[Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

O wszystkich dyscyplinach sportowych oraz o tym, co szczególnie kręci facetów - o Motoryzacji!

<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 13 paź 2006, 15:28

Re: [Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

stand_up pisze:kajo1012 napisał/a:
Jeśli polacy będą grać tak w następnych meczach to na pewno wyjdą z grupy i daleko zajdą w euro

taka sama gadka była przed MŚ...mysle realnie i według mnie trudno będzie wyjść z grupy. Taki mecz zdarza się raz na...jakiś czas
Niestety to prawda, nie wolno nam wpadać w euforię bo został nam jeszcze mecz w tym roku (jeśli się nie mylę) na wyjeździe z Belgami i potem rewanż w Portugalii. I nie chcę być złym prorokiem bo chciałbym by styl naszej gry jak w meczu Portugalią był zawsze taki to jednakże był to chyba jednorazowy "wyskok". Obym się mylił.

<<

stand_up

Post autor: stand_up » 13 paź 2006, 15:54

Tak jak z niemcami. Graliśmy B.dobrze. z kostaryką było gorzej (chociaż wygraliśmy). Gramy dobrze jak mamy norzyk na gardle. Jeżeli zremisujemy z Belagami i przegramy do 0:2 z portugalią będzie jakoś...oczywiście licze na Zwycięstwa :D :ok:
<<

roma

Post autor: roma » 13 paź 2006, 17:01

stand_up pisze:Tak jak z niemcami. Graliśmy B.dobrze. z kostaryką było gorzej (chociaż wygraliśmy). Gramy dobrze jak mamy norzyk na gardle. Jeżeli zremisujemy z Belagami i przegramy do 0:2 z portugalią będzie jakoś...oczywiście licze na Zwycięstwa :D :ok:
Mamy młodych dobrych piłkarzy więc wygramy każdy teraz mecz i mam Leona Zawodowca :P :D
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 14 paź 2006, 22:55

roma pisze:Mamy młodych dobrych piłkarzy
oby nikt nie zakłócił ich rozwoju :]
roma pisze:wygramy każdy teraz mecz
nie popadaj aż w taki optymizm ;)
roma pisze:mam Leona Zawodowca
oby :]
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 9 lis 2006, 15:30

za tydzien gramy z Belgia jak sadziecie ile bedzie ja obstawiam 2:1 dla naszych :)
<<

roma

Post autor: roma » 9 lis 2006, 16:56

2:0 dla nas bramki strzlą Żurawski w końcu się przełamie i Ebi kogo byście widzieli w bramc?? ja Boruca

Skład Polski na ten mecz:

Kod: Zaznacz cały

Kadra reprezentacji Polski na mecz z Belgią: 

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United);

Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Marcin Wasilewski (Lech Poznań), Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Krzysztof Łągiewka (Krylia Sowietow Samara);

Pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Przemysław Kaźmierczak (Boavista Porto), Rafał Murawski (Lech Poznań);

Napastnicy: Tomasz Frankowski (Tenerife), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Radosław Matusiak (GKS Bełchatów), Grzegorz Rasiak (Southampton FC), Paweł Brożek (Wisła Kraków).
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 14 lis 2006, 14:21

No to panowie, jak przed meczem z Belgią. Ja nie chcem popadać w hurra optymizm po genialnym meczu z Portugalią, ale liczę na to że Leo wywiąże się z obietnicy do końća roku będziemy mieli te 10 pkt. w grupie. Łatwo nie będzie, w końću nie wygralismy z nimi od munidalu w 1982. Z Portugalią też nie wygraliśmy od mundialu, tyle że w 86 i Leo ich odczarował, może z Belgią też się uda. Stawiam skromne 2:1 dla naszych :D
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 14 lis 2006, 19:26

Mecz jest jutro? Ja chce Kuszczaka w bramce :super:
<<

roma

Post autor: roma » 14 lis 2006, 19:31

stand_up pisze:Mecz jest jutro? Ja chce Kuszczaka w bramce :super:
tak ja chce Kowalewskiego :P
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 14 lis 2006, 19:36

Tak serio to postawienie Kuszczaka byłoby możliwe gdybyśmy wczesniej wygrali z Finami i Serbami to by Leo dał się chłopakowi pokazać, a tak to tylko Brouc. Liczę na atak Matusiak - Brożek :P
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 15 lis 2006, 00:09

W bramie zagra alebo boruc albo Kowaleski ale wolal bym zeby ten drugi i tez mam nadzieje ze zuraw sie przelamie i cos pyknie a co do smolarka tez pewnie cos ustrzeli teraz ma dobra forme a w wywiadzie powiedzal ze lubi grac pod presja :)
<<

roma

Post autor: roma » 15 lis 2006, 07:42

matimdc pisze:W bramie zagra alebo boruc albo Kowaleski ale wolal bym zeby ten drugi i tez mam nadzieje ze zuraw sie przelamie i cos pyknie a co do smolarka tez pewnie cos ustrzeli teraz ma dobra forme a w wywiadzie powiedzal ze lubi grac pod presja :)
Kowalewski nie zagra bo pauzuje za żółte kartki,która ostatnią dostał w meczu z Portugalią na ławce usiądzie Kuszczak a w bramce Boruc
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 15 lis 2006, 11:39

Poza tym Kowalewski doznał ostatnio wstząsu mózgu bo zderzeniu z zawodnikiem przeciwnej drużyny w lidze rosyjskiej.
<<

roma

Post autor: roma » 16 lis 2006, 13:01

Brawo dla Polski,podobno Belgia chciala kupić polską obronę za 10 tys.

