[opinie] Need for Speed: Carbon

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

Jak oceniasz grę Need for Speed: Carbon?

6
12
24%
5
14
28%
4
8
16%
3
6
12%
2
5
10%
1
2
4%
Nie grałem...
3
6%

Liczba głosów : 50
<<

matt_neo

Post autor: matt_neo » 27 lis 2006, 14:46

Re: [opinie] Need for Speed: Carbon

Zgadzam się z moi poprzednikami. Powrócił drift i to jest fajne i całkiem fajnie też pożda tuningować, ale reszta to totalna klapa jak poprzednie wersje. Najlepszą grą z serii NFS to Porsche 2000. Widok zza kierownicy, lusterka nawet kierunkowskazy były. Hehe to była gra. :ok:

<<

smok4

Post autor: smok4 » 3 gru 2006, 13:27

Dlamnie ta gra jest jedna z najlwpszych nfs co do grafiki jest całkiem dobra, drift jest najlepszy ze wszystkich częsci nfs, ja nie rozumiem dlaczego wszyscy mówią że tą gre można przejść w kilka godzin, bo ja nie moge w jeden dzień jej przejść i osoby które majątą gre odemnie też nie mogą, mam inną wersje czy co. :/
<<

Piki

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Piki » 3 gru 2006, 15:06

smok4 pisze:Dlamnie ta gra jest jedna z najlwpszych nfs co do grafiki jest całkiem dobra, drift jest najlepszy ze wszystkich częsci nfs
W jakie części NFS już grałeś? Bo sądząc po twojej wypowiedzi, to zabawę z tą serią gier samochodowych zacząłeś mniej więcej na NFS: Most Wanted.
smok4 pisze:ja nie rozumiem dlaczego wszyscy mówią że tą gre można przejść w kilka godzin, bo ja nie moge w jeden dzień jej przejść i osoby które majątą gre odemnie też nie mogą, mam inną wersje czy co.
Jeden przejdzie NFS: Carbon w 7 godzin, drugi w 2 tygodnie, a trzeci wcale. To zależy jak ogólnie radzisz sobie w samochodówkach, a wersja pewnie ta sama co reszta Polski ;)
<<

smok4

Post autor: smok4 » 3 gru 2006, 15:11

Grałem w hot pursuit2, undergroun 1 i 2 most wanted i carbon.
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 3 gru 2006, 16:04

smok4 pisze:Grałem w hot pursuit2, undergroun 1 i 2 most wanted i carbon.
No i to wyjaśnia czemu Carbon Ci się podoba :]
<<

Pepsi

Post autor: Pepsi » 11 gru 2006, 16:55

zgadzam sie z tobą adammoz ale fajnie można stuningować auto .
Adammoz czy grałeś już w GTR 2 :?:

PS:Dobra i długa recenzja NFS
<<

adammoz

Post autor: adammoz » 15 gru 2006, 19:14

Pepsi pisze:grałeś już w GTR 2 :?:
Tak gralem w GTR 2. Uwazam, ze to zajefajna gra ze swietna grafika (no może dodge viper wyglada niespecjalnie w porowaniu do reszty) z jeszcze lepsza oprawa audio, czasami to wlaczam gtr'a tylko po to zeby posluchac sobie brzmenia lamborghini murcielago albo ferrari f360. Wracajac do tej "swietnej" gry o ktorej tu mowa, mam do Was male pytanie. Czy widzieliscie jak w tej grze "stuningowano" alfa romeo brera albo astona db9?! Przeciez za takie cos powinno sie isc siedziec! Tak zmieszac z blotem najpiekniejsze samochody wspolczesnej motoryzacji! Takie zjawisko (jesli fani "carbonowskiego" jeszcze o tym nie wiedza) nazywa sie powszechnie wiejskim tuningiem :] I jeszcze jedno, ten drifting z NFS'a nijak sie ma do tego z rzeczywistsci, prawdziwy drift nie polega tylko i wylacznie na trzymaniu gazu i skrecaniu. Chcialbym jednoczesnie zaznaczyc ze samochody inaczej prowadza sie podczas wyscigow, a inaczej podczas driftu. Jednym slowem ŻAL...

Zamieszczam ponizej kilka fotek aut ktore wygladaja, jakby je zywcem przeniesiono z najnowszego NFS'a.

[ciaaaaaach]

//Admin
Nie przesadzaj z fotkami - nie wnosza całkowicie nic do tematu
Ostatnio zmieniony 16 gru 2006, 09:46 przez adammoz, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Iudex

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Iudex » 15 gru 2006, 19:40

Ja mogę to ocenić tak:
"Cód miód i orzeszki" :D
Grałem na kompie o konfiguracji:
GeForce7950GT
1GB RAM
Athlon 3200+ (albo 2200+) już nie pamiętam :zakrecony:
Po prostu grafa full wypas. Grafa full detale dźwięk też nie jaki sobie (odpowiedni sprzęt :D)
Grywalnosć 100%. Najlepsza jest ta trasa która była zawarta również w demie..
Te zakręty i rozwalające sie barierki....
W kilku słowach: To najlepsza gra wyścigowa na komputery roku 2006. Chyba, że wyjdzie jakaś lepsza ale wątpie w to, ponieważ już byśmy o tym wiedzieli... :rotfl:
<<

adammoz

Post autor: adammoz » 15 gru 2006, 22:27

marekwronczyn pisze:rozwalające sie barierki....
To dla ciebie jest najwazniejsze w samochodowce? Rozwalajace sie barierki? Z kim ja tu mam do czynienia...
marekwronczyn pisze:To najlepsza gra wyścigowa na komputery roku 2006.
Buahahahahahahaha!

