[galeria] Śledziks

Dla tych, którzy interesują się grafiką komputerową (Corel, Photoshop, Ilustrator, 3D Studio...)

<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 12 mar 2008, 20:03

Re: [galeria] Śledziks

Zdobiłem jeszcze jedną pracę. Ta też chyba nie zbyt wyszła :/ Sorry za Was tak zasypuje cały czas czymś nowym, ale siedzę w domu cały czas i sie nudzę :zalamany:

Na razie będę sie powstrzymywał z nowymi pracami. Co o tym myślicie?

Obrazek

Obrazek
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 12 mar 2008, 20:07

Śledziks pisze:Co o tym myślicie?
Mi podoba się - IMO ładniejsza niż te z orkiem z World of Warcraft. Tło bardzo dobre, napis również bardzo dobrze dobrany.
9+/10.
Śledziks pisze:siedzę w domu cały czas i sie nudzę
Chciałbym mieć takie zmartwienia... :]
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 12 mar 2008, 20:20

Jedno i drugie takie sobie. Napisy bardzo brzydkie (nawet w WoW jest niewidoczna jego część).

Wtopienie nie za bardzo - co z tego że w 2. pracy koleś ma dookoła biel, skoro nadal mocno wyróżnia się na tle? W 1. również słabo.

Ostrość - w obu prackach solidnie przesadzona ilość sharpenu.

Reszta może być, no jeszcze tło w 1. jest takie sobie (i w wersji jasnej, i w ciemnej).

Średnia obu pracek: 7/10. Nie rób tyle sigów w takim tempie, bo widać, że mocno się obniżyłeś z ocenami (u mnie). Nawet jeśli masz cały dzień wolny, to staraj się dopieszczać każdy szczegół w obrazku (jednym), choćby miało ci to cały dzień zająć. Weź se to do serca Śledziks ;).
Semper in altum
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 12 mar 2008, 20:31

MATchlesS pisze:9+/10.
Miła niespodzianka dzięki :)
bartekmp pisze:Nie rób tyle sigów w takim tempie, bo widać, że mocno się obniżyłeś z ocenami (u mnie). Nawet jeśli masz cały dzień wolny, to staraj się dopieszczać każdy szczegół w obrazku (jednym), choćby miało ci to cały dzień zająć. Weź se to do serca Śledziks ;) .
Ok dzięki za radę i tak zrobię postaram się żeby następna praca jaką zrobię była najlepsza nawet jakbym miał siedzieć cały dzień :)
Ostatnio zmieniony 12 mar 2008, 20:32 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 12 mar 2008, 20:36

Mnie tam się nawet podoba. Ładne tło, napis też OK, tylko tak jak wspomniał bartekmp, wtopienie rendera jest troszkę nie za ładne.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 13 mar 2008, 17:10

Chciałbym Wam teraz zaprezentować dwie prace, ale żeby nie było pierwszą zrobiłem już jakiś czas temu tylko długo nie wiedziałem co w niej jeszcze zrobić i dalej nie wiem, ale chyba nie jest zła dlatego zamieszczam.

Obrazek

Drugą pracę właśnie zrobiłem, tak jak obiecywałem praca powstawała długo chyba pierwszy raz tak długo prace robiłem :D myślę że to może być jedna z moich najlepszych :)

Obrazek

Zapraszam do komentowania.
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 13 mar 2008, 17:26

1. jest ładna, ale zdecydowanie za pusto tam jest i mdłe kolory są, ale ładnie. Jeszcze tak czcionka słabo pasuje.

8/10
Drugą pracę właśnie zrobiłem, tak jak obiecywałem praca powstawała długo chyba pierwszy raz tak długo prace robiłem :D myślę że to może być jedna z moich najlepszych
To jest twoja najlepsza.

Bardzo ładne świetliki, render wkomponowany w tło w sam raz, nie jest aż tak pusto, ale mogło być więcej troszkę. Znów czcionka kuleje, ale może być (napis mógł być półprzezroczysty). Rameczka w sam raz.

(Ocena w skali mojej pani od angola)

11/10
Semper in altum
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 15 mar 2008, 00:20

bartekmp pisze:(Ocena w skali mojej pani od angola)

11/10
To też był Twój 666 post zaczynam się ciebie bać :D a tak na serio to dzięki za taką ocenę. Co do pierwszej pracy to mówiłem, że dalej nie wiem co w niej jeszcze zrobić i wiem, że jest trochę za pusto, ale trudno. Czekam na kolejne komentarze :)

Czemu nikt więcej nie wypowiedział się?

