najczęstszą przyczyną może być źle podpięta nagrywarka do portu IDE.
Powinna być podpięta jako master na drugim kanale.
Napisz jeszcze, czy powodem błędów w nagrywaniu jest spadek zapełnienia bufora, czy problemy są z zakończeniem sesji ?
A może błędy to wina nośników ?
Zrób tak jak napisał kolega grey70, a jak nie pomoże to jedynie serwis. Możesz spróbować wgrać nowego firmwar'a, ale to chyba wiele nie pomoże. Użyj szukajki, było już wiele tematów na temat problemów z nagrywarkami.
P.S. zły dział, takie rzeczy do Hardware.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2006, 09:31 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
nie zabardzo rozumiem tego podpięta jako master na 2 kanale wiem że podpieta jest jako master ale czy na 2 kanale
hmm a z nagrywaniem to zabardzo nie zwróciłem uwagi ale coś chyba ze spadkiem buffora to co pisałeś choc nie jestem pewien boje sie zniszczyc 12 plytke verbatima
[ Dodano: Pon 25 Gru, 2006 10:08 ]
poswiecilem przedostatnia plytke oto screen z przegrywania no i z tam tego master
No wydaje mi się że podłączona dobrze, ale jak widać jakiś błąd sterownika. (DMA driver error). Może spróbuj zainstalować nowy firmware.
Poczytaj tutaj, może znajdziesz rozwiązanie
dvd podłączone jest dobrze, w managerze urządzeń sprawdź jeszcze (tak samo w BIOSie), czy drugi kanał IDE ( secondary) pracuje w trybie DMA lub ultra DMA, czy w PIO. Zobacz także czy masz zainstalowane wszystkie sterowniki do płyty głównej
Najprawdopodobniej nie masz zaisntalowanych sterownikow do Chipsetu (plyty glownej) i i tym samym nie masz zainstalowanego sterownika dla kontrolera IDE i dlatego twoj naped nie pracuje w trybie DMA.
Na pewnym forum czytałem, że do tej płyty głównej można zainstalować sterowniki nForce 4, które można pobrać ze strony Nvidii.
Ale tak jak kolega roma, jak coś zepsujesz nie na mnie.