No teraz to mnie wyprowadziles z rownowagi, ale ten post to chyba jakias prowokacja...
Slyszales może o takich grach jak:

-ToCA Race Driver 3

-FlatOut 2

-Live for Speed

-GTR 2

-GT Legends

-RACE

Jak juz wczesniej mowilem NFS'y nie maja nic wspolnego z prowadzeniem samochodu
marekwronczyn pisze:Chyba, że wyjdzie jakaś lepsza ale wątpie w to, ponieważ już byśmy o tym wiedzieli... :rotfl:
Oj wyjdzie wyjdzie: (poczatek 2007)

-DIRT

-Test Drive Unlimited

Powiedz mi, w czym twoim zdaniem NFS: C jest lepszy od wymienionych przeze mnie gier?

Ja rozumiem ze kazdy ma prawo do wlasnej opinii, ale jak czytam takie posty...
<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 15 gru 2006, 23:02

marekwronczyn pisze:To najlepsza gra wyścigowa na komputery roku 2006.
Dwa słowa: FlatOut 2
marekwronczyn pisze:Grywalnosć 100%.
przy pierwszych 3 wyścigach, potem z każdym kolejnym 5-10% w dół.

Widać że zabardzo się zajarałeś tą gierką ale w końcu:
marekwronczyn pisze:Wiek: 13
.
<<

Mat

Post autor: Mat » 15 gru 2006, 23:04

To może jeszcze ja sie wypowiem.
Na początku powiem, że lubie serię NFS (nie zalezy mi na jakimś tam super realistycznym prowadzeniu auta tylko na szybkich i dynamicznych wyścigach). Most Wandet podobał mi się BARDZO! Ale Carbon to parodia :rotfl:
MINUSY
1. co z tego, że ma fajną grafikę (i tak liczyłem na coś więcej)
2. Gdzie tam jest fabuła? Na popularnego kiedyś Pegasusa wychodziły gry z lepszą fabułą.
3. Wyścigi z bossami :?: - spacerek :cwaniak:
4. Auta jakoś kiepsko zróżnicowane
5. Krótkie to jak "Kółko i krzyżyk"
6. Muza do bani :dobani:
7. Policja :rotfl: (złapali mnie w całej grze 2razy i to raz dlatego, że zapomniałem się i wcisnąłem "R"
PLUSY
1. Fajne Drifty - Dynamiczne

Nom to moje skromna opinie o tym :cenzura:
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 16 gru 2006, 10:00

marekwronczyn pisze:W kilku słowach: To najlepsza gra wyścigowa na komputery roku 2006. Chyba, że wyjdzie jakaś lepsza ale wątpie w to, ponieważ już byśmy o tym wiedzieli...
Gdzie Ty żywiosz, skoro widzisz tylko NFSa?!
W mojej liście: TOP 10 najbardziej cukierkowatych gier na widok, których niemal każdy 13 latek wydziela 1 litr śliny (blaski, odblaski, świecidełka, duże koła, ogromne spoilery, łatwe dziewczyny w różowych spódniczkach i z duzymi silikonami, kolorowo jak w kreskówce, jakieś nierealistyczne rozmazania, bardziej efektownie niż efektywnie, poziom grafiki odwrotnie proporcjonalny do poziomu grafiki) ta gra plasuje się na miejscu:
1. NFS: Carbon (gdzie jakieś konkretne nowości typu: widok za kierownicy, tryb spli screen?)
- kilka innych gierek
x. (FIFA 07) - odgrzewany kotlet
x. (PES 6) - odgrzewany kotlet, ale ten kotlet jest nadal najsmaczniejszym kotletem piłkarskim na PC

Ostatnio doszedłem do wniosku że począwszy od U1 NFS jest głównie tworzony pod dzieci, które dopiero co zaczynają swoją "przygodę" z kompem i grami.
WOW jak to fajnie świeci... więc jest fajne!
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Mat

Post autor: Mat » 17 gru 2006, 22:57

Russian, naucz się w końcu że 13-to latek to przenośnia. I zazwyczaj na tym forum jest pisane w sensie osoby ............... sam wiesz jakiej (brakuje mi słowa), a to że zazwyczaj pokrywa się to z wiekiem to inna sprawa. Ale sam znam troszke 18-19 latków, którzy na słowa "nowy NFS"
Maciek pisze:wydzielają 1 litr śliny
<<

dariusz

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: dariusz » 24 gru 2006, 15:40

Maciek pisze:WOW jak to fajnie świeci... więc jest fajne!
Mat pisze:wydzielają 1 litr śliny
:rotfl:

No cóż Carbon jest taki sobie. Bardziej podobała mi się jazda za dnia w Most Wanted. Szkoda że wyzbyli się wyścigów typu Drag :zdegustowany: .

