Re: [Opinia] Najlepszy program w sieci peer2peer
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
Masz racje nie jest programem p2p ale dobrze spełnia jego role!jak już powiedziałem, nie jest to porgram peer-to-peer
ale to wyszukiwanie polega na wyświetlniu wyników np. googleTak FlashGet ma właną wyszukiwarke filmów, muzuki, programów, torrentów.
Na forach warezowych łatwo też znaleźć wirus, jeżeli chodzi P2P to polecam uTorrent, programik (ok 300kB, jeden plik exe), dostępne są też wersje na pendrive, emule na łączu asymetrycznym ze zmiennym IP odpada, i jeszcze te kolejkiWybór programu p2p zależy od tego jakiego masz dostawcę internetu. Jeśli masz Neostradę to dzięki temu że ma ona zmienne IP, chyba najlepszym rozwiązaniem jest ściągać większe pliki czyli np. gry, filmy z RapidShare.com, dzięki temu masz prawie zawsze maksymalną prędkość ściągania, a linki do Rapida dość łatwo znaleźć na różnych forach wazerowych.
Jeżeli twój dostawca internetu nie oferuje Ci zmiennego IP, to najlepszym wyjściem jest sieć torrent. Ja osobiście jeśli ściągam coś z torrentów to używam BitComet, choć niektórzy polecają uTorrent, który też podobno jest dobry.
Do ściągania małych plików używam emule, wprawdzie jest to dość wolny program, a wmiarę szybko ściągają się tylko znane piosenki.
Ok dzięki za info lecz mam inne zdanie na teamt ściągania z niego muzy i filmów ponieważ nie widze w nim rzadnych wadIwan pisze:Ponieważ program jest typu adware - wyświetla reklamy oraz są podejrzenia że zbiera informacje na temat użytkownika. To nie jest dobry program do ściągania muzy i filmów...
Ale się uśmiałem.Capon pisze:uTorrent jest bardzo szybki, przyznaje bo mój tata z niego korzysta ale ma 2ogroooomnie wady...
1.) Zamula strasznie kompa(bardziej niż eMule)
2.) Kiedy się coś ściąga internet chodzi tak wolno, jak falki z olejem...
do ściągania muzy to najlepszy jest Ares ale nic poza tym.
co do gier to najbardziej polecam eMule
darmowa strona z linkami i gry działają na 100%