Prey

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

Oceń grę Prey w skali od 1 do 6.

1 - nie warto było tyle czekać!
1
3%
2 - no nieee, słabizna!
0
Brak głosów
3 - średniak. Nie chce mi się w to grać, ale coś głupio skasować save'y...
1
3%
4 - w miarę dobra. Ma spore wady, ale da się grać i nawet wciąga.
2
5%
5 - niezła! Tylko czemu ją tyle tworzyli?
15
39%
6 - ZNAKOMITOŚĆ! Warto było czekać prawie 9 lat!
19
50%

Liczba głosów : 38
<<

jakub1991

Post autor: jakub1991 » 15 lip 2006, 22:52

Re: Prey

Delacroix pisze:No, a kiedyś to te z Unreal budziły podziw, takie niezwykłe były. Ale w porównaniu z nimi, to tamte leżą i kwiczą...
Tu masz racje, te z UT sa takie z deka kosmiczne, a te PREY to żywe. Zajebiście to zrobili :szok:

<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 18 lip 2006, 11:58

Żywa była jedna pukawka z Elite Force, mianowicie Stasis Weapon... rzadko stosują ten zabieg.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

jakub1991

Post autor: jakub1991 » 18 lip 2006, 13:06

No ale tam aby jeden gun, a w PREY wszystkie, jedne sa bardziej żywe, inne mniej :)
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 18 lip 2006, 13:42

No, to też fakt. Tu wszystkie są żywe... Powiem też, że te ścieki mną wstrząsnęły. Wiesz, te otwory, co wypluwają zieloną maź i fragmenty ciał? Tylko to z nas zostaje... szambo... Nic nie może się zmarnować. Sfera jest gorsza niż naziści...
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

jakub1991

Post autor: jakub1991 » 18 lip 2006, 17:24

Jak tam szedłem to poczułem dreszcze, jak ide, a tu nagle wylatują kawałki nóg, rąk itp. brrr....masakra
<<

Balrog84

Post autor: Balrog84 » 20 lip 2006, 12:12

no wiec sciaglem sobie demko (ktore zajmuje 456MB po instalacji wiec nie wiem skad te 2.2gb??) i musze powiedziec ze jest to jedna z najlepszych FPS jakie gralem, grafika siwetna widac ze wyciagli ile mogli z enginu dooma ,muzyka klimatyczna, a te chodzenie po sufitach i scianach bajer, ilez razy nie wiedzialem czy jestem na ziemi czy suficie! bronie jakie mialem okazje "ponosic" sa naprawde super szczegolnie ten "krab"?? ktoremu wyrywa sie noge niczym zawleczke od granatu, minusem jest cena 130 zela za badz co badz krotka gre i przez to mogla kosztowac np.79,90 przez co na pewno wiecej ludzi mialo by legala a tak to wydawcy sami sobi robia krzywde...
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 20 lip 2006, 12:28

Ja, żeby nie zaj**iste dodatki do wersji limitowanej, bym poczekał na obniżkę ceny, w międzyczasie pogrywając w pirata. Bo nawet gdybym nie kupił tej LE, to przecież i tak zaopatrzyłbym się w oryginał z uwagi na CD-Key...
<<

Balrog84

Post autor: Balrog84 » 20 lip 2006, 22:01

znalazlem takie cos:

Kod: Zaznacz cały

Historia opowiedziana w debiutującej na rynku grze Prey jest naprawdę ciekawa, a sam program oferuje powiew świeżości w stojącym od jakiegoś czasu w miejscu gatunku FPS. Wątek fabularny ma jednak szansę żyć dalej, już poza grą – w filmie fabularnym!

Informacja o możliwości powstania ekranizacji pochodzi z kart dołączanych do konsolowej edycji gry. Znajduje się na nich tajemniczy kod: prymvyscrnplycmng2007. Bardziej spostrzegawczy mogą odczytać go jako "Prey movie screenplay coming 2007", co oznacza nie mniej, ni więcej jak ogłoszenie powstania scenariusza na podstawie Prey'a, jaki planowany jest na rok 2007.  zrodlo-www.gry.wp.pl
ciekawe bo jezeli naprawde bedzie film to ja jestem za, bo fabuly to gra zlej nie ma a i lokacje sa ciekawe tylko zeby to mniejwiecej tak samo na filmie wygladalo...
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 20 lip 2006, 22:55

Tylko BŁAGAM! Niech to nie będzie film Uwe Bolla!
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 20 lip 2006, 23:19

Delacroix pisze:Tylko BŁAGAM! Niech to nie będzie film Uwe Bolla!
Nie obrażaj jego filmów bo cie na walkę bokserską wyzwie, juz tam jednego co mu się jego filmy nie podobały wyzwał :P Ale faktycznie nie chciałbym aby film robił pan Boll. Najlepiej Anderson, ten od Mortal Kombat :D
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 20 lip 2006, 23:23

... on jest dobry, ale zrobił z horroru (Resident Evil) film akcji. Niech lepiej dadzą tego od Silent Hilla. Scenariusz i fabuła troszkę kulały, jak na taką legendarną markę, ale film był znakomicie nakręcony. Tego reżysera powinni dać. Nie pamiętam tylko nazwiska...

