Re: [Dyskusja] Polski HIP-HOP
Z prośbą przyłączam się i jaMat pisze:Gdzie go znajde bo coś mi nie wychodzi
Jak masz jakiegoś konkretnego linka to możesz zapodać
Rozmowy o każdej muzyce przy muzyce.
Z prośbą przyłączam się i jaMat pisze:Gdzie go znajde bo coś mi nie wychodzi
Ty się puknij! na czym polega HH i RAP ? Na tym, że się nie śpiewa tylk rapuje i rymuje? Ludzie myślałem jak zobaczyłem ten tekst że mnoe h.j strzeli w plecyCo do śpiewania to wątpię, 5 2 debiec raczej gada niż śpiewa.
Śpiewanie w hip-hopie do hip-hopoloNo bo taka jest prawda, Rap a HH to co innego w HH jest pewnego rodzaju śpiew a w rapie gadanie do muzyki. Taka jest prawda.DKA jest świetnym hiphopowcem pod względem śpiewu i jego textów.
To dlaczego mezo śpiewa z jakąś wilk co robi pop. Mezo sprzedał się. Kiedys był dobrym hip-hopowcem. Po płycie "Wyjscie z bloków" dla mnie to ciota.Wg was Hip hopolo to to takie piosenki które nie mają przekleństw i przesłania które myślą że należą do hh ale tak nie jest. Bzdura, nie ma czegoś takiego jak Hip Hopolo bo każdy Mezo,Doniu,Liber itd itp robią HH i to dość dobry, szczególnie Doniu.
Jeśli piszecie, że Doniu śpiewa hip hopolo a nie HH a 5 2 dębiec prawdziwy HH to dlaczego śpiewają razem w tylu piosenkach ?
Dlaczego? Bo marketning się kręci. W kawałkach doniu & 52 dębiec doniu był okey. Bo "pięć dwa" nadrabiało.
Słuchacze? Raczej pseudo hip-hopowcyNie ma czegoś takiego jak hip hopolo to słuchacze go wymyślili...
...lol chyba naprawdę nie wiesz kto to polecam google i wikipedie hehehżeby spiewać z pedałami.
Coś wyczuwam aluzję także do mnie :looka:stand_up pisze:Yakubkom
Co wy z tym hip-hopolo, w żadnej encyklopedii nie ma takiego słowastand_up pisze:hip-hopolo
Wiesz, każdy lubi to co mu przypadnie do gustu. A to że Tobie się podoba zespół "Boys" to inna sprawa bo to temat o H-H :suchy:stand_up pisze:zespołu "Boys"
Nie widzę w twoich postach wiele inteligencji i mądrości. Hip hopolo nie istnieje, nie ma czegoś takiego jak HHpolo bo to jest waszy durny, idiotyczny wymysł !stand_up pisze:Śpiewanie w hip-hopie do hip-hopolo
Tu sam sobie zaprzeczyłeś.stand_up pisze:Na tym, że się nie śpiewa tylk rapuje i rymuje?
Wiem, niestety jest ktoś taki jak ty, dlaczego na świat wypuszcza się takie istoty, przecież to nie ludzkiestand_up pisze:lol chyba naprawdę nie wiesz kto to
Chyba zapomniałeś przed Boys dopisać Backsreet bo wnioskuję po Tobie, że właśnie tego słuchasz.A i polecam Yakubkom i Matkom aby sobie posłuchali najnowszych kawałków zespołu "Boys"
Chodzi ci o wulgarne texty ? Przecież nie tylko w HH i Punku występuję wiele wulgaryzmów w piosenkach !hermit pisze: punkowcy zaczeli pierwsi pisac teksty za których cytowanie dostałbym ostrzeżenie po
A jak wg Ciebie mieli siebie nazwać ? Kosmokwaki ?! Pasowała by ci taka nazwa ? Wtedy jeszcze bardziej krytykował ich za muzykę !hermit pisze:A tak w ogóle to zauważyliście że nazwy zespołów hiphopowych brzmia delikatnie mówiąc (cenzura) na przykład :"dębiec ilestam" czy "slums attack"-no sorry ale to chyba nie jhest zbyt poważne ni wspominając juz tych skrutów cne wwo chwdp
Tażda nazwa coś znaczy.hermit pisze:A tak w ogóle to zauważyliście że nazwy zespołów hiphopowych brzmia delikatnie mówiąc (cenzura) na przykład :"dębiec ilestam" czy "slums attack"-no sorry ale to chyba nie jhest zbyt poważne ni wspominając juz tych skrutów cne wwo chwdp
PoddębieceMat pisze:Dębiec:
rozumiem, że to twoi idole.YaKuB pisze: że właśnie tego słuchasz.
to ty się na niczym nie znasz Najpierw gada, że Tokio hotel jest super a pózniej sie na hh przerzucaYaKuB pisze:nie znasz się na jakimś temacie
nie ludzkie jest to że chodzą takie niedorobione istoty jak ty tylko R.I.P. pomozeYaKuB pisze:Wiem, niestety jest ktoś taki jak ty, dlaczego na świat wypuszcza się takie istoty, przecież to nie ludzkie
Mam wielką nadzieję, bo nie znam osoby która ma do niego cierpliwość.Mat pisze: nie zwracając uwagi na niego bo i tak nie długo dostanie bana
Zgadzam się, każda nazwa zespołu HH ma coś w sobie. Np. Paktofonika wziął się od układu,paktu trzech emce Raha,Fokusa i Magika. Z Kolei nazwa Nagły Atak Spawacza wzięła się bodajże od tego,że jeden z muzyków tego zespołu spodobała się nazwa spawacz i chcieli szybko wydać płytkę, dlatego zespół nazywa się właśnie Nagły Atak Spawacza.Mat pisze:Tażda nazwa coś znaczy.
NP.Yakoob pisze:Zgadzam się, każda nazwa zespołu HH ma coś w sobie
P.S. Mowa o PaktofoniceMuzycy swoją działalność określali "paktem przy dźwiękach z głośnika", stąd (pakt + fonia) nazwa zespołu (by Wikipedia)
Szczerze mówiąc nie wiem nawet o tym zbyt dużo, ale nei mam nic przeciwko. Całkiem fajna rzecz.kuba88pl pisze:A właśnie co sądzicie o freestyle'u i beatbox'ie?
No to wielki szacun dla ciebie... Ja wole jednak posluchac hip-hopusam bardzo dużo freestyle'uje
Wiem że to wiesz ale pisze to dla osób które tego nie wiedzą...Mat pisze:Szczerze mówiąc nie wiem nawet o tym zbyt dużo
Podziękował Ale na razie to robie sobie battle z jednym kumplem i idzie nam nawet przyzwoiciemateusz355 pisze:No to wielki szacun dla ciebie...
Co chciałeś przez to przekazać ? prawdopodobnie przez kogo ? gazety, media, Ciebie ? To jest pojęcie względne, bo np. dla mnie najlepszym freejstajlowcem jestem ja i co ?kuba88pl pisze:najlepsi raperzy (w freestyle) to prawdopodobnie
Ja znam tylko jednego najlepszego Ś.P Magikkuba88pl pisze:Najlepszych nie zabardzo znam...
Ojjj sorka, chodzi mi o prase i telewizjeYakoob pisze:prawdopodobnie przez kogo
I w sumie nicYakoob pisze:i co ?
Luzzzik ZiooomYakoob pisze:więc pamiętaj, że jeśli piszesz, że coś jest najlepsze bądź najgorsze to podaj jego źródło bo jak już wspomniałem, jest to pojęcie względne