[problem] drukakra błąd systemowy
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
gdy chce cos drukowac wyskakuje mi okinki "Błąd systemowy" i zeby powtórzyć durkwanie a jak sie nie powiedzie uruchomic komp0uter ponownie no i to nic nie daje a le drukarka drukuje to co jest na skanerze a top co z kompa nie ocb?
Od żłobka aż po grób, w moim sercu jeden klub. FC Barcelona.
Re: [problem] drukakra błąd systemowy
Sprawdź w Usługach (START -> Panel Sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi) czy w polu Stan usługi Bufor wydruku pisze Uruchomiono. Jeśli nie to kliknij na nią PPM i wybierz Właściwości, w polu typ uruchomienia wybierz Automatyczny, a następnie kliknij Uruchom. Później kliknij OK, zamknij okno Usługi i spróbuj coś wydrukować.
Jeżeli to nie pomoże to spróbuj zreinstalować sterowniki do drukarki. Najpierw usuń obecne sterowniki, włącz drukarkę, a później uruchom ponownie komputer. Windows powinien sam wykryć drukarkę i zainstalować odpowiednie sterowniki, w przeciwnym wypadku zainstaluj je z dołączonej płyty.
Jeżeli to nie pomoże to spróbuj zreinstalować sterowniki do drukarki. Najpierw usuń obecne sterowniki, włącz drukarkę, a później uruchom ponownie komputer. Windows powinien sam wykryć drukarkę i zainstalować odpowiednie sterowniki, w przeciwnym wypadku zainstaluj je z dołączonej płyty.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2007, 15:57 przez Ronbalto, łącznie zmieniany 2 razy.
Jedyne, co przychodzi mi jeszcze do głowy, to sprawdzenie, czy podajniki z tuszem są poprawnie zainstalowane. Spróbuj wyłożyć je i włożyć ponownie, może to pomoże.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2007, 14:12 przez Piotrek_L, łącznie zmieniany 2 razy.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
prubowałem nie pomogło...
przeinstaluj oprogramowanie z HP jak go nie masz to go zainstaluj
juz to robiłem kilka krotnie nie pomogło