Re: [Temat ogólny] Seria Total War
Kilka informacji o nowej odsłonie serii Total War:
Dziś polska premiera:
Jak widac twórcy wszystko robią, aby rozgrywka była bardziej przyjemniejsza i uproszczona. Te ułatwienia na pewno pomoga mniej doświadczonym graczom.Przedstawiciele Creative Assembly zdradzili, że ich głównym celem przy pracach nad Empire: Total War jest uproszczenie sterowania. Programiści chcą tym samym uniknąć błędów, jakich nie ustrzegli się w poprzednich odsłonach słynnej serii RTS-ów.
Seria Total War debiutowała w 2000 roku grą Shogun, która spotkała się ze sporym zainteresowaniem użytkowników. Każda odsłona cieszyła się coraz większym rozgłosem, nie dziwi więc fakt, że Creative Assembly przystąpiło do prac nad kolejną częścią. Empire: Total War ma wreszcie zapewnić graczom bardziej przystępny interfejs. Złożoność sterowania była bowiem jednym z największych grzechów, przewijających się przez poprzedniczki Empire'a.
"Myślę, że w przeszłości rzucaliśmy graczy na zbyt głęboką wodę, gdyż musieli oni wykonywać za dużo czynności od samego początku" - wspomina Mike Simpson, współzałożyciel Creative Assembly. "Tym razem wprowadzimy użytkowników w rozgrywkę nieco bardziej ostrożnie" - zapowiada.
Według Simpsona początkowe misje w Empire: Total War będą polegały na wykonywaniu prostych czynności, przez co gracze szybko zbratają się z systemem sterowania i łatwiej im będzie stopniowo przechodzić do coraz bardziej skomplikowanych zadań. "Wrzucamy wszystkie taktyki i strategie do jednego zestawu, który nie okaże się zbyt skomplikowany" - podsumowuje Simpson.
W tej chwili nie jest jeszcze znana data premiery Empire: Total War. Prace nad grą zostały ogłoszone na targach Games Convention 2007, stamtąd też wypłynęły pierwsze szczegóły na jej temat, o czym już wcześniej informowaliśmy.
Dziś polska premiera:
Ważna informacja dla graczy, którzy chcą zagrać w najnowszy dodatek do Medivala 2.Firma CD Projekt z przyjemnością informuje, że już dziś, 7 września, na polskim rynku pojawi się pierwszy dodatek do Medieval II: Total War, opatrzony podtytułem Królestwa. Strategia w kinowej wersji językowej z polskimi napisami dostępna będzie w cenie 59,90 PLN.
Medieval II: Total War - Królestwa to pierwszy, spektakularny dodatek do najnowszej gry z serii Total War, który zapewni aż 75 godzin gry. Jego twórcy przygotowali aż 4 kampanie, w trakcie których gracze będą mogli pokierować jedną z 23 nacji. Rozgrywka bazować będzie na największych wydarzeniach średniowiecza i początków nowożytności. 150 dodatkowych jednostek oraz unikatowe umiejętności nowych bohaterów to tylko niektóre z niespotykanych dotąd rozwiązań, jakie urozmaicą rozgrywkę i pomogą zetrzeć w pył wrogie jednostki. Dodatkową atrakcją są nowe możliwości trybu multiplayer: hotseat, 20 nowych map i 6 niepowtarzalnych scenariuszy.
Wszystko to w kinowej polskiej wersji językowej, o którą zadbała firma CD Projekt. Medieval II: Total War - Królestwa trafi do sklepów już dziś!
Aby go pobrać wchodzimy na stronę:Patch aktualizujący grę Medieval 2: Total War z wersji 1.02 do wersji 1.03. Łatka dodaje kompatybilność podstawowej wersji gry z pierwszym oficjalnym dodatkiem - Królestwa.
Kod: Zaznacz cały
http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1617
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2007, 18:44 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 4 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''