Seria Gothic

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

Jak podobała się wam cała saga?

1
3
8%
2
1
3%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
1
3%
6
1
3%
7
2
5%
8
4
10%
9
8
20%
10
20
50%

Liczba głosów : 40
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 19 gru 2007, 23:07

Re: Seria Gothic

Śledziks pisze:Z tego co widać to dla zdecydowanej większości to co wymieniłeś nie przeszkadza tak jak i dla mnie.
Bo większość wspomina pierwszą i drugą część, które swoją droga jak już niejedna osoba wspominała, po premierze były zbugowane podobnie (aczkolwiek w mniejszym stopniu albo łatwiej to było poprawić) jak Gothic 3. Pierwszą i drugą część mam z CD-A. W samych opisach autor dodaje że gry już nie trzeba patchować bo od razu instalujemy tą wersje która śmiga znacznie lepiej niż pierwowzór. Teraz 1 i 2 śmigają ładnie bo nie mają prawa na takim sprzęcie ścinać. Już pomijając nawet to że od samego początku ta seria była "trudna" pod względem graficznym, trzecia część pobiła wszystko. Na obecnym konfigu jaki posiadam Crysis mniej zwalnia na wysokich detalach niż G3. Z biegiem czasu G3 gracze będą pewnie coraz przyjemniej wspominać bo sprzęt idzie to przodu, a i samych poprawek jest bardzo dużo. Za kilka lat będą kolejni którzy stwierdzą że G1, G2 i G3 było super ale G4 nie dopracowali. Tak w kółko aż do wygaśnięcia serii. Młodzi gracze nie będą pamiętać premier tych gier więc nie będą mogli narzekać, bo niby na co jak dostaną już w pełni poprawnie działające wersje. Fakt że trzy cztery lata po premierze...

<<

parys88

Awatar użytkownika

Początkujący

Post autor: parys88 » 20 gru 2007, 10:52

bartekmp pisze:
Hahaha! Od kiedy fauna to góry? Ja myślałem, że świat zwierząt to fauna :D
Nie musisz sie zaraz wszytkiego czepiac...
C2D E6550 2x@2,33GHz, Gigabyte GA-P35, 2 GB RAM DDRII Kingston, Galaxy GF 8600 GT/GE 256/128, Seagate Barracuda 500 GB, Chieftec 450W, Samsung SyncMaster 172x [C905]
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 20 gru 2007, 17:34

welll1 pisze:Młodzi gracze nie będą pamiętać premier tych gier więc nie będą mogli narzekać, bo niby na co jak dostaną już w pełni poprawnie działające wersje.
Znając życie to będą sie czepiać, że na przykład grafika jest do kitu. O to przykład :P
bartekmp pisze:Fabuła może i ciekawa, ale ja nie mam zamiaru łazić po świecie gry w obskurnej oprawie, wypełniając nie wiem jak fascynujące zadanie.
A co do reszty tego postu, welll1 zgadzam się z Tobą.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 20 gru 2007, 17:36

Nie musisz sie zaraz wszytkiego czepiac...
Ja się nie czepiałem koleżko :P Napisałem, że mnie to rozśmieszyło i już proszę parysie88, nos w podręcznik od biologii z gimnazjum i się uczyć! (joke :D)

welll1, tak jest z Gothicami, że nie pomyślą, wypuszczą i wtedy dopiero dopracowują... Widać walka o rynek jest wielka :)
Semper in altum