[Problem] Jak Przyspieszyc Dzialanie NFS PROSTREET??
Moj komputer to: Athlon 3000XP+, 1GB RAM, Radeon 9600PRO 256RAM i 128BIT.
POMOCY!!!!!!!!!
Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!
Takie sposoby da się zastosować tylko w niektórych grach, np: Test Drive Unlimited. Usuwanie elementów otoczenia czasem można wykonać w plikach konfiguracyjnych, ale lepiej samemu nie kombinować - lepiej stosować się do instrukcji zaawansowanych osób.maciek120 pisze:Wiem ze w grach mozna usunac jakies pliki np.ze nie bedzie drzew,latajacych ptakow,trawy itp.
Kod: Zaznacz cały
http://tnij.org/55673573
http://www.portal24h.pl/forum/topics31/gra-ci-sie-zacina-zajrzyj-vt12044.htm
więc ledwo co minimalne.Manufacturer:
GA-7VTKT880
Processor:
AMD Athlon(tm) XP 2600+, ~1.9GHz
Memory:
1024 MB RAM (4*256 DDR) 400 mhz Dual Channel
Hard Drive:
Seagate Barracuda 250 GB SATA NCQ + Seagate Barracuda 400 GB
Video Card:
His Excalibur Radeon 9800Pro IceQ
Bo ProStreet jest odgrzewanym kotletem ktory powinien byc dopracowowywany jeszcze przez kilka miechow, a nie jest. "Zacinki" przy 50FPSach w tej grze to normalka (lawina zgloszen na forum EA).maciek120 pisze:albo jak mam powiedzmy 34 FPS to i tak co 3 sek. obraz na 1 sekunde przeskakuje nie wiem co z tym badziewiem jest
NIE! Jedyne wyjscie to czekanie na patcha od EA poprawiajacy silnik gry, ale kto sie doczeka skoro gra nudzi sie tak szybko. Porównaj silnik COD4 - to jest dopiero grafa i się nie tnie tak jak w jakiejsc byle samochodówce NFSsilvver pisze:Wydaje mi się, że jedyny ratunek to zmiana kompa na nowszego
maciek120 pisze:Athlon 3000XP
większość osób z athlonami ma problem z pro streetem... poszukajcie na innych forach 90% ludzi z athlonami ma duzy spadek wydajnosci przy bdb konfiguracjach kompasilvver pisze:AMD Athlon(tm) XP 2600+
Głupota .. Ja przy sprzęcie w podpisie wszystko na max i zero zwolnień , a tym bardziej zacinki ; ] , więc jak widzisz nie wszyscy : pwiększość osób z athlonami ma problem z pro streetem... poszukajcie na innych forach 90% ludzi z athlonami ma duzy spadek wydajnosci przy bdb konfiguracjach kompa
grzecho napisał, że większości osobom, a nie wszystkim...Carlik pisze:więc jak widzisz nie wszyscy
Według mnie wielki sukces jest wtedy, kiedy właśnie 30% wszystkim graczom gra się podoba - 1/3 to bardzo dużo.maciek120 pisze:W ogole niech mi ktos powie po co robic gre ktora spodoba sie 30% ludzi na swiecie.
Nadzieja tylko w Command & Conquer 3: Kane's Wrath...Maciek pisze:wymien gre ktora EA nie skopało ostatnio
http://www.portal24h.pl/forum/topics10/opinia-nfs-prostreet-vt13306.htm?highlight=pro
Pojawiła się już dawno temu. Widziałem go do pobrania na jakieś fanowskiej stronce, niestety nie pamiętam jej nazwy i nie mogę go (patch'a) teraz odszukać. Pamiętam tylko, że nie była to polska strona...maciek120 pisze:Kiedy pojawila sie poprawka engine do NFS CARBON??
maciek120 może nie zauważyłeś, że w opcjach grafiki ustawienie "Low" nie jest najniższemaciek120 pisze:W jednej sekundzie mam 30 FPS a jak podjade 10 metrow dalej to mam 15 FPS albo jak mam powiedzmy 34 FPS to i tak co 3 sek. obraz na 1 sekunde przeskakuje
Profilaktycznie zapytałem. Po prostu niektórzy jak widzą "Low", to myślą, że niżej się nie da zmniejszyć...maciek120 pisze:MatchlesS wiesz nosze okulary ale az takiej wady wzroku nie mam
Ehh... to jakiś plebiscyt na najmniejszą wartość FPS'ówmaciek120 pisze:A sproboj wlaczyc wszystko na maxa i powiedz ile masz FPS bo ja do 9 FPS.
Więcej informacji oraz odpowiednie linki:Płynna rozgrywka na Athlonach64? I tak i nie. Po uruchomieniu spatchowanej gry zauważalna jest kolosalna różnica w płynności animacji. Teraz gra się naprawdę komfortowo. Na swojej konfiguracji mogłem cieszyć się grą na maksymalnych detalach przy rozdzielczości 1024x768 AAx4, AFx8. Jednak po włączeniu Frapsa okazało się, że EA poszło na łatwiznę i zwyczajnie ograniczyło liczbę wyświetlanych klatek do 30 i póki co nie doszukałem się żadnej komendy umożliwiającej zdjęcie tej blokady.
Dwie zupełnie nowe nowe trasy: Tokio Speedway oraz Porsche Test track w Liepzig.
http://esports.pl/?id=post&post_id=1879538400