New Design
Uwagi, propozycje i komentarze dotyczące naszego Vortalu.
Re: New Design
Ten skrin ma byc taki zamazany czy ja juz g. widze?
Pewnie Maciek zamazał specjalnie, żeby jeszcze pozostało trochę tajemnicy co do nwego designu strony
Fajny podoba mi się chociaż troche zamazany ale może być fajny
i bardzo dobrze, że zmienisz ten dziecinny top, hurra
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Mnie się podoba na razie tak sobie, ale to pewnie dlatego że takie zamazane Ale tak jak już ktoś napisał wreszcie zniknie ten, moim zdaniem niepasujący do tematyki strony nagłówek.
Widzę u góry cytat z M. Reja Wyszukiwarka u góry to też lepszy pomysł niż schowana gdzieś pomiędzy działami.
PS. Jesli szukasz testerów szablonu to ja się na to piszę. Znajdę ci każdy defekt Taki beta teścik może??
PS. Jesli szukasz testerów szablonu to ja się na to piszę. Znajdę ci każdy defekt Taki beta teścik może??
Semper in altum
Obrazek zamazany bo mój klawisz "print screen" ma mało megapixeli (kupiłem w przecenie)
Nagłowek ma być prosty, czytelny i mało "ważyć". Podstawa dobrego projektowania stron. Pozdro dla dzieciaków które w nagłówku umieszczają screeny z gier i całośc ma wtedy kilkaset KB. Niby nie duzo przy dzisiejszych łączach ale jezeli się to pomnoży przez 20000 i póxniej wszystko x31 np to już wychodzi pokaźna wielkość za która trzeba zapłacic (transfer danych z serwera).
Beta teścik? Betatesterem jestem sam
Tuz pod Wyszukiwarką w topie planuję system logowania, ale jeszcze nie bardzo chce się on mnie słuchać, ponieważ ma być w formie wyskakującej ramki po kliknięciu na link Zaloguj. I ta ramka pojawia się narazie bardzo bardzo daleko w prawo od strony głównej. To taka mała ciekawostka
Zastanawiam się jeszcze nad dodaniem systemu PW na stronie głównej i czy w końcu uda mi się zintegrowac strone z forum.
Przy okazji uploaderzy spolszczen poszukiwani.
Nagłowek ma być prosty, czytelny i mało "ważyć". Podstawa dobrego projektowania stron. Pozdro dla dzieciaków które w nagłówku umieszczają screeny z gier i całośc ma wtedy kilkaset KB. Niby nie duzo przy dzisiejszych łączach ale jezeli się to pomnoży przez 20000 i póxniej wszystko x31 np to już wychodzi pokaźna wielkość za która trzeba zapłacic (transfer danych z serwera).
Beta teścik? Betatesterem jestem sam
Tuz pod Wyszukiwarką w topie planuję system logowania, ale jeszcze nie bardzo chce się on mnie słuchać, ponieważ ma być w formie wyskakującej ramki po kliknięciu na link Zaloguj. I ta ramka pojawia się narazie bardzo bardzo daleko w prawo od strony głównej. To taka mała ciekawostka
Zastanawiam się jeszcze nad dodaniem systemu PW na stronie głównej i czy w końcu uda mi się zintegrowac strone z forum.
Przy okazji uploaderzy spolszczen poszukiwani.
mi najbardziej strona podobała się w starej szacie graficznej kiedy pierwszy raz na nią trafiłem (jeszcze maciek.kom.pl) taka zielona a spolszczenia zamiast posegregowane to były w jednej tabeli... wszystko szło znaleźć:)
Chappy, zgadzam się. A co do integracji to są konwetery Przemo z Joomla
Jak wyobrażasz sobie 310 spolszczeń w jednej tabeli wraz z informacjami o nich? Ja sobie wyobraziłem 0,5MB pojedyncza stronę czystego htmla.Chappy pisze:a spolszczenia zamiast posegregowane to były w jednej tabeli
Jest Wyszukiwarka i sprawuje się świetnie.
Są konwertery do integracji Joomla, ale nie tego Joomla zmodyfikowanego co na Portal24h.pl i druga kwestia: kompatybilnośc z innymi rzeczami.
Ciekwie wygląda, tylko trochę lewe menu się całe zlewa ze sobą, niewiem może tylko mi się tak wydajem. Może jak już szablon będzie "odśnierzony" inaczej będzie to wyglądac.
Sylwek, uwzglednie Twoją uwagę
Przy okazji wyglądu strony. Ta choinka na topie strony wydaje się już z lekka nieświeża...
Może i tak...
Jeszcze nie za bardzo podoba mi sie lewe menu, więc musze cos z nim zrobić...
Nowy moduł logowania ukończony.
Top chyba już skończyłem (może jeszcze coś mi zaświta do głowy)
Główny problem to teraz zmuszenie IE6 aby prawe menu nie "odfruwało" gdzieś na dół strony. Tak to jest z przedpotopowymi przeglądarkami i nowoczesnym designem stron www.
Główny problem to teraz zmuszenie IE6 aby prawe menu nie "odfruwało" gdzieś na dół strony. Tak to jest z przedpotopowymi przeglądarkami i nowoczesnym designem stron www.
a może daj sobie spokój na IE6 w ten sposób "zmusisz" ludzi na przesiadkę albo Opera albo MozillaMaciek pisze:Jeszcze nie za bardzo podoba mi sie lewe menu, więc musze cos z nim zrobić...
Ostatnio zmieniony 12 mar 2007, 15:01 przez roma, łącznie zmieniany 1 raz.
Też tak uważam. Byłby to stosunkowo skuteczny sposób do 'narzucenia' ludziom nowoczesnych, bezpiecznych przeglądarek. Masz takową - wchodzisz. Nie masz - nie wchodzisz.roma pisze:a może daj sobie spokój na IE6 w ten sposób "zmusisz" ludzi na przesiadkę albo Opera albo Mozilla
W końcu trzeba sobie pomagać...
Staty za 2007 rok:
42% użytkowników korzysta z IE6
Więc nie można ignorować użytkowników najpopularniejszej przeglądarki internetowej.
Patrząc na staty widac wyraźnie że przybywa ilość użytkowników Firefoxa i Opery
42% użytkowników korzysta z IE6
Więc nie można ignorować użytkowników najpopularniejszej przeglądarki internetowej.
Patrząc na staty widac wyraźnie że przybywa ilość użytkowników Firefoxa i Opery
...jednak nie nakłoni się się ludzi do zmiany przeglądarki na Operę lub Mozillę. Widocznie dla ludzi nie ma to znaczenia, z jakiej przeglądarki bedą przeglądać strony www czego przykładem jest moja rodzina. Rodzice korzystają z IE, siostra z Mozilli a ja z Opery, i nie da się dojść do kompromisu w tej sprawie. Tak samo nie można narzucać innym innych przeglądarek.
Co do "new disagn" strony to ciekawe jaka będzie, czy coś się zmieni oprócz obramowania i kolorów ? Czy schemat będzie ten sam ? Sam jestem tego ciekawe...
Co do "new disagn" strony to ciekawe jaka będzie, czy coś się zmieni oprócz obramowania i kolorów ? Czy schemat będzie ten sam ? Sam jestem tego ciekawe...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!