FIFA 08 & mx

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

dawid1994

Post autor: dawid1994 » 6 gru 2007, 22:23

FIFA 08 & mx

Hej szukam pomocy. Otóż na fifę 08 karta graficzna geforce mx nie jest odpowiednia. No a ja niestety mam "mx" a dokładnie Geforca 2 mx 400 (nie mówcie mi że za słaba bo na tym złomie odpaliłem już sporo "nowych"gier). No moje pytanie brzmi: czy nie ma jakiegoś patcha albo tricka z którym fifa 08 i "mx" mogliby współpracować? Bo w tamtym roku badajże wyszedł podobny dodatek tyle że do chyba kart innej firmy. Proszę o pomoc. Z góry dzięki

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 6 gru 2007, 22:30

Re: FIFA 08 & mx

dawid1994 pisze:czy nie ma jakiegoś patcha albo tricka z którym fifa 08 i "mx" mogliby współpracować?
Owego patch'a ani trika chyba nie ma, jednak warto pobawić się programem 3d-Anylyze - pozwala on tak oszukać grę, aby nie rozpoznawała karty graficznej.
Program możesz pobrać z tej strony:

Kod: Zaznacz cały

http://www.tommti-systems.de/go.html?http://www.tommti-systems.de/main-Dateien/files.html
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

dawid1994

Post autor: dawid1994 » 6 gru 2007, 22:39

ok coś może wykombinuję. A może by kompa rozkręcić i coś przy karcie pomajstrować????
<<

Quort

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Quort » 6 gru 2007, 23:04

dawid1994 pisze:ok coś może wykombinuję. A może by kompa rozkręcić i coś przy karcie pomajstrować????

Kompa nie odkręcaj tylko pobierz program do podkręcania karty graficznej ale najpierw spraw se jakies dobre chłodzenie
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 7 gru 2007, 09:57

Moim zdaniem 3danalyzer zbyt duzo nie da. Najlepiej to sobie kup nową kartę graficzną
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 7 gru 2007, 12:42

zioomus pisze:Najlepiej to sobie kup nową kartę graficzną
Według mnie to najlepszy pomysł. O ile dzięki 3d-Anylyze gra chociaż się uruchomi, to najprawdopodobniej będzie bardzo słabo działała - mam tu na myśli oczywiście płynność rozgrywki. Możesz próbować jedynie podkręcić kartę graficzną - wszelkie potrzebne linki i informacje znajdziesz w poniższym artykule:

Kod: Zaznacz cały

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=371-4
Nie zmienia to faktu, iż wymiana karty graficznej jest nieunikniona, ale warto spróbować odpalić grę za pomocą 3d-Anylyze.
Ostatnio zmieniony 7 gru 2007, 12:56 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 7 gru 2007, 15:58

dawid1994 pisze:nie mówcie mi że za słaba
Jest bardzo słaba! :] Mozesz sie dalej oszukiwac ale w gry po 2003 grac sie juz nie da na karcie G2 MX ktora tak naprawde to lepsza jest od Geforce 1 a zdecydowanie gorsza od Geforce 2. MX - okrojona wersja karty
dawid1994 pisze:na tym złomie odpaliłem już sporo "nowych"gier)
Odpalić się da... ale czy grac tez? Spoko ja tez lubie pokazy slajdów... ale w PowerPoincie :P
Quort pisze:Kompa nie odkręcaj tylko pobierz program do podkręcania karty graficznej
Podkrecenie karty nie doda obslugi vertexow shaderow i innych instrukcji...
dawid1994 pisze:A może by kompa rozkręcić i coś przy karcie pomajstrować?
Najlepszy pomysl! Odkrec karte wyjmij, sprzedaj na allegro i kup sobie cos nowszego (polecamy lekture forum na temat kupna nowych kart graficznych).

25 klatek na Geforcie2 MX w Colinie Dirt to byłby wyczyn na miare newsa w Wiadomosciach TV :D
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"