Monitorów LCD się nie odmagnesowywuje.No ale jak odmagnesować?
Pamięć RAM i karty nowej generacji
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- Następna
Re: Pamięć RAM i karty nowej generacji
Ech............
Już mi monitor działa, skorzystałem z gwarancji i mogę sobie grać normalnie w takie tytuły jak: FlatOut 2, The Movies, Crashday, Earth 2169, Gothic 3...itd.
Stary kupił nowego kompa: Obudowa z LCD(temperatura, zużycie...), 1GB RAM, dysk 3++ GB, GejForc 8600 GT, tylko z prockiem cienko, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ (2.61Ghz), a co z tym idzie, co jakiś czas pojawia się niebieski ekran z białymi napisami i reset kompa, Crashday co jakiś czas się zacina, a kiedy podłączam coś do USB to też tz. Blue-screen, Pedal of Honor Airburn mi nie działa, bo wymaga więcej od procka niż mam, niezłego mam pecha.
Stary kupił nowego kompa: Obudowa z LCD(temperatura, zużycie...), 1GB RAM, dysk 3++ GB, GejForc 8600 GT, tylko z prockiem cienko, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ (2.61Ghz), a co z tym idzie, co jakiś czas pojawia się niebieski ekran z białymi napisami i reset kompa, Crashday co jakiś czas się zacina, a kiedy podłączam coś do USB to też tz. Blue-screen, Pedal of Honor Airburn mi nie działa, bo wymaga więcej od procka niż mam, niezłego mam pecha.
Że CoStary kupił nowego kompa: Obudowa z LCD(temperatura, zużycie...), 1GB RAM, dysk 3++ GB, GejForc 8600 GT, tylko z prockiem cienko, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ (2.61Ghz), a co z tym idzie, co jakiś czas pojawia się niebieski ekran z białymi napisami i reset kompa
Może masz za słaby zasilacz (np. niemarkowy 300W za 40zł) Albo coś się przegrzewa, bo to jest niemożliwe że pojawia się bluescreen, sam mam A64 X2 tylko troszkę słabszego i ani razu do tej pory nie zrestartował mi się sam komp. Jak kupiłeś gotowego kompa z plombą gwarancyjną w sklepie typu media markt to jest to bardzo prawdopodobne
Reset kompa
Komp był zamawiany w częściach i składany w Intaku. A to niemożliwe żeby się przegrzewał, max. temp. miałem 42C', i to przy Gothic 3.
Ant pisze:tylko z prockiem cienko, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ (2.61Ghz)
Tutaj czegoś nie rozumiem. To jest procesor dwurdzeniowy, czyli to oznacza że jego moc obliczeniowa, tutaj 2,61 GHz, działa jak dwukrotnie silniejsza . W efekcie masz procesor 5,2 GHz. I on jest słaby? Wytłumaczcie to mi.
O rany...
Jest tylko napisane że jest dwurdzeniowy, ma tylko 2,61Ghz i to można doskonale zobaczyć kiedy robię Start-Panel sterowania-System- i tam jest napisane że jest tylko 2,61Ghz.
A kiedy sprawdzam zgodność kompa do dema Medal of Honor Airborn z Play'a 10/2007 to pisze że gra wymaga 2,8Ghz(2800Mhz), a po instalacji i po włączeniu gry na najniższych ustawieniach pojawia się czarne tło z kursorem, znika kursor, później monitor pstryka(zmienia rozdzielczość), i znowu czrne tło z kursorem, tak w kółko.
Pewnie procek 3,5Ghz by tyle samo kosztował co ten i by niebyło takich problemów z resetem.
A kiedy sprawdzam zgodność kompa do dema Medal of Honor Airborn z Play'a 10/2007 to pisze że gra wymaga 2,8Ghz(2800Mhz), a po instalacji i po włączeniu gry na najniższych ustawieniach pojawia się czarne tło z kursorem, znika kursor, później monitor pstryka(zmienia rozdzielczość), i znowu czrne tło z kursorem, tak w kółko.
Pewnie procek 3,5Ghz by tyle samo kosztował co ten i by niebyło takich problemów z resetem.
Tak bo procesor jest 2,6 GHz, ale ma moc taką jakby był 2 *2,6GHZ czyli 5,2 GHz
Iwan pisze:olotocolo napisał/a:
Czyli jak np. gra ma minimalne wymagania 3GHz to można w nią grać na takim procesorze?
Tak. Gra będzie działać.
Pytałem się tutaj o dwurdzeniowy procesor o mocy 2,0 GHz. Sam już nie wiem
Ten temat jest tu:
-vt13578.htm#94607
Ostatnio zmieniony 12 paź 2007, 16:58 przez olotocolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Aleeee.....
Mój procesor jest DWURDZENIOWY i ma 2,61Ghz, czyli jest to dzielone na 2(1.30,5 razy 2), to że ma takie taktowanie 2610Mhz i jest dwurdzeniowy to nieznaczy że ma ponad 5Ghz, jeszcze <font color=red><b>nie ma</b></font> takich procków, dopiero są 3,xxGhz, ewentualnie 4Ghz.
