[Opinia] Najlepsza polska gra
W ankiecie wypisałem kilkanaście najpopularniejszych tytułów/serii (za ewentualne pominięcie jakieś gry przepraszam, ale myślę, że najważniejsze wymieniłem), w które na pewno większość z Was grała (i możliwe, że nawet nie wiedziała, że są to polskie gry).
Każdy może zagłosować na trzy gry z ankiety. Oto moje typy:
- Infernal - bardzo dobra gra, trochę niedoceniona przez prasę. Wspaniała grafika oraz kilka naprawdę fajnych pomysłów wystarczy, aby nazwać grę najlepszą polską.
- Two Worlds - Piękna grafika, rozbudowane możliwości w rozwoju postaci, wspaniały i otwarty świat - moim zdaniem gra jest lepsza niż Gothic 3.
- Xpand Rally i Xpand Rally eXtreme - jak w dwóch poprzednich grach wspaniała grafika (naprawdę - nie wyolbrzymiam jakości grafiki - w trzech wymienionych grach jest ona na najwyższym światowym poziomie) i idealne wyważenie między realizmem, a przyjemnością płynącą z gry. Poza tym bardzo dobre trasy - brak licencji, to jedyna większa wada tej gry.
Ostatnia aktualizacja ankiety: 29.05.2008r.* *Dodanie gry Wiedźmin + kilka korekt
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''