[Opinia] Race Driver GRID

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 18 cze 2008, 00:20

Re: [Opinia] Race Driver GRID

Jeszcze dodam, że wielkim plusem jest to że spokojnie na klawiaturze da sie grać.(może to dlatego, że jestem klawiaturowym wyjadaczem i NIGDY nie korzystam z pada,kierownicy chocia<font color=red><b>ż</b></font> mam ):d Ci którzy nie potrafią grac na klawie to chyba i na padzie,kierze nie pograją. Naprawdę łatwo jest opanowac wozy w GRIDzie

Intel Core duo E6550 (małpa) 2.33GHz | DDR2 Dual Channel 2 x 2 GB Geil Black Dragon | Asus 8800 GTS 320 MB | Creative Sound Blaster Audigy | Twardziel 520 GB | Asus P5LD2-SE

The gods made Heavy Metal and they saw that it was good
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 24 cze 2008, 00:52

Po tak pozytywnych opiniach dla tej gdy, chyba będe musiał odkurzyć laptopa i przekonać się, jak to wygląda w rzeczywistości. W CDA dostało 10, więc coś to musi znaczyć chyba?
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 24 cze 2008, 23:28

zioomus pisze:Po tak pozytywnych opiniach dla tej gdy, chyba będe musiał odkurzyć laptopa i przekonać się, jak to wygląda w rzeczywistości. W CDA dostało 10, więc coś to musi znaczyć chyba?
Co kto lubi. Symulator to to nie jest, ale daje kilka godzin frajdy.
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 25 cze 2008, 12:13

Piki pisze:Symulator to to nie jest, ale daje kilka godzin frajdy
To jest symulator wyścigów samochodowych, który daje kilkadziesiąt godzin frajdy.
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 25 cze 2008, 13:30

Ant pisze:To jest symulator wyścigów samochodowych,
To nie jest symulator! Ile razy w gazetach w internecie pisali już że to nie jest symulator! Czytać a nie pisać bzdury ...Jeżeli sądzisz że to jest symulator to chyba nigdy autem nie jeździłeś ... :]
Obrazek
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 25 cze 2008, 13:41

Sorry, ale fizyka samochodów jest dobra więc traktowałem nie jako Colin czy coś, ale symulator i jednocześnie wyścigówkę.
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 30 cze 2008, 20:15

jest to zręcznościówka. Sami autorzy mówili/pisali, że nie zamierzą zrobić z tego super symulatora ( typu live for speed czy n-factor), ale przyjemną zreczniściówkę i im się udało. Gra świetna, Codemaster potrafi zrobić świetna grę, nie to co taśmówy Electronic Arts
Ostatnio zmieniony 30 cze 2008, 20:16 przez Kocyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Intel Core duo E6550 (małpa) 2.33GHz | DDR2 Dual Channel 2 x 2 GB Geil Black Dragon | Asus 8800 GTS 320 MB | Creative Sound Blaster Audigy | Twardziel 520 GB | Asus P5LD2-SE

<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 30 cze 2008, 22:12

Nom, taaa... Ale Toca race Driver 2 i 3 mi się bardziej podobały.
Tam były stare modele aut, ciężarówki, off-road, buggy, monster truck'i, NASCAR...
A teraz to wszystko w NFS'y idzie, niech zrobią w końcu grę o takich typach wyścigów co było w poprzednich Toca'ch, a nie że NFS był w pierwszej dziesiątce, to teraz wszyscy muszą ich kopiować, są Juiced'y, i inne takie "sfalty".
Są ludzie co wolą grać w wyścigi w terenie, np. Colin, czy SEGA Rally Evo, mogliby zrobić jakąś grę o wyścigach terenowych, o Monster Truck'ach, o Banger Racing, albo jakiś Destruction Derby, żadna gra takiego typu się niepojawiła na PC, z wyjątkiem Monster Truck Madness 2, 4x4 Evolution 2... Naprawdę mało jest tych tytułów i są one naprawdę stare... :( A gry o Banger racing <font color=red><b>nie ma</b></font>!!! :zalamany:
Ciągle tylko asfalt, asfalt i asfalt, a gdzie piasek?
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 30 cze 2008, 23:11

Załatw se gry wydawnictawa 1C Company typu Humer rally czy Uaz 4x4 Rally, to sa dopiero off-roady, Uaz wyszedł nie tylko w Rosji i można go nabyć po angielsku za niedużą kase, a giera boska ( szczególnie że na silniku i fizyce Xpand rally i to znacznie lepiej wyszło Ruskim nie licząc optymalizacji)