Po ostatniej pracy postanowiłem zrobić cykl prac, które nie są zwykłymi pracami, tylko mają coś w sobie do przekazania (co to już zależy od każdego z Was) myślę, że z mojej pracy dreams się to udało teraz czas na nową :)

Niestety nie wyszła tak jak miała wyjść, ale chyba nie jest aż tak źle

Obrazek

Zapraszam do oceny tej i poprzedniej jeszcze pracy :)
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 15 mar 2008, 09:09

Wszystkie 3 ostatnie prace są ładne. W pierwszej tło tylko monotonne i zieje pustką oraz nie widać całej literki "n" i robi się z niej "r". Druga ładniejsza, tło o wiele lepsze, render ładnie wtopiony, napis też niczego sobie. Trzecia troszke blada, ale tak to również ładna. A ten aniołek to nawet kogoś mi przypomina :rotfl:
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 15 mar 2008, 12:44

Trzecia praca bardzo podoba mi się - jest to chyba jedna z najładniejszych grafik, którą wykonałeś - idealnie dobrane kolory, napis udany.
Bez wahania jestem w stanie dać ocenę 10.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 16 mar 2008, 18:37

Nadszedł czas na nową pracę z mojego cyklu pod tytułem "Prace, które mają coś przekazać". Nowa praca nazywa się feelings. Na początku miała być przerażona kobieta, ale stwierdziłem że ból zwierzęcia bardziej przemawia do świadomości.

Obrazek

Zapraszam do komentowania :)
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 16 mar 2008, 19:55

Nie jest źle, ładne tło i napis, tylko ten pies taki troszkę dziwnie wtopiony... ta sierść tak nienaturalnie wygląda. 8/10
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 16 mar 2008, 21:18

Ładnie, tylko tło nie pasuje. Powinno być raczej bardziej ciemnobeżowe. Reszta ok

8-/10
Semper in altum
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 16 mar 2008, 21:21

No nawet ładnie. Z psa z leksza zrobiłeś pudelka co szpeci obrazek. Tło fajne ale nie pasuje kolorystycznie do pieska. 7/10
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 17 mar 2008, 14:19

Dzięki za ocenki. Myślałem że trochę mnie zjedziecie bo te dwie ostatnie prace nie wyszły tak jak miały wyjść.

Czas na czwarty (prawdopodobnie przedostatni) już odcinek z mojego cyklu :)

Obrazek

Zapraszam do ocenki ;) chyba znowu z jasnością przesadziłem :zdegustowany:
Ostatnio zmieniony 17 mar 2008, 14:36 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 17 mar 2008, 15:03

Ładne... :) Wszystko fajnie skomponowane. Napis Ci dobrze wyszedł. Środek trochę za (cenzura) ale tylko trochę. :) 8/10
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 17 mar 2008, 17:27

Śledziks, ja tam nie widzę, żadnego przesłania, a jeśli chyba chodzi o napis to jest chyba mały błąd (powinno być believe, no chyba, że to nie po angielsku).

Takie sobie - nuda straszna.

6+/10
Semper in altum
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 17 mar 2008, 17:33

Weź sobie słowniczek i wpisz wiara w moim właśnie tak pisze, chociaż believe też może być, tylko że to znaczy bardziej wierzyć, ale mniejsza na jedno wychodzi. A co do przesłania w tej pracy to wiem że jest ciężko odgadnąć :D jak więcej osób nie odgadnie to napisze o co mi chodziło.
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 17 mar 2008, 19:42

Według mnie, bardzo ładne. Tło pierwsza klasa, render też dobrze wpasowany. Napis obleci ;) Chodzi chyba o to, że gościu dźwiga ręcę ku górze, czyli tak jakby się modli... patrząc na ogień, można wywnioskować że obrazuje on suszę i modlący prosi Najwyższego o deszcz :) Taka jest moja interpretacja.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 18 mar 2008, 14:29

Iwan ciekawa interpretacja, ja myślałem o czymś całkiem innym, ale moje interpretacje napiszę następnym razem, żebyście się nimi na sugerowali :)

To już prawdopodobnie ostatnia część mojego cyklu, może kiedyś zrobię kontynuację :D

Obrazek

Możecie teraz oceniać tą pracę jak i ogólnie cały cykl. Też miłe by były Wasze przemyślenia :)

Zapraszam do oceny
Obrazek