[Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

O wszystkich dyscyplinach sportowych oraz o tym, co szczególnie kręci facetów - o Motoryzacji!

<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 21 lis 2007, 16:21

Re: [Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

Witam po dłuższej przerwie (kipnął mi system) mam pytanie odnośnie Sobolewskiego wiecie może dlaczego zrezygnował z gry w kadrze ? Podobno dostał za mało premii.

<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 21 lis 2007, 17:30

jack ryan pisze:Podobno dostał za mało premii.
Podobno to Janusz sobie fusiora zgolił. xD A to może być nieprawda. W tym przypadku na pewno. :P

W wiadomościach mówili, że z powodu spraw osobistych.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 17:32 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 21 lis 2007, 20:26

jack ryan pisze:Podobno dostał za mało premii.
Nie można być na 100% pewnym, ale według mnie to totalna bzdura.
Tak jak wspomniał Robertinho - najprawdopodobniej powody rodzinne. Ponoć Sobolewski od dawna rozważał opuszczenie reprezentacji. Cóż - duża strata dla drużyny. Sobolewski to zawodnik, który zawsze walczył do końca i choć miał gorsze występy, na pewno zasłużył na grę w reprezentacji.

Polska zremisowała na wyjeździe z Serbią 2:2 (1:0). Mecz nie był jakoś szczególnie porywający, ale padły aż cztery bramki. Dobra gra debiutantów i dobry wynik - jesteśmy na pierwszym miejscu w grupie.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2007, 09:24 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 23 lis 2007, 16:41

Dobry wynik ale pozostaje pewien niedosyt gdyż nasi tracili bramy po głupich błędach i mogli to spotkanie rozstrzygnąć na naszą korzyść, ale ogólne wrażenie zmienników pozytywne. Szkoda Kosy że nie zagrał całego meczu.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2007, 16:42 przez jack ryan, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 2 gru 2007, 15:37

Proponuję, aby zmienić nazwę tematu na: "Mistrzostwa Europy 2008" lub podobnie (tu raczej prośba do Moderatorów i Administratora, albowiem Użytkownik matimdc raczej nie zmieni nazwy tematu). Po co zakładać nowy temat, skoro możemy "ciągnąć" ten. Powstanie wtedy temat ogólny, w którym omawiać będziemy nie tylko eliminacje, ale również same Mistrzostwa, które zbliżają się wielkimi krokami.

Czemu taka propozycja :?:
Ponieważ dzisiaj odbyło się losowanie grup, właśnie na Mistrzostwa Europy w 2008 roku, które jak doskonale wiemy, odbędą się w Austrii i Szwajcarii.
Polska będzie w grupie B, razem z Austrią (gospodarz), Niemcami i Chorwacją. Moim zdaniem łatwa grupa, biorąc pod uwagę fakt, iż mogliśmy być w grupie z Francją albo Włochami - zespołami jednak lepszymi od Niemców. Według mnie mamy całkiem realne szanse na wyjście z grupy!

Dla formalności podam także trzy pozostałe grupy:
Grupa A
1. Szwajcaria
2. Czechy
3. Portugalia
4. Turcja

Grupa C
1. Holandia
2. Włochy
3. Rumunia
4. Francja

Grupa D
1. Grecja
2. Szwecja
3. Hiszpania
4. Rosja

Warto spojrzeć na grupę C - istna grupa śmierci! Już na początku turnieju jeden z wielkich zespołów nie wyjdzie z grupy.
Ostatnio zmieniony 2 gru 2007, 15:41 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 2 gru 2007, 18:31

Matchless napiał/a : "Warto spojrzeć na grupę C - istna grupa śmierci! Już na początku turnieju jeden z wielkich zespołów nie wyjdzie z grupy".

