Poszukuje Tajnych kodów do gry Fable - The Lost Chapters

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

Keira

Awatar użytkownika

Topic author

Zaawansowany

Post autor: Keira » 25 cze 2007, 09:07

Poszukuje Tajnych kodów do gry Fable - The Lost Chapters

Bardzo proszę muszę coś przejechać a nie daje rady :zakrecony:

Nie jestem Aniołem bo mam duszę Diabła
<<

Horhend

Awatar użytkownika

VIP

Post autor: Horhend » 25 cze 2007, 10:48

Re: Poszukuje Tajnych kodów do gry Fable - The Lost Chapters

Do Fable raczej nie ma "zwykłych" kodów w stylu wpisz god - masz nieśmiertelność.

Są za to podpowiedzi, które bardzo ułatwiają przejście gry.
1. Życie podczas walki.

- Występuje w grze błąd, który nie pozwala postaci zginąć podczas używania czaru typu. Piekielny Ogień, takich czarów które trwają kilka sekund. Błąd ten pozwala nam atakować czarem przeciwnika który w momencie odprawania czaru (jeśli jest to boss bądź troll) nas również atakuje, z tym że wyjątkiem, że gdy zabierze nam całe życie a czar nadal "się robi" nie giniemy. Wystarczy błyskawiczne użycie potiona i gramy dalej jako "żywy trup":)

2.Pokonywanie przeciwników krótko z łuku/kuszy.

Do tego służy czar wiele strzał, z każdym poziomem mnoży jedną wystrzeloną strzałę w kilka i zamiast np. obrażń 1*88 można mieć za jednym atakiem np. 4*88. W ten sposób pokonanie Jack'a Rzeźnika zajmuje 8 strzałów!!!

3.Za dużo wrogów? Nie zdążysz napiąc cięciwy? Żaden problem!

Tu używa się Spowolnienia Czasu. Dzięki temu umkniesz każdej broni!
Możesz także spróbować trainera:

Kod: Zaznacz cały

http://www.gamershell.com/download_11072.shtml
Fable: The Lost Chapters +10 Trainer
Informacje o Trainerze:

Trainer najlepiej uruchomić przed rozpoczęciem rozgrywki. Jeśli podczas korzystania z ułatwienia pojawi Ci się komunikat, że nie może on odnaleźć gry, zamknij trainera i uruchom go ponownie. Podczas zmagań działać będą następujące klawisze:

F1 – za każdym razem, gdy zdobędziesz złoto (nieważne w jaki sposób), jego ilość zostanie automatycznie podwojona.

F2 – wciśnięcie tego klawisza zamrozi liczbę posiadanych przez Ciebie pieniędzy, dzięki czemu nie będziesz ich więcej tracić.

F3 – dodaje milion punktów doświadczenia do każdej z umiejętności (Strength, Skill, Will) w zależności od tego, która została użyta.

F4 – zamraża punkty doświadczenia dla każdej z umiejętności (Strength, Skill, Will), dzięki czemu nie można ich stracić podczas rozwijania cech naszego bohatera.

F5 – po uruchomieniu tej opcji, jakiekolwiek zabójstwo zaowocuje przesunięciem wskaźnika Alignment na prawą stronę (nasz bohater staje się aniołem).

F6 - po uruchomieniu tej opcji, jakiekolwiek zabójstwo zaowocuje przesunięciem wskaźnika Alignment na lewą stronę (nasz bohater staje się diabłem).

F7 – podnosi do maksimum wskaźnik poważania wśród ludzi (Renown).

F8 – wyrzucenie lub sprzedanie jakiegokolwiek przedmiotu sprawi, że w naszym plecaku pojawi się on w dwóch dodatkowych egzemplarzach.

End – dezaktywuje działanie trainera.
Uwaga: Powyższy trainer niekoniecznie musi działać z posiadanym przez Was egzemplarzem gry. Spowodowane jest to tym, iż trainery pisane są na ogół dla konkretnej wersji gry i po zainstalowaniu uaktualnienia lub w przypadku innej wersji językowej mogą (chociaż wcale nie muszą) przestać działać, lub działać nie tak, jak zamierzali ich twórcy.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2007, 10:50 przez Horhend, łącznie zmieniany 2 razy.
Przeglądając tytuły gier, można odnieść wrażenie, że poza strzelaniem, gonieniem,
szlachtowaniem i uciekaniem, niczego nie oferują. A przecież to nieprawda!