Problem Piszczenie z głosnika w obudowie peceta

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

misiu36100

Post autor: misiu36100 » 18 lis 2007, 15:22

Problem Piszczenie z głosnika w obudowie peceta

Problem taki z głośniczka w obudowie PC słychać trzy krotny pisk w dostępach i tak cały czas. Ale komputer chodzi dalej i nic się nie dzieje temperatura procesora ok nie mam pojęcia co dale z tym robić.Co waszym zdaniem się dzieje co jest tego przyczyną te piski są naprawdę upierdliwe .

<<

minas

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 18 lis 2007, 17:05

Re: Problem Piszczenie z głosnika w obudowie peceta

sterowniki od dźwiku zainstalowałeś?
<<

misiu36100

Post autor: misiu36100 » 18 lis 2007, 17:18

Tak jest wszystko sterowniki zainstalowane zainstalowane komp chodzi ok jeszcze nie sprawdzałem wszystkiego bo to kom brata ale może ram siadł lub coś innego a ten dzwięk to 3 razy piszczy sygnał potem przerwa ze 10 /20 sekund i znowu to samo .
Procesor pentium dwurdzeniowy , ram 1 GB , grafa Geforce 7600
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 19 lis 2007, 16:36

minas pisze:sterowniki od dźwiku zainstalowałeś?
Hahahahahahaha!!!! Kocham cię minas, za Twoje znakomite wypowiedzi :D
Co ma karta dźwiękowa do głośniczka systemowego? Tyle co ty masz wspólnego z Martinem Lutherem Kingiem, czyli nic...

Co do tematu, to możliwe, że pamięć systemowa ma jakieś uszkodzenia. Polecam sprawdzić ją programem Memtest. Możliwe również, że jakiś element w komputerze się przegrzewa. Nie wiem dokładnie, bo chyba różne płyty główne mają różne sygnały głośniczka...
Temperaturę procesora i innych części komputera sprawdzisz programem EVEREST Home (albo Ultimate) Edition lub np. HWiNFO 32, jeśli nudzi ci się, to możesz zmierzyć termometrem i tez będzie dobrze (to taki dżołk ;)).
Semper in altum