Po wygranej z Belgią obrońca reprezentacji Polski Jacek Bak powiedział dziennikarzom, że nasi zawodnicy dzień przed meczem otrzymali propozycję korupcyjną. Podobno oferowano 10 tysięcy euro za sfaulowanie Belga w polu karnym.
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 17 lis 2006, 16:43

Polacy grali b.dobrze. Szkoda tych sytuacji Smolarka
<<

Kamil

Post autor: Kamil » 18 lis 2006, 06:54

Grali bardzo dobrze ale do doskonalosci jeszcze troche im brakuje no ale juz koniec tego narzekania, najwazniejsze sa 3 punkty :)
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 18 lis 2006, 07:04

Ale bronienie Częstochowy pod koniec meczu mogło podnieśc co niektórym ciśnienie. Bóg z nieba zesłał nam Boruca i jakoś jednak wytrwali :D Brawa dla nich.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2006, 07:05 przez MajorQ, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

roma

Post autor: roma » 7 mar 2007, 18:04

Beenhakker ogłosił kadrę na mecze z Azerbejdżanem i Aremnią:
mecze 24 i 28 marca
Bramkarze:
Artur Boruc (Celtic Glasgow )
Tomasz Kuszczak (Manchester United)
Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa)

Obrońcy:

Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus)
Jacek Bąk (Al-Ryyan )
Dariusz Dudka (Wisła Kraków)
Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela )
Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa)
Adam Kokoszka (Wisła Kraków)
Paweł Golański (Kolporter Korona Kielce)
Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń)

Pomocnicy:

Radosław Sobolewski (Wisła Kraków),
Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck)
Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund )
Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg)
Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków)
Łukasz Garguła (GKS Bełchatów )
Przemysław Kaźmierczak (Boavista Porto)
Rafał Murawski (Lech Poznań)
Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin)

Napastnicy:

Maciej Żurawski (Celtic Glasgow)
Radosław Matusiak (US Palermo)
Grzegorz Rasiak (Southampton FC)
Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre)

Lista rezerwowa(na wypadek kontuzji)

Łukasz Fabiański, Marcin Baszczyński, Arkadiusz Głowacki, Jakub Wawrzyniak, Maciej Iwański, Mariusz Ujek, Bartłomiej Grzelak oraz Rafał Grzelak
.

Co myślicie o tym składzie?? weług mnie skład ok tylko martwi mnie obecność Rasiaka w kadrze rzadko co strzela,Żurawski bez obrazy ale jest bez formy zresztą ma kontuzję no chyba, że do tej pory wyzdrowieje i strzeli coś jeszcze w Celtiku.Nie dziwi mnie obecność Kuszczaka wreście załsużył na grę w reprezentacji,Leo powinien dać mu szansę w meczu z Azerbejdżanem słaby przeciwnik więc Tomek nie powinien mieć problemów z grą.
Ostatnio zmieniony 7 mar 2007, 18:05 przez roma, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 7 sie 2007, 13:58

Czas odświeżyć ten temat i nadrobić zaległości!
Już niedługo towarzyski mecz z Rosją - 22 sierpień w Moskwie.
Kadra na mecz z Rosją

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United)

Obrońcy: Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Marcin Wasielewski (Anderlecht Bruksela), Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charków)

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Lech Poznań), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków)

Napastnicy: Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Radosław Matusiak (US Palermo), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin)

Lista rezerwowa: Mariusz Pawełek (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Przemysław Kaźmierczak (FC Porto), Marek Saganowski (Southampton FC).
Tabela w naszej grupie (A) [Reprezentacja - ilość rozegranych meczy - punkty]:
Polska - 9 - 19
Portugalia - 7 - 14
Serbia - 7 - 14
Finlandia - 8 - 14
Armenia - 7 - 7
Belgia - 8 - 7
Kazachstan - 8 - 6
Azerbejdżan - 8 - 5

Co sądzicie o tym składzie oraz jaki typujecie wynik :?: Rosja to mocna drużyna i myślę, że nasi reprezentanci powinni przynajmniej remis wywalczyć, ale będzie trudno...
Warto wspomnieć, że tego samego dnia będą grać nasi grupowi rywale:
Finlandia - Kazachstan
Armenia - Portugalia
Belgia - Serbia
A 8 września my gramy z Portugalią na wyjeżdzie.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 8 sie 2007, 06:49

Według mnie zamiast w pierwszej kadrze Zurawskiego grał Saganowski... A jak z tą kontuzją Boruca?
Zapraszam do mojej galerii :)