[blad] praca wiatraczka na nowych sterach w G7600GS
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Witam, mam grafike Ge-Force 7600GS, jak zainstaluje sterowniki z płyty (oryginalne) to wszystko jest dobrze, wentylatorek się kręci i wszystko gra, ale jak już zrobie aktualizacje sterowników, pobierając ze strony producenta najnowsze sterowniki to wentylatorek przestaje chodzic i temp. wzrasta z 49*C na 63*C. Dopiero jak wejde w opcje grafy i ustawie wentylatorek na 100% to wtedy zaczyna kręcic i chłodzić... i jak uruchomie kompa ponownie to identyko, za kazdym razem musze wchodzic w opcje zeby go wlaczyc, nawet jak mam ustawione na AUTOMATYCZNĄ regulacje obrotow to ciagle jest na 0% co mam zrobić ? tylko nie piszcie zeby nie aktualizować tylko pozostać przy oryginalnych, bo to bez sensu, zmniejsza sie wtedy wydajność i FPS spada w grach. Z góry dzięki za pomoc !
Ostatnio zmieniony 14 gru 2007, 16:58 przez cycu13, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [blad] praca wiatraczka na nowych sterach w G7600GS
niestety trza zainstalowac stare stery. Tez tak mam i się zastanawiałem czy to wina na pewno sterów i teraz widze że tak . Tylko że ja korzystam z programu osobnego do kontroli wentylatorka. A że głosny jest to tylko do gier ustawiam na 100 %, normalnie na 50 %. To wina sterowników i dużo tu nie zrobisz, albo poczekasz na nowe, albo użyjesz starych, albo jak ja samodzielnie będziesz kręcił obroty radiatora
Intel Core duo E6550 (małpa) 2.33GHz | DDR2 Dual Channel 2 x 2 GB Geil Black Dragon | Asus 8800 GTS 320 MB | Creative Sound Blaster Audigy | Twardziel 520 GB | Asus P5LD2-SE
The gods made Heavy Metal and they saw that it was good
The gods made Heavy Metal and they saw that it was good
Uzyj programu RivaTuner i nim zarzadzaj praca wentylatora - byc może wtedy bedziesz mogl miec nowe sterowniki ,a obtorami "zajme" sie RivaTuner
http://downloads.guru3d.com/download.ph ... 3#download
http://downloads.guru3d.com/download.ph ... 3#download
Lucas wystarczajaco mam programow w autostarcie mam nTune program ale tu raczej chodzi o to ze sterowniki same wymuszaja zatrzymanie sie coolera... ale sprawdze RiveTuner jak zainstaluje to dam znac, ale to dopiero po 14:00 bo ide do szkoly Kocyk zeby cieplej Ci bylo pod tym kocykiem masz plusa
[ Dodano: Pią 14 Gru, 2007 14:27 ]
niestety, Riva tez nie wie co robic wiec musze pozostac przy starszych sterach... nie mam wyboru ale Call of Duty 4 nie chodzi na starych dopiero na tych najnowszych i w tym problem, a często zapominam żeby włączyć ten wiatraczek i sie grafa strasznie grzeje, no ale cóż... zmieniam na stare stery... Dzieki chlopaki
[ Dodano: Pią 14 Gru, 2007 14:27 ]
niestety, Riva tez nie wie co robic wiec musze pozostac przy starszych sterach... nie mam wyboru ale Call of Duty 4 nie chodzi na starych dopiero na tych najnowszych i w tym problem, a często zapominam żeby włączyć ten wiatraczek i sie grafa strasznie grzeje, no ale cóż... zmieniam na stare stery... Dzieki chlopaki
AMD Athlon(tm) XP 2600+, 2.1 GHz
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
Ge-Force 7600GS 256MB DDR3
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
Byc może sa jakies bledne ustawienia w np. rejestrze po starych sterownikach? Mozesz wyprobowac odinstalowanie starych, przeczyszczenie programem drive cleaner i wtedy dopiero zainstalowanie najnowszych lub ciut nowszych (ale oficjalnych!) do swojego modelu karty.
nie wiem... nie chce mi sie zabardzo kobinowac bo i tak nie widac kolosalnej roznicy w wydajnosci ale jak bede mial czas to chetnie sprawdze, dzieki
Do zamknięcia
Do zamknięcia
AMD Athlon(tm) XP 2600+, 2.1 GHz
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate