Najlepsza strategia (wg. was)
Rozmowy o legalnych grach komputerowych.
- Poprzednia
- 1
- 2
Moim skromnym zdaniem najlepszą strategia je WarCraft 3 szczególnie jak grasz po necie. Ta gierka po prostu wymiata. Dziękuje za wysłuchanie i dowidzenia.
Re: Najlepsza strategia (wg. was)
Jak dla mnie to Warcraft 3 i dodatek.
Bardzo ładna grafika jak na starą gre.
Pozatym dużo też jest rozbudowanych map, każda inna i inne potwory.
Nie wspomne już o rasach każda ma swoje zdolności i umiejętności, i dzięki temu gra ma odemnie wielki +.
Kampania też zasługje na wielki +, gdyż jest duża i rozbudowana
Pozdro !
Bardzo ładna grafika jak na starą gre.
Pozatym dużo też jest rozbudowanych map, każda inna i inne potwory.
Nie wspomne już o rasach każda ma swoje zdolności i umiejętności, i dzięki temu gra ma odemnie wielki +.
Kampania też zasługje na wielki +, gdyż jest duża i rozbudowana
Pozdro !
Sorry, że się czepiam ale RTS - Real Time Strategy (strategia czasu rzeczywistego), więc nie mów, że strategie nie graszkuszal pisze:jak juz to w RTS tj. Age of Empires czy Age of Mitchology
Semper in altum
Ja gram GROUND CONTROL 2 ,ta gra jest super fajna fabula grafika
Company of Heroes....
...I wszystko jasne....
...I wszystko jasne....
Zapraszam do mojej galerii
Ostatnio Command & Conquer 3 mnie przyciągnął. Chyba najlepsza strategia. Duża grywalność i bardoz ładne efekty no i wyśmienicie zoptymalizowany engine.
dla mnie najlepszą strategią ostatnich dni jest Command & Conquer 3: Wojny o Tyberium - Kane Edition. Gierka po prostu wymiata. Na moim, powiedziałbym niezbyt dobrym sprzęcie, działa w max detalach, a śmiga w max, tylko bez AntiAliasingu!! A grafe ma przepiękną... Również fabuła jest ciekawa, przerywniki filmowe nie są takie złe. Ogólnie cała gra BARDZO wciąga, a muszę przyznać, że fanem strategii <font color=red><b>w ogóle</b></font> NIE jestem
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2007, 22:35 przez KarolTom, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja się zgodzę z przedmówcą, bez apelacyjnie C&C Tiberium Wars jest strategią godną uwagi i szczerze ją polecam. Grafika, grywalnośc, rozbudowane misje, <font color=red><b>po prostu</b></font> cos wspanialego. Juz dzisiaj bede mial gre Company of Heros oraz Heroes Might and Magic V i zobaczymy jakie to sie okazą tytuły. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 20:27 przez Karol_UG, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie bardzo podoba się Age of Empires 2. Świetna gra, choć już ma swoje lata. Planuję kupić Age of Empires 3, bo podobno także jest świetna
AOE 2 to klasyka. Co do AOE III możesz kupować w ciemno. Wciąga na długo. Polecam Ci także dodatek. Możesz grać cywilizacją indian (masz swoją kolonię).
Jeśli chodzi o klasyczne strategie to moim skromnym zdniem wymiata Command & Conquer a zwłaszcza "Generalsy", nie powinno też zabraknąć rtsa Company of Heroes, no i jeszcze jakiś tycoon czyli Sim City
Władca pierścieni nie wiem czemu ale przypadła mi do gustu co do Warhammera i innych gier online łącze nie daje rady więc zostaje tylko single. kwestia gustu
Kiedy rozum śpi rodzą się demony...
Mi najbardziej podobają 2 gry The Settlers VI i Star Wars Empire at War
fajna grafa, ciekawa fabuła i dużo do rodbudowy.
fajna grafa, ciekawa fabuła i dużo do rodbudowy.
Ze strategi to najchętniej gram w AoE 3 i w dodatek The War Chiefs. Gra bardzo wciąga. Cóż tu więcej mówić. Po prostu trzeba w nią zagrać.
Niestety nie grałem w Company of Heroes, ale czytając w serwisach komputerowych i prasie recenzje można stwierdzić, że gra jest po prostu niesamowita - wspaniała grafika (potrzeba mocnego kompa ponoć, aby gra ruszyła w wysokich detalach) oraz możliwość rozwalania całej planszy to najczęściej wymieniane zalety. Z gier podanych w ankiecie (grałem prawie we wszystkie) zagłosowałem na Age of Empires 3 - cudna grafika, fabuła i ciekawe misje to zalety, ale szkoda, że gra jest krótka.
Ostatnio zmieniony 5 lip 2007, 17:53 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Moje zdanie
Zagłosowałem na Warcraft 3, bo ma świetną fabułę, ale powinny być wg. mnie w ankiecie gry Starcraft( niezwykle emocjonujący tryb multi), Heroes 3(dużo nacji) i Disciples 2 (tryb awansu) .
Warcraft III+Frezon Thron to najlepsza strategia. Długa i trudna, a historia w niej opowiedziana jest bardzo ciekawa. Dodatkowym plusem są wypowiedzi jednostek:) Szkoda tylko że Blizzard postawił teraz wyłącznie na WoW. Chętnie bym zagrał w Warcrafta IV.
ja tak ogolnie nie gram w gry strategiczne (obecnie) ale kiedys grałem w civilization 2 i 3 oraz europa universalis 2. jednak cywilizacja 2 najbardziej lubie mimo ze grafika jest słaba i nie chodzi na windows xp.