Ewentualnie mogliby dać na stołek reżyserski, hm, no... Jamesa Camerona, ale to by trochę kosztowało producenta. Honorarium JC jest niemałe...
<<

Balrog84

Post autor: Balrog84 » 30 lip 2006, 10:22

http://pclab.pl/art21075-8.html tu sa screeny z gry sprzed 9 lat zobaczcie jak to mialo wygladac normalnie skandal!! haha bardzo dobrze ze mieli z prey "lekki poslizg" :P
<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 30 lip 2006, 13:38

No w dzisiejszych czasach F.E.A.Rów HL2 to wygląda szpetnie ale kiedys to było na pewno bardzo realistyczne.(Pozatym wtedy gry były znacznie grywalne)
<<

jakub1991

Post autor: jakub1991 » 30 lip 2006, 14:02

Balrog84 pisze:http://pclab.pl/art21075-8.html tu sa screeny z gry sprzed 9 lat zobaczcie jak to mialo wygladac normalnie skandal!! haha bardzo dobrze ze mieli z prey "lekki poslizg"
No tu to się zgadzam, przynajmniej teraz o tej grze coś słychać, a jakby wyszła 9 lat temu to już by była usmiercona :P
<<

Feniks

Post autor: Feniks » 30 lip 2006, 18:00

Dziesiaj moge się wypowiedźieć o prey.

Gra na pierwszy żut oka jakaś głupia chodić po korytarzach ale gdy sprzątnołęm pierwszego gościa z giwerą.Gra zaczeła wyglądać.Według mnie gra jest super.Zasługuje na 10+.

Warto było czekać 9 lat !
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 9 sie 2006, 00:42

No w końcu dorwałem i ukończyłem Prey'a. Ogólnie giera jest znkomita, wiadra grywalności, tony trupów, pukawki wymyślał geniusz, szkoda że gra jest taka krótka, bo ukończyłem ją w 5 godzini 20 minut :( Oceniłem ją na 5 bo jednak jak na czas produkcji, powinna byc trochę dłuższa. No ale cóż teraz takie gry już robią, nie to co kiedyś że siedziałeś nad grą kilka długich dni. Teraz 2 dni i juz gra skończona. Ogólnie giera ma u mnie wielki pozytyw i polecam ją każdemu maniakowi FPS.
<<

RIDDICK

Post autor: RIDDICK » 9 sie 2006, 13:06

Tu znajduje się filmik z Prey' z 1998 roku http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 976&q=prey Paul Schuytema pokazuje technologię portali w Prey'u z 1998 roku(podobno twórcy Half-Life 2: Episode Two ukradli właśnie tą technologię :P)
Ostatnio zmieniony 9 sie 2006, 13:09 przez RIDDICK, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 9 sie 2006, 21:29

Szkoda, że nie wyciekła żadna wersja Prey z tych pierwotnych...
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 10 sie 2006, 22:58

Wyleciało kilka postów z tego tematu.

Przy okazji spytam: skoro Prey jest na silniku Dooma 3, więc przypuszczam że są same ciemne pomieszczenia w celu ukrycia małej wydajności tego silnika? A jeżeli są już duże otwarte przestrzenie to są one ze słabą grafiką? Czyż nie? (kłania się Quake 4 :P )

Wpadłem tylko poprzeszkadzać Wam w tym temacie ;) ale dam Wam coś do poczytania, ciekawy artykuł:
Prey vs. Quake 4
http://www.gry.funday.pl/kontra,pc,1.html
Ostatnio zmieniony 10 sie 2006, 23:07 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 10 sie 2006, 23:01

Czy ktoś już zauważył, że pod koniec napisów końcowych, po easter eggu na końcu wyświetla się napis: "Prey Will Continue"? Nie spodziewam się dwójki, ale chyba mission packa robią? :)

Tę część mojego postu niepotrzebnie wyciąłęś, więc wraca niczym bumerang. :D

A swoją drogą, te przestrzenie otwarte mają dobrą grafikę IMO. Ale nie hitową. To nie jest silnik do takich rzeczy. Ale w pomieszczeniach zamkniętych się sprawdza.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2006, 23:03 przez Delacroix, łącznie zmieniany 1 raz.