[Problem] Wiedźmin - nadpisywanie quick save'ów

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 22 gru 2007, 21:38

[Problem] Wiedźmin - nadpisywanie quick save'ów

Sprawa wygląda następująco: grając w Wiedźmina bardzo często wykonuje quick save'y, które nie nadpisują się na siebie, tylko każdy save = nowy plik. Po kilku godzinach grania owych plików uzbiera bardzo dużo - prawie sto sztuk. Po kilku dniach grania uzbiera ich się kilkaset. Może problem nie byłby na tyle poważny, gdyby nie fakt, iż każdy zapis gry zajmuje około 10 MB. Tak więc przy znacznej ilości save'ów miejsce na dysku znacznie maleje.

Więc moje pytanie brzmi - czy można jakoś (np: przy pomocy edycji pliku konfiguracyjnego) wymusić na grze, aby przynajmniej szybkie zapisy nadpisywały się (tak jak, np: w TES IV: Oblivion lub F.E.A.R.)?!? Kasowanie ogromnej ilości zapisów trwa kilka (naście?) minut.
Może trudno to nazwać problemem, ale jest to trochę denerwujące.
Tylko bez odpowiedzi: "Rub żadziej kłik sejwy, to nie bedziesz mial problemu".
Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2007, 21:41 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

michael_3

Post autor: michael_3 » 31 gru 2007, 17:35

Re: [Problem] Wiedźmin - nadpisywanie quick save'ów

ja nie mam takiego problemu choc gram w ta gre kilka godzin dzienne i mam może z 15 saves razem ;]
<<

freeman1990

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: freeman1990 » 31 gru 2007, 18:38

Moje save w Wiedźminie zajmowały już ponad 2GB, więc wszedłem do katalogu, w którym się znajdują (X:\Documents and Settings\XXX\Moje dokumenty\The Witcher) i pousuwałem starsze zapisy, a zostawiłem tylko 10 ostatnich. To chyba najlepszy sposób.
Obrazek
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 31 gru 2007, 18:46

ja nie mam takiego problemu choc gram w ta gre kilka godzin dzienne i mam może z 15 saves razem ;]
Co mnie to obchodzi? :zdziwko:
Ja zadałem pytanie, a nie chciałem poznać opinię na temat "Czy masz podobny problem do mojego?".
Moje save w Wiedźminie zajmowały już ponad 2GB, więc wszedłem do katalogu, w którym się znajdują (X:\Documents and Settings\XXX\Moje dokumenty\The Witcher) i pousuwałem starsze zapisy, a zostawiłem tylko 10 ostatnich. To chyba najlepszy sposób.
No tak - to chyba najlepszy sposób. Usuwając zapisy w Windows'ie nie traci się cennego czasu. Aż dziw bierze, że sam o tym nie pomyślałem.
freeman1990 dzięki za ciekawy pomysł.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''