[problem] Neostrada nie może się połączyć+obciążony procesor

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 11 lut 2008, 22:01

Re: [problem] Neostrada nie może się połączyć+obciążony procesor

bartekmp pisze:Znalazłem sposób!

Aby Neostrada zaczęła poprawnie się łączyć na modemie ZTE ZXDSL 852 trzeba zainstalować same sterowniki w starszej wersji.
(...)
Nie wiem jak sprawa ma się do autostartu neostrady, ale proszę o sprawdzenie tego przez kogoś. Mi śmiga aż miło.
Po kilku dniach testów śmiało mogę powiedzieć, że po instalacji wskazanych przez Ciebie sterowników problem z autostartem Neostrady całkowicie znikł :] . Dzięki.

Dwie małe uwagi:
1. wskazane przez Ciebie sterowniki są nowsze niż te znajdujące się na płycie od Neostrady (przynajmniej w moim przypadku) :] ;
2.
bartekmp pisze:Zmieniła się mi tylko ikonka w trayu na bardziej jaskrawą, ale to nie przeszkadza, jak wszystko działa :D .
Masz na myśli ikonę "Połączenie ADSL"? Możesz ją usunąć z traya (PPM -> Panel Sterowania -> zakładka Ustawienia -> odznacz "Pokazuj ikonę stanu..." -> OK).

Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 14 lut 2008, 19:12

Piotrek_L pisze:Masz na myśli ikonę "Połączenie ADSL"? Możesz ją usunąć z traya (PPM -> Panel Sterowania -> zakładka Ustawienia -> odznacz "Pokazuj ikonę stanu..." -> OK).
Tak to ta, ale mi to nie przeszkadza, a wręcz pomaga, bo wiem jaką ilość danych wysłałem i pobrałem.

Bardzo się cieszę, że mój sposób pomógł. U mnie te sterowniki są starsze niż na płycie, ale widać tp wypuściło ich kilka wersji (płytek).

A smuci mnie to, że użytkownik musi sobie radzić sam, bo "wykwalifikowana i wyspecjalizowana" pomoc techniczna podaje pomysły a'la format...

U mnie również chodzi elegancko, ale mam jeszcze pytanie czy Auto Connect chodzi dobrze na tym? Bo ja się ręcznie łączę, ale miło by było, jakby AC sam wybierał numer hehe.
Semper in altum
<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 14 lut 2008, 21:38

bartekmp pisze:U mnie również chodzi elegancko, ale mam jeszcze pytanie czy Auto Connect chodzi dobrze na tym? Bo ja się ręcznie łączę, ale miło by było, jakby AC sam wybierał numer hehe.
Jak wcześniej wspomniałem u mnie nie ma już problemów z autostartem Neostrady tj. razem z systemem uruchamia się AutoConnect, który automatycznie ustanawia wcześniej skonfigurowane połączenie :] .
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Tom » 16 lut 2008, 22:10

Można też w połaczeniach sieciowych dodać neostrade. Pokopiować potrzebne dane z połaczenia neostrady. Potem usunąc połączenie neo ( można nawet strefe neostrady ) i sie cieszymy beż żadnych dodatkowych programów. Ja tak miałem dopóki nie uruchomiłem sieci domowej ( teraz jest router i karta )
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 16 lut 2008, 22:56

Taa, tylko ten modem bez sterowników nie pohula. Strefy neodziadostwa, to ja jeszcze nigdy nie używałem.

Tak czy siak neostrada zawsze jest w Połączeniach sieciowych ;).
Semper in altum
<<

break3r

Post autor: break3r » 20 lut 2008, 13:25

po pierwsze modem zyxela nie jest najlepszy (delikatnie mówiąc) najprościej zamienić modem po drugie aplikacja TP jest chłamem sama w sobie i z zasady nie należy jej instalować jeśli ktoś życzy sobie to mogę pomóc na gg w rejestracji i używaniu neo bez niniejszej aplikacji po trzecie 721 to błąd komunikacji z serwerami TP związany z problemami modemu z otwarciem portu i ten problem może zdarzać się na każdym modemie. Rozzwiązania:
1. wymiana modemu zyxela na dowolny inny (ja preferuję sagem F@st 800/880)
2. w zarządzaniu sprzętem windows w właściwościach "główny koncentrator USB" wyłączyć w zakładce "zarządzanie energią" opcję "zezwalaj komputerowi na....."(robimy to dla każdego koncentratora)
3. jeśli jest zainstalowana apilkacja TP wywalić ją w (cenzura)
4. problem z konfiguracją połączenia bez aplikacji zgłosić na numer gg 1978526
5. bezwzględnie męczyć techników na infolinii TP 0800 102 102
6. w OSTATECZNOŚCI powyższy numer gg dostępny jest również dla problemów neostrady/net24(NETIA)/WiMax(NETIA)/DSL/dowolny ADSL, ale jest to jak już wspomniałem OSTATECZNOŚĆ
BTW. ten numer GG to mój :) :D
pozdrawiam

jeśli chodzi o AC to ja nie widzę powodu do jego użytkowania
wystarczy po konfiguracji połączenia wykonać następujące czynności:
1. odpalić IE
2. Narzędzia-->Opcje internetowe zakładka połączenia zanaczamy zawsze wybieraj połączenie
3. zamknąć IE
4. Rozłączyć się z netem
5. Odpalić IE
6. pojawi się okienko z wybieraniem numeru, zaznaczyć "wybierz numer automatycznie"
7. zamknąć IE
8. reset kompa
i po jego włączeniu dowolna aplikacja uruchamiana w autostarcie i wymagająca dostępu do netu (gg, skype) sama wybierze numer
pozdrowionka

//Zmieniony przez MATchlesS
Używaj funkcji "Edytuj".
Ostatnio zmieniony 20 lut 2008, 18:01 przez break3r, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 20 lut 2008, 18:59

break3r, praktycznie wszystko co napisałeś było wcześniej, no może oprócz twojego nr gg, który w poście znajduje się nieregulaminowo (nr gg dodaje się do profilu), więc twoja wypowiedź jest bynajmniej zbędna...
Semper in altum