Problem z misją w GTA Vice City

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

koci_pazur

Post autor: koci_pazur » 29 lip 2007, 16:30

Problem z misją w GTA Vice City

Mam problem z przejściem misji w której trzeba podkładać bomby zdalnie sterowanym helikopterem. Czy jest jakiś mod który zatrzymuje czas :?:

<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 29 lip 2007, 16:59

Re: Problem z misją w GTA Vice City

nie ma takiego moda ale tu masz encyklopedie oraz poradnik oczywicie gry-online :)

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/24577952/GTA_Vice_City_Solucja_-_Poradnik_Gry-OnLine_upload_by_TomQ.zip

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/24576384/GTA_Vice_City_Encyklopedia_-_Poradnik_Gry-OnLine_upload_by_TomQ.zip
Obrazek
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 29 lip 2007, 20:28

Ściągnij save po tej misji z Internetu. Na jakimś forum o GTA spotkałem się z czymś takim, ale osobiście nie preferuję takiego sposobu przechodzenia gier i wolę męczyć się kilka godzin, ale samemu przejść daną grę.

Możesz także dać tutaj swój save przed tą misją, a ja zrobię tę misję i dam Ci tego save, ale już po tej misji.
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 1 sie 2007, 12:07

Chlopie ta misja jest bardzo prosta.Jest sposob na jej ulatwienie zmien klawisze sterowania.Ja sobie tak ustawilem zeby wszystkie funkcje manewrowanie helikopterem byly pod reka i bez problemu ja przeszedlem. :ok:
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 1 sie 2007, 13:12

Sterowanie może pomaga ale nie aż tak. :) Tutaj trzeba trochę pomyśleć i zrobić strategię. :) Na samym początku weź bomby i poukładaj je gdzieś blisko budowli. Powinno Ci to zająć mało czasu jak nauczysz się manewrować helikopterem. :) Następnie weź 1 ładunek wybuchowy i leć na samą górę. Dlaczego?? Ponieważ po 1 są tam ochroniarze mający pistolet i bd do Ciebie strzelać w świe<font color=red><b>ż</b></font>y heli który jeszcze nie ma obrażeń a tak na sm koniec Ci go rozwalą. Po 2 co piętro będziesz miał mniej latania po bomby i krótszą drogę do przebycia. Aby zapoznać się z budynkiem zrób misje testową: zobacz gdzie masz podłożyć bomby wyjdź z misji i szukaj najkrótszej drogi (w tym przypadku jest jedna ale dobrze żebyś wiedział gdzie jechać). Jak już się zapoznasz z układem budynku to zacznij misję o zrób tak jak wyżej napisałem. :) Nie trzeba żadnych poradników bo do tego służy logiczne myślenie. :)

Najbardziej tu chodzi o zapoznanie się ze sterowanie i jak lata heli. Jest on zdaje się taki ,,ciężki". Więc radzę też przed wejść do misji polatać sobie tak helikopterem by przyzwyczaić się do niego. :)

PS. Tu chodzi o Twoją zwinność i logikę. To co wyżej napisałem nie obędzie się bez tych cech. :)

Mam nadzieję że pomogłem. :)
<<

Dobrus

Wysoko zaawansowany

Post autor: Dobrus » 2 sie 2007, 07:25

Pamiętam jak się mordowałem nad tym jak przechodziłem to pierwszy raz... za drugim razem przeszedłem to bez problemu :] Ta misja "wydaje się" trudna! ona jest łatwa jeśli tylko opanujesz latanie helikopterkiem ;)
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 2 sie 2007, 23:47

Na standardowym sterowaniu (kursory + num6 + num 9 + num4 + num5) Da się to przejść, sam miałem z tą misją problem, przeszedłem za trzecim razem,
Następnie weź 1 ładunek wybuchowy i leć na samą górę. Dlaczego?? Ponieważ po 1 są tam ochroniarze mający pistolet i bd do Ciebie strzelać w świe<font color=red><b>ż</b></font>y heli który jeszcze nie ma obrażeń a tak na sm koniec Ci go rozwalą
Mi się udało przejść bez strategii tzn zakładałem bomby najpierw na dole później na górze
<<

gregory08

Post autor: gregory08 » 3 sie 2007, 09:30

Mnie też ta misja dobijała :mur: ale raz po jakiś 8 nieudanych próbach udało mi sie i jeszcze nawet zostało mi troche czasu hehe :rotfl:
<<

MATI31

Post autor: MATI31 » 3 sie 2007, 11:12

Najlepiej NA SAMYM POCZĄTKU, BEZ BRANIA BOMB zabic wszystkich strażników a potem spokjnie podłozyc wszystkie bomby :ok:
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 3 sie 2007, 11:27

MATI31 pisze:Najlepiej NA SAMYM POCZĄTKU, BEZ BRANIA BOMB zabic wszystkich strażników a potem spokjnie podłozyc wszystkie bomby
Zły pomysł - według mnie Ci strażnicy nie są wielkim problemem w tej misji - łatwo ich śmiegłem poturbować. Nie wyobrażam sobie, aby leciał na samą górę, tylko po to, aby zabić tych strażników - musiałby być mistrzem w sterowaniu tego helikopterka, żeby zdążyć drugi raz tam polecieć.
stachu pisze:nie ma takiego moda
A właśnie, że jest - pokazywali go kiedyś w Komputer Świat Gry.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2007, 19:44 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

koci_pazur

Post autor: koci_pazur » 15 sie 2007, 19:20

Dzięki. Już przeszłem tą misje.