Spójrz na grupę D i ja tak o tej pomyślałem, zapowiada nam się uczta piłkarska, że hej.
Nasi mieli diabelne szczęście. Niemcy naszą grupę wygrają, ale o 2 miejsce możemy powalczyć z Chorwatami a jeśli byśmy z Niemcami choć zremisowali było by fajowo (nie zapominajcie, że na mundialu mogliśmy z nimi "szczęśliwie zremisować"). Jakie są wasze opinie na temat szans Polaków na Euro '08 ?
Ostatnio zmieniony 2 gru 2007, 18:32 przez jack ryan, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Iudex

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Iudex » 2 gru 2007, 20:06

jack ryan pisze:Jakie są wasze opinie na temat szans Polaków na Euro '08 ?
Wygraliśmy z Portugalią, a to nie byle jaka drużyna.
Jak Polak chce to potrafi....
Mam nadzieję, że tak będzie tym razem.

Od jakiegoś czasu nasza drużyna się zmieniła na lepsze. Ale o ile lepszą jest teraz drużyną przekonamy się dopiero na Euro.
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 2 gru 2007, 23:56

Ja uważam osobiście że grupa jest dobra i można się teraz zrewanżować niemiaszkom za ostatnie MŚ. Szczerze powiedziawszy ciesze się że nie trafiliśmy do grupy C ale jak to mówi Leo jeśli chce się być mistrzem trzeba wygrywać z każdym.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 16 kwie 2008, 17:49

Dziś ogłoszono kadrę na Mistrzostwa Europy w 2008 roku:
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce)

Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad)

Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze).

Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larisa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa)

Rezerwowy - Roger Guerreiro (Legia Warszawa) - jeśli otrzyma polskie obywatelstwo i FIFA wyrazi zgodę na jego udział w finałach mistrzostw Europy.
Bez niespodzianek, chociaż wybór napastników troszkę mnie dziwi...
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2008, 17:57 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Kluivert

Post autor: Kluivert » 2 maja 2008, 16:08

Lekkie nie zrozumienie do wyboru kadry na Euro 2008 :
Bramkarze - ok

Obrońcy : Dlaczego Radomski?Nie grał przez rok w piłkę i w meczu z USA też nic nadzwyczajnego nie pokazał.Reszta ok.

Pomocnicy:Niepotrzebnie są w tej kadrze Goliński i Pazdan...Moim zdaniem na reprezentacje są za słabi...

Atak:Po co Matusiak , Piszczek , Saganowski , Janczyk?Gdzie jest Brożek?On sam strzelił więcej bramek , niż Ci czterech napastników razem wziętych.

Roger, jest dobry i myślę że przyda się nam w kadrze , tak jak Olisadebe ze swoich dawnych czasów.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 20 maja 2008, 09:49

Kluivert pisze:Gdzie jest Brożek?On sam strzelił więcej bramek , niż Ci czterech napastników razem wziętych.
W klubie tak, ale czy w reprezentacji? Jedynie powołanie Jańczyka trochę mnie dziwiło, reszta IMO zasłużenie znalazła się w kadrze.
Kluivert pisze:Niepotrzebnie są w tej kadrze Goliński i Pazdan...Moim zdaniem na reprezentacje są za słabi...
Moim zdaniem Goliński na reprezentację za słaby nie jest, poza tym jest to dość uniwersalny zawodnik - może grać zarówno jako obrońca, jak i cofnięty pomocnik.

Aha - jeszcze fantastyczna wiadomość:
Mecze piłkarskich mistrzostw Europy 2008 w Austrii i Szwajcarii będzie można obejrzeć w otwartym Polsacie - poinformował "Przegląd Sportowy".
Jest to o tyle zaskakujące, że do niedawna zanosiło się, że spotkania będą dostępne jedynie w Polsat Sport i Polsat Sport Extra. Kibice zobaczą na żywo w otwartym Polsacie 27 z 31 meczów.
:hurra:
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 20 maja 2008, 17:02

Z okazji MŚ 2006 było dostepne na stronie typowanie wyników meczów. W tym roku tez będzie podobnie na Euro 2008! Może nawet dla najlepszego typera wyników Euro 2008 będą jakieś nagrody ;) Więcej na ten temat już na poczatku czerwca w newsach.

