Re: Procek gorszy a lepszy???
Moje stery to karty to 163.75 (wersja sterownika: 6.14.11.6375)
Zauważyłem tera ( niewiedzieć czemu rano były jeszcze stare

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
Tu się z Tobą nie zgodzę. Jak ja miałem GeForce'a to najnowsze sterowniki nie oznaczały najlepsze. Czasami miałem tak że przez zainstalowanie najnowszych sterowników gry mi się całkowicie kaszaniły i musiałem instalować starsze. Więc może popróbuj ze sterownikami jak masz najnowsze to poszukaj starszych wersji może któreś sprawią że gry zaczną działać tak jak powinny.MATchlesS pisze:Poza tym napisz jaką masz wersję sterowników - do Twojej karty powinny być jak najnowsze, tym bardziej, że gry, które nie działają są nowymi produktami.
Hahaha!Ant pisze:minimalnie po 3Ghz na dwurdzeniowe procki.
SRX - nie zauważyłem, że w poprzednim poście to napisałeś.Ant pisze:Unreal Tournament 3, TimeShift, Stanglehold to dema
Pokaż gdzie jest tak napisane.Ant pisze:w wymaganiach te gry mają minimalnie po 3Ghz na dwurdzeniowe procki.
Tylko zauważ, że GeForce 8600 to najnowszy produkt i właśnie do nowych kart najlepsze są najnowsze sterowniki. Ale prawdą jest, że jeśli ma się starszą kartę, to instalacja najnowszych sterowników jest błędem.Tu się z Tobą nie zgodzę. Jak ja miałem GeForce'a to najnowsze sterowniki nie oznaczały najlepsze. Czasami miałem tak że przez zainstalowanie najnowszych sterowników gry mi się całkowicie kaszaniły i musiałem instalować starsze. Więc może popróbuj ze sterownikami jak masz najnowsze to poszukaj starszych wersji może któreś sprawią że gry zaczną działać tak jak powinny.
3GHz, ale odnosząc się na procesorach jednordzeniowych. Nie wiem czy Ty specjalnie nie chcesz tego zrozumieć czy jesteś ciężko kapujący - kilka osób pisało na temat procesorów jednordzeniowych i dwurdzeniowych, a Ty masz gdzieś nasze chęci - dzięki nam odpaliłeś Timeshift'a, bo zainstalowałeś nowsze sterowniki.Ant pisze:Ale i tak wątpię żeby Unreal albo Stranglehold mi działał, 3Ghz minimum wymaga.
No może masz rację bo ja miałem GeForce FX 5200 i tam musiałem się bawić sterownikami z tymi nowymi kartami to nie wiem jak jest.MATchlesS pisze:Tylko zauważ, że GeForce 8600 to najnowszy produkt i właśnie do nowych kart najlepsze są najnowsze sterowniki. Ale prawdą jest, że jeśli ma się starszą kartę, to instalacja najnowszych sterowników jest błędem.
Tak jak napisałem.Śledziks pisze:z tymi nowymi kartami to nie wiem jak jest.
A mi się wydaję, że jednak nie zeszliśmy z tematu, bo przez cały temat próbujemy Ant'owi wytłumaczyć na czym polega różnica między procesorami jednordzeniowymi, a dwurdzeniowymi oraz jak to rozróżniać i opisywać, a on nadal tego nie rozumie.Śledziks pisze:A tak poza tym wydaje mi się że zeszliśmy z głównego tematu.
Kod: Zaznacz cały
http://www.nvision.pl/download.php?view.416
Jeśli wersja DirectX jest starsza niż taka, która potrzebna jest do uruchomienia gry, to przy próbie jej uruchomienia pojawia się błąd że nie znaleziono jakiejś tam biblioteki. W tym wypadku tak nie było...MATchlesS pisze:Tak na wszelki wypadek - skoro sterowniki stare, to prawdopodobne, że Directx również...
Sorry, że to "ciągnę", ale po prostu nie wierzę. Zrób screen'a tego zdania w pliku readme, bo to niemożliwe, aby na stronie polskiego wydawcy i na pudełku z grą był błąd.To, że wymaga 3Ghz na dwurdzku to masz napisane w pliku Readme.txt
Nazwa ta sama, ale po prostu jest aktualizowany. Różni się tym, że mając starszą wersję Directx'a 9.0c nie pograsz sobie, np: w Call of Duty 4.Ile jest tych wersji DirectówX 9.0c? Na starym kompie już miałem tego 9.0c, więc czym mógłby się różnić dzisiaj?
Tu nie musi być najnowszy - ważne, że jest. Wystarczy ten, którego zainstalowałeś razem z Ghost Recon AW 2.Ant pisze:AGEIA PhysX też mam ściągnąć najnowszego?
... bo Twój procesor (jak i reszta sprzętu) spełnia wymagania tych gier i na 100% nie przez niego nie możesz ich uruchomić. Tak jak wspomniałem problem był na 99% spowodowany nieaktualnymi sterownikami, które już zaktualizowałeś. Wystarczy zainstalować grę i sprawdzić.Ant pisze:Unreal i Stranglehold na pewno mi niepodziała, chyba że ktoś da jakiś dowód na to, że mu działa, a ma jeszcze gorszego kompa odemnie to spróbuję.
Takie coś powoduje problemy. Duże problemy. Ja raz tak zrobiłem na starym kompie pod Win 98 (zainstalowałem DirectX 8 na 9.0b). Żadna granie chciała działać... nie pomagała ponowna instalacja 9.0b. Rozwiązałem problem dopiero gdy zainstalowałem wersję nowszą - czyli 9.0c.I, jak się zainstaluje starszego DirectX to najnowszy jest usuwany? Czy tylko są instalowane dodatkowe pliki?
Jedynie mozesz dostac ostrzezenie. Za bodajze 3 ostrzezenia masz bana.Ant pisze:Jak tak trochę było o tych piratach, to czy za pisanie o tym, że się ma piraty się dostaje bana? ( obok awatara to nieładnie wygląda )
Nie da sie zainstalowac starszych sterow DX. Chyba ze sie pobawisz w rejestrzeAnt pisze:I, jak się zainstaluje starszego DirectX to najnowszy jest usuwany? Czy tylko są instalowane dodatkowe pliki?
Tak sterownik zakradnie się do wnętrza obudowy i będzie się bawił zapałkami, uważaj aby całego kompa nie spalił.Musiał bym ściągnąć nowsze stery do proca(1.3.2.16, ja mam 1.3.2.10), ale myślę, że może mi to spalić procesor, ponieważ mam podkręcony, co mam zrobić? Zmniejszyć do 2.6Ghz czy nic się niestanie? ( Stery na stronie: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Driver Version 1.3.2.0053 for Windows XP and Windows Server 2003 (x86 and x64))
Ale wtedy te gry tobie nie będą działać bo korzystasz z XPPS. A co do DirectX 10 to myślałem że będzie lepsza grafika w grach a nie że nic mi niebędzie działać, mogą przestać robić gry na 9.0c.