W przeciwieństwie do Most Wanted policja jest upie :cenzura: .
Jednak gra ma duży błąd. W grze są takie budowle w które jak walniemy to się zwalają i blokują drogę np Policji. I taki bajer. Jeden policjant za mną, przedemną nikogo, zablokowałem glinę pączkiem a tu nagle przedemnie wyskakuje niewiadomo skąd nowy wóz. :cisza:
Maciek pisze:widok za kierownicy, tryb spli screen?
Przydałoby się takie coś. :|

Ah... i jeszcze coś.. gra jest krótka, prosta a wyścigi z bosami w kanionach jeszcze łatwiejsze. Wystarczy takie wyprzedzić w pierwszym etapie i wygrana.

P.s wiecie że słowo Carbon znaczy Węgiel.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2006, 15:43 przez dariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Nvidia 9200 512 Mb, Intel Dual Core 2Ghz, Hdd 320 Gb, 4 Gb DDR 2 Ram.
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 26 gru 2006, 11:29

dariusz pisze:P.s wiecie że słowo Carbon znaczy Węgiel.
To znaczy że gra nadaje się tylko do tego żeby ją spalić w piecu :rotfl:
<<

Piki

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Piki » 26 gru 2006, 11:49

Ahahahahahahahahaha uśmiałem się na śmierć :zdziwko:
dariusz pisze:W grze są takie budowle w które jak walniemy to się zwalają i blokują drogę np Policji. I taki bajer. Jeden policjant za mną, przedemną nikogo, zablokowałem glinę pączkiem a tu nagle przedemnie wyskakuje niewiadomo skąd nowy wóz.
Często jest tak, że Twoja "blokada" nie muśnie radiowozu, a i tak dostajesz komunikat, że zniszczyłeś radiowóz.
dariusz pisze:Wystarczy takie wyprzedzić w pierwszym etapie i wygrana
Co nie? Jakie to proste. Szczególnie jak boss ma samochód klasy muscle (Angie - Dodge Charger), a my jakiegoś złoma. Wtedy to dopiero łatwo wyprzedzić (muscle słyną z dużej pojemności silnika i niezłego "kopa")
<<

adammoz

Post autor: adammoz » 27 gru 2006, 13:09

Przeczytajcie sobie TEN artykul, mysle ze maja racje co do tej gry...
<<

88bonzo

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: 88bonzo » 27 gru 2006, 13:28

Każdy odbiera grę na swój sposób i tu nie ma się co kłócić o to kto ma racje w tym czy gra jest "fajna" czy nie. Jednym się podoba i uważają carbona za "dzieło sztuki", dla niektórych (np. dla mnie) to średniak, a jeszcze dla niektórych totalny gniot. Nie ma tu co narzucać innym swoich przekonań na temat gry ;)
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 27 gru 2006, 17:18

Nie powiemżeby gra była zła, ale Most Wanted był lepszy.(wg mnie)
Plusy:
+grafika
+dosyć duże możliwośći tuningu wizualnego

Minusy:
-brak jakiejś ciekawej fabuły
-krótka!
-upierdliwa policja
-kilka innych rzeczy

Osobiście wolę odpalić MW, podoba mi się ten gangsterski klimacik i w ogóle.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Piki » 27 gru 2006, 17:34

Nie zgodzę się, że "upierdliwą policję" można zaliczyć do minusów. Myślę, że po coś ta policja została zrobiona. W Most Wanted trzeba było zaliczać 'Kamienie milowe' żeby przejść dalej, tutaj czegoś takiego nie ma. Jeśli ktoś zamiast GPS używa opcji 'Przenieś na miejsce' może prawie (bo czasem w wyścigach się policja przyczepia) nie mieć kontaktu z policją. A skoro zaczepki z policją nie są potrzebne do przejścia gry, to niech przynajmniej nam niebiescy lepiej w wyścigach przeszkadzają.

W minusach napisałeś jeszcze:
Iwan pisze:kilka innych rzeczy
Możesz napisać, jakie to rzeczy?

No i jeszcze mogę się przyczepić do ostatniego zdania:
Iwan pisze:Osobiście wolę odpalić MW, podoba mi się ten gangsterski klimacik i w ogóle
Konkretnie chodzi mi o ten gangsterski klimacik. Moim zdaniem to w NFS: Carbon jest większy 'gangsterski klimacik' niż w MW. Zajmowanie terytorium, wyścigi z bossami itp.
Most Wanted to - jak sama nazwa wskazuje - bardziej zaczepki z policją niż z mafią.

Pozdrawiam!