Rise of Nations- podoba mi się możliwość poprowadzenia swojej nacji od czasów pradawnych do nowożytnych a w między czasie podbić całą ziemie lub dzielić ją z innym graczem w sojuszu.
Bitwy o Śródziemie - pierwsza część spodobała mi się za taki bardziej filmowy klimat, tak w ogóle to dobrze nawiązuje do filmu. W drugiej części wiadomo że grafa się poprawiła i dodano nowe rasy, jedna bardziej mi się podoba pierwsza część pod względem graficzny. Obydwie gry mają plusa bo można grać siłami zła i dobra.
Rise of Legends- Gra odzeszła od normalności człowieka przenosimy się wreszcie do czasów magyi, technologi i bogów. Bardzo mi się podoba fakt że istnieje rasa która pozwla na kontrole kryształowych smoków, storzeń z piasku i ognia. A przy tym wszystkim dobra oprawa graficzna.
Age of Empire 1+ Rise to Rome - spodobała mi się z wszystkich innych części.
Pomimo iż grafika jest prosta to ta gra ma w sobie coś co powoduje że zawsze chętnie do niej wracam. OFeruje bardzo dużo nacji. Możliwy jest nawet fakt poprowadzenia armi Rzymskiej na Greków. Ah.. klasyka gier.
Red Alert 2+ Youri's Revenge - daje możliwość poprowadzenia armii Aliantów i Związku Radzieckiego. I znowu z mojej półki tytuł który chociaż ma swoje lata to jest mile widziany na moim komputerze. Chociaż stara gra to daje radoche.
Dużo jednostek. Np Alianci mogą tworzyć szpiegów i wykradać technologie wroga a Ruski mogą stworzyć tzw Youriego który przejmuje kontrole na wrogim umysłem.
Dodatek wprowadza nową rase w pełni pod kontrolą Youriego. Nowe maszyny typu Transformery które zamienia twoje wojska w... Hulki
.
Black & White 2- Odmienna strategia od innych, bo tutaj jesteśmy Bogiem.
Tworzymy osady na pięknej krainie i to od nas zależy jakim bogiem będziemy. Dobry czy złym. Jako zły będziem słyszeć i patrzeć jak ludzie czołgają się do naszego pomnika błagając o litość lub jako dobry będą się cieszyć i modlić. Możemy też używać cudów np: pioruny itp.. Jak nam się nudzi to zawsze możemy wziąść jakiegoś chłopa i zmiażdżyć go kamieniem, spalić rzucić itp.. Do tego dochodzi walka z innymi bogami i możliwość wychodowania własnego zwierżatka. Które będzie albo dobre albo złe.
Będzie pomagało zbierać mieszkańcom plony lub zrobić sobie z mieszkańów własne zbiory.
Warcraft III - stara dobra gra. Zasługuje na duże plusa za ładną grafę i polską wersję językową. Bardzo przyjemna i długa kampania która opowiada całkiem przyjemną historie.
No cóż reszty gier nie pamiętam albo niechce mi się o nich pisać.