę na prostszych zasadach (Idź do celu i zabijaj), to bierz CoD4: Modern Warfare, a jeśli wolisz gry złożone fabularnie i o wielu elementach (np. rozwój postaci, zbieranie przedmiotów, podnoszenie expa), to Wiedźmin jest dla ciebie.

Więc wybieraj :D
Semper in altum
<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 17 lis 2007, 20:44

Wezmę Call of Duty 4. Dzięki wszystkim za pomoc! Temat do zamknięcia!
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 20 lis 2007, 15:34

Nie do zamknięcia bo muszę wtrącić moje trzy grosze. Muszę Ci napisać że wybrałeś lepiej niż bardzo dobrze, Call of Duty 4 to genialna gra zwłaszcza na multi, no i nie musisz się obawiać o grafikę bo gra działa dobrze nawet na średnim sprzęcie. Przejdziesz singla i będziesz mógł zmierzyć się z innymi graczami co w Wiedźminie nie jest możliwe. Może kiedyś zagramy razem jak zdobędziesz 55 poziom :P
<<

rzeznik0111

Post autor: rzeznik0111 » 21 lis 2007, 18:21

Stary jeżeli masz wybór to bierz WIEDŹMIN to fajna gierka graLem w nią i polecam karzdemu