[Opinia] Bioshock
O Bioshock'u już od dawna jest głośno, a teraz wielkimi krokami zbliża się premiera. Znamy już wymagania sprzętowe:
Bioshock jest "duchowym nawiązaniem" do System Shock'a i ma znim więcej niż trochę wspólnego - pierwsza osoba, elementy RPG w wersji light i ciekawa fabuła. O grafice nic nie muszę chyba pisać - screeny mówią same za siebie (przykładowo 2 - w sieci jest ich mnóstwo):Wymagania minimalne:
- Windows XP (Service Pack 2) lub Vista
- Procesor Pentium 4 2,4 GHz
- 1 GB RAM
- karta graficzna kompatybilna z DX 9.0c ze 128 MB RAM (GF6600 lub lepsza/Radeon X1300 lub lepszy, z wyłączeniem X1550)
Konfiguracja zalecana wygląda natomiast tak:
- procesor Intel Core 2 Duo
- 2 GB RAM
- karta graficzna zgodna z DX 9.0c z 512 MB RAM (GF 7900 GT lub lepsza). W przypadku DX10 karta GF 8600 lub lepsza
- karta dźwiękowa z serii Sound Blaster X-Fi
Kod: Zaznacz cały
http://www.armchairempire.com/images/previews/pc/bioshock/bioshock-2.jpg
http://www.journaldugamer.com/images/2006_09/bioshock_04.jpg
Jedna z najbardziej oczekiwanych produkcji tego roku osiągnęła właśnie status „gold”. Jak ujawnił Ken Levine z firmy Irrational Games, jego studio zakończyło prace nad pierwszoosobową mieszanką cRPG i gry akcji BioShock. Płyta-matka z długo oczekiwanym tytułem jest już w tłoczni, a za niecałe dwa tygodnie finalna wersja gry pojawi się na sklepowych półkach.
Cenega Poland, lider grupy Cenega, będącej wyłącznym partnerem firmy Take 2 Interactive w Polsce, Czechach i na Słowacji, ma przyjemność poinformować o szczegółach edycji kolekcjonerskich gry Bioshock, przygotowanych w wersjach dla komputerów PC oraz konsolę Xbox 360. W skład obu Wydań Kolekcjonerskich wchodzą:
1. pełna wersja gry BioShock;
2. dodatkowa płyta ze ścieżką dźwiękową z gry;
3. dodatkowa płyta z materiałami o powstawaniu gry;
4. kolekcjonerskie, metalowe pudełko;
5. unikalna figurka Big Daddy’ego;
6. całość zapakowana w jeden, niepowtarzalny box
Już od dzisiaj można zamawiać sklepie internetowym www.sklep.cenega.pl następujące wydania:
1. angielską, kolekcjonerską wersję gry na PC; w cenie 179,90 złotych
2. polską, kolekcjonerską wersję gry na PC; w cenie 179,90 złotych
3. polską, standardową wersję gry na PC; w cenie 99,90 złotych
4. angielską, kolekcjonerską wersję gry na Xbox 360; w cenie 279,90 złotych
5. angielską wersję gry na Xbox 360 w metalowym pudełku; w cenie 259,90 złotych
Informację na temat polskiej premiery gry zostaną podane wkrótce.
Ostatnio zmieniony 1 mar 2008, 09:15 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 5 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''