<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 1 lip 2008, 10:20

Wg. mnie 1C robi najlepsze gry na świecie. Uaz'a mam, nawet z dodatkiem, Hummera też mam, ale nikt niechce wydawać ruskich gier w polsce :kwasny: , a niechce mi się sprowadzać ciągle z zza granicy, chciałbym kupić wreszcie jakąś grę w polsce, ale jak już coś wydadzą to tylko po 100zł, Crysis'y, NFS'y, Command'y, Call'e i inne amerykańskie produkcje, które są dla mas, a na takich grach od ruskich albo czech mogliby nawet więcej zarobić niż na tych reklamowanych produkcjach, bo rusi i czesi robią naprawdę dobre gry, ale żadne wydawnictstwo w polsce się tym nieinteresuje, jak tak dalej pójdzie to może nawet CDProjekt zbankrutować. ( Co mi z tego, że wydali Aquadelic GT, jak przeszłem tę grę już rok temu, powinni się nazwać CDTurtle)
Na gry-online piszą że Cenega połączyła siły z 1C, a zauważyłem że jakoś nic niewychodzi... :kwasny:
Jak zaczną wychodzić ruskie i czeskie gry na polskim rynku to będzie cud świata... :kwasny:
Kupiłbym sobie Uaz Racing 4x4 2, Death Track: Resurrection, Trials 2 Second Edition... ale nikt niechce ich wydać... :( :/
I to naprawdę szkoda, bo jeśli byłyby wydane w polsce, to mogłyby być nawet w pierwszej dziesiątce.
Ostatnio zmieniony 1 lip 2008, 10:22 przez Ant, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 1 lip 2008, 22:03

Zastanawialiście się może nad tym iz przyciskając klawisz skrętu na klawiaturze koła muszą skręca od razu w ciągu ułamku sekundy o kąt maksymalny skrętu prawdziwej kierownicy? Klawiatura nie rozróznia siły nacisku, czyli siły skrętu kierownicy. Więc wida wyraźnie jak bardzo gry samochodowe muszą byc nierealistyczne żeby można było w nie grac na klawiaturach...
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 2 lip 2008, 09:56

No to właśnie po to wymyślili kierownicę na USB żeby było realistyczniej, a w Flat-Out można grać realistycznie nawet na klawiaturze.
PS.Nic dziwnego że rzeszy się piratctwo skoro w polsce nic niewychodzi.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 2 lip 2008, 18:22

Ant pisze:Flat-Out można grać realistycznie nawet na klawiaturze
Tak? Więc wciskam klawisz skrętu na klawiaturze - koła skręcają pod kątem 90stopni a samochód TYLKO delikatnie skręca, nie skręca GWAŁTOWNIE tak jak powinien, czyli od razu 90stopni. Flatout tez nie jest realistyczny...

Zaczynam offtopa...
Obrazek
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 3 lip 2008, 07:44

1. Koła nieskręcają o kąt 90*
2. Ma różnicę czy jedziesz na piasku, błocie czy asfalcie.
3. W 2 jest większy realizm niż w 1.
4. Śmigaj sobie na 200KM/H na sfalcie i zrób zakręt, zobacz co się stanie, a potem to zrób na piasku.
A ja go kończę...
Ostatnio zmieniony 3 lip 2008, 07:44 przez Ant, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 3 lip 2008, 12:24

Od tego właśnie są gałki analogowe i triggery na padach. Te drugie pozwalają nam wciskać gaz niemal z taką samą precyzją jak robimy to nogą w rzeczywistości, a za pomocą 'grzybków' nie musimy od razu skręcać na maksa.
Właściwie to nie wiem, czy można cieszyć się grą wyścigową grając w nią wyłącznie na klawiaturze (btw. pad za 40-50 zł > klawiatura).
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 3 lip 2008, 12:45

Ja mam klawiaturę, pada i kierownicę. Klawiatury używam do większości gier, pada do niektórych, a kierownicy do mniejszości.
Grą wyścigową można się cieszyć grając klawiaturą, jeżeli ktoś do niej jest przyzwyczajony, umie na niej grać, albo <font color=red><b>nie ma</b></font> kierownicy lub pada.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 3 lip 2008, 13:51

1. Koła nieskręcają o kąt 90*
A przecież powinny bo taki sygnał dostaje gra od klawiatury!!! Nie rozumiesz tego... a starałem się zrozumiale wytłumaczyć :P
Obrazek
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 3 lip 2008, 14:32

Jeżeli nie skręca o 90* to o ile ? to jest niemożliwe aby skręcało inaczej .
Obrazek
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 3 lip 2008, 14:41

Rowerem se mogę skręcić o 9999999mln*
Gry mają limity w skręcaniu, sobacz sobie jak mocno CJ w GTA:SA skręca rowerem, wciśnij strzałki w górę i w lewo to będzie jechał bez pedałowania.
Albo zagraj sobie w Trackmanię, i zobacz ile mają * skręcania.
Masz samochód? Skręć najmocniej jak potrafisz i zobaczymy ile możesz w realu zakręcić.
Nawet w Hard Truck'u i jego następcach nieudało mi się zrobić tak ostrego zakrętu.
Widziałeś kogoś kto by skręcał samochodem o 90*? Bo ja nie.
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 3 lip 2008, 15:02

Widziałeś kogoś kto by skręcał samochodem o 90*? Bo ja nie.
A ja tak.
Ant pisze:Rowerem se mogę skręcić o 9999999mln*
Gry mają limity w skręcaniu, sobacz sobie jak mocno CJ w GTA:SA skręca rowerem, wciśnij strzałki w górę i w lewo to będzie jechał bez pedałowania.
Albo zagraj sobie w Trackmanię, i zobacz ile mają * skręcania.
Człowieku! My tu mówimy o całkowicie innych grach !

Dobra jak Maciek Ci nie umiał wytłumaczyć to powiem inaczej. Gdy się naciśnie na klawiaturze w grze skręca gwałtownie o max ilość stopni jaką może w grze ...
Obrazek