Poprzednio:
http://www.portal24h.pl/aktualnosci/now ... h_402.html
http://www.portal24h.pl/aktualnosci/now ... s_406.html
http://www.portal24h.pl/aktualnosci/now ... m_480.html
Ostatnio zmieniony 20 maja 2008, 22:12 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 28 maja 2008, 16:09

Leo Beenhakker długo nie zastanawiał się po towarzyskich meczach kogo odesłać do domu. Radosław Majewski, Grzegorz Bronowicki i Radosław Matusiak to piłkarze, którzy nie pojadą na EURO.

Szkoda bardzo Bronowickiego (nie jedzie tylko dlatego, że ma kontuzję i wątpliwe, aby na najważniejsze mecze był na 100% gotowy), IMO najlepszy zawodnik na lewej obronie w naszej reprezentacji. Co do Matusiaka i Majewskiego - moim zdaniem dobry wybór.

Tak więc wygląda kadra naszej reprezentacji na EURO:
bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)

obrońcy: Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus)

pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Roger Guerreiro (Legia Warszawa)

napastnicy
: Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Marek Saganowski (FC Southampton).
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 28 maja 2008, 16:50

Moim zdaniem także dobry wybór (albo niewybór.. ) jeżeli chodzi o te 2 osoby, które nie pojadą na EURO. Matusiak zbytnio nic nie pokazywał (Polska-Macedonia). Szkoda Bronowickiego bo to jeden z czołowych polskich reprezentantów.

Teraz tylko czekać jak sprawi się nasza kadra na meczu z Niemcami.
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 28 maja 2008, 18:23

O skladzie pisac nie będę bo zrobiłem to w komentarzach na głównej stronie. Ale mam pytanie pamięta może ktoś kto jest na liście rezerwowej w przypadku kontuzji piłkarzy powołanych na Euro ?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 18:24 przez jack ryan, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 28 maja 2008, 21:45

jack ryan pisze:kto jest na liście rezerwowej w przypadku kontuzji piłkarzy powołanych na Euro ?
Kilka postów wyżej MATchlesS podał kadrę powołaną na Euro. Jeżeli dobrze policzysz jest ich "troszeczkę" więcej niż 11, więc są też podani i rezerwowi gracze... Więc ladra składa się również i z rezerwowych graczy. Więc albo ja tu czegos nie rozumiem albo Ty :P
Obrazek
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 29 maja 2008, 10:29

Sorry, mój błąd. Niemniej jednak Bronowicki wypadł ze składu, a Radomski po informacji że umieszczono go na liście rezerwowej wycoał się definitywnie. Mam więc pytanie kto jest rezerwowym obrońcą na liście rezerwowej ?
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 29 maja 2008, 11:03

Coś czuje że nie ma już rezerwowego obrońcy. Wszyscy odpadli jak sam mówiłeś. Zresztą miejmy nadzieje, że nie trzeba będzie szukać a jak co Leo wyciągnie królika z kapelusza.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 29 maja 2008, 12:01

Znalazłem na stronie:

Kod: Zaznacz cały

http://euro2008.wp.pl/kat,1002421,wid,9866843,wiadomosc.html?ticaid=15f93
przedstawione dokładnie typowania meczów Euro 2008 przez Engela i Wójcika. Dodam ich do naszego typowania wyników i zobaczymy jak wypadną na tle innych typerów Portal24h.pl :) Mysle że to bardzo uatrakcyjni typowanie ;)

A o starcie typowania wyników zostaną wszyscy powiadomieni mailowo (już na dniach)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 12:06 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 30 maja 2008, 13:57

Wielcy nieobecni na EURO:

Obrazek

Jedni lecza kontuzję (np: Rosicky), drudzy zrezygnowali z gry na EURO (np: Seedorf), a jeszcze inni po prostu nie znaleźli się w kadrze (np: Raul). Szkoda, bo wymieni piłkarze to gracze naprawdę dobrzy i EURO lekko ucierpi na ich braku...
Ostatnio zmieniony 30 maja 2008, 13:59 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.