Ja się próbuję dowiedzieć jak to jest z tymi prockami dwurdzeniowymi. Jak w specyfikacji technicznej pisze "Intel Core 2 Duo 2,0 GHz, ......" to to oznacza że on pociągnie gry potrzebujące 2,5 lub 3 GHz? I czy będą one działały z niezłą prędkością? Bo słyszałem że jest to tak, że taki procesor wykonuje 2 operacje z mocą 2,0 GHz na raz, czyli tak jakby miał 4,0 GHz. I jeszcze jedno:
Czyli ty masz procesor technicznie 1,3 GHz? Bo już sam nie wiem
Ant pisze:Mój procesor jest DWURDZENIOWY i ma 2,61Ghz, czyli jest to dzielone na 2(1.30,5 razy 2)
Czyli ty masz procesor technicznie 1,3 GHz? Bo już sam nie wiem
O rany...
Mój procek jest dwurdzeniowy, jego zegar to 2,61Ghz, <font color=red><b>nie ma</b></font> 4 ani 1 Ghz, tylko 2600Mhz.
Medal of Honor wymaga 2,8Ghz, mój dwurdzek ma 2,61, gra niedziała bo to tylko nazwa jest podwójna.
Dwurdzeniowe procki to jeden wielki kloc.
Medal of Honor wymaga 2,8Ghz, mój dwurdzek ma 2,61, gra niedziała bo to tylko nazwa jest podwójna.
Dwurdzeniowe procki to jeden wielki kloc.
Buhahahahahahahahahahahahahahaha
To dwurdzeniowe procki wprowadziły ogromny postęp. Twój procesor nie ma 2.61 dzielone przez 2. oznaczenie 5200+ to porównanie wydajności z ukaładami PIV intela które ze względu na kiepską architekturę udawały dwurdzeniowe poprzez funkcję hyper threading. Wątpliwym jest abyś w ogóle kupił procek jednordzeniowy z zegarem 3.5GHz o sensownej wydajności (PIV 3.8GHz odpowiada athlonowi 3800+ 2x2.0GHz w przypadku wersji dwurdzeniowej, PIV z zegarem 3.0GHz odpowiada Athlonowi 3000+ 2.0GHz itd. )
A co do nowych gier to one już wykorzystują wydajność dwóch rdzeni więc nie powinno być problemu chyba że masz za słabą kartę graficzną (Niefirmowy GF8600 z kiepskim chłodzeniem)
To dwurdzeniowe procki wprowadziły ogromny postęp. Twój procesor nie ma 2.61 dzielone przez 2. oznaczenie 5200+ to porównanie wydajności z ukaładami PIV intela które ze względu na kiepską architekturę udawały dwurdzeniowe poprzez funkcję hyper threading. Wątpliwym jest abyś w ogóle kupił procek jednordzeniowy z zegarem 3.5GHz o sensownej wydajności (PIV 3.8GHz odpowiada athlonowi 3800+ 2x2.0GHz w przypadku wersji dwurdzeniowej, PIV z zegarem 3.0GHz odpowiada Athlonowi 3000+ 2.0GHz itd. )
A co do nowych gier to one już wykorzystują wydajność dwóch rdzeni więc nie powinno być problemu chyba że masz za słabą kartę graficzną (Niefirmowy GF8600 z kiepskim chłodzeniem)
Ostatnio zmieniony 12 paź 2007, 22:32 przez pan jUzek, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli sądzicie, że procesor np. Athlon 5200+ jest gorszy od Pentiuma 4 3.2 to jesteście w błędzie... Dlaczego athlon kosztuje dwa(lub więcej) razy droższy? Już pisałem o procesorkach dwurdzeniowych.... Kto Ciekawy to znajdzie
Zapraszam do mojej galerii
Athlon 5200+ ma 2.6Ghz a więc w grach czy aplikacjach korzystających z jednego rdzenia ma wydajność Athlona FX-57 jak dobrze pamiętam a więc wszystkie Pentiumy sie chowają, Core Duo musi mieć jakieś 2.2Ghz żeby dogonić tego Athlona i 1MB cache na rdzeń, w aplikacjach korzystających z 2 rdzeni juz bedzie szybszy od jednordzeniowych innych procków o czasami bardzo duzo
O jezu...
Karta jest dobra(http://www.komputronik.pl/Karty_graficz ... ,id,39181/), procesor ma 2,61 Ghz więc mi MOH:A niedziała bo wymaga 2,8Ghz.
pan jUzek pisze:(PIV 3.8GHz odpowiada athlonowi 3800+ 2x2.0GHz w przypadku wersji dwurdzeniowej, PIV z zegarem 3.0GHz odpowiada Athlonowi 3000+ 2.0GHz itd. )
Tutaj nie bardzo zrozumiałem. To znaczy że taki Intel Core 2 Duo 2.0 GHz odpowiada jedno rdzeniowemu procesorowi z 4,0 GHz? albo troszkę słabszemu?
Niepodkręcony C2D bije na głowę kiepskie PIV 3.8GHz, a po podkręceniu C2D jest jeszcze lepiejTutaj nie bardzo zrozumiałem. To znaczy że taki Intel Core 2 Duo 2.0 GHz odpowiada jedno rdzeniowemu procesorowi z 4,0 GHz? albo troszkę słabszemu?
aaa! i jeszcze jedno już dawno minęły czasy kiedy liczyły się gigaherce a nie wydajność
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 12:48 przez pan jUzek, łącznie zmieniany 2 razy.