The Book of Mozilla było już dostępne w starszych wersjach xD
A teraz coś konkretnego i na temat, a mianowicie nasz admin
Maciek, strasznie chwalił tutaj opere, więc powiedzmy sobie szczerze narobił mi smaka na przejście do Opery i wszystko początkowo było ładnie i pięknie jak to było przez niego zapowiadane, po 15 minutach praca okazała się o wiele wygodniejsza niż na FF, a strony faktycznie się szybciej ładowały, ale szczęście nie trwało zbyt długo nagle Opera zacinała się na amen, lub po otwarciu nowej karty kazała sobie czekać nawet ponad 10 sekund x] Na stronach takich jak da.com czy last.fm niektóre elementy stron działają TRAGICZNIE w porównaniu z FF, na której nie ma z niczym problemów, na początku myślałem że to tylko mój problem, ale Mr. Google dostarczył mi informacji na ten temat i okazało się że WIELE osób się na to skarży, więc podsumowując Opera od wersji 9.5 (od tej wersji z niej korzystam) nie nadaje się do użytkowania i całkowicie przegrywa z FF 3.0, a nawet 2.0. I niech mi nikt nie mówi że piszę głupoty, bo testowałem Opere i na Windows XP jak i na Ubuntu i na obu tych systemach występują identyczne problemy. Więc do momentu w którym nie będzie mi dane pobrać większej aktualizacji do Opery która usuwa WIELE błędów dotyczących stabilności i współpracy z wtyczkami, to ODRADZAM korzystanie z Opery w większym wymiarze czasu
To na tyle
możecie mnie mieszać z błotem ;]