Call of Juarez vs. Gun - pojedynek na Dzikim Zachodzie

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

Która gra rozgrywająca się na Dzikim Zachodzie bardziej spodobała Ci się:

Call of Juarez
6
75%
Gun
2
25%

Liczba głosów : 8
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 3 sie 2007, 14:40

Call of Juarez vs. Gun - pojedynek na Dzikim Zachodzie

W ankiecie podałem dwie obecnie najlepsze gry na PC'a, które rozgrywają się na Dzikim Zachodzie - Call of Juarez oraz Gun.
Ja zagłosowałem na Call of Juarez - dlaczego? Otóż na pierwszy plan nasuwa mi się fantastyczna fabuła - muszę przyznać, że bardzo dawno w żadnym FPS'ie fabuła mnie tak nie wciągnęła. Drugim wielkim plusem jest cudowna grafika - niektórzy mówią, że wyglądem przebija nawet TES IV: Oblivion'a, ale według mnie to trochę przesada, chociaż wysokiej jakości tekstury i bardzo dokładne cienie to naprawdę światowy poziom. Małym minusem, według mnie, są trochę nudne niektóre misje z Billym - polowanie na zające, gaszenie pożarów oraz nudne wspinanie się na górę odstaję od typowej skradanki (do tego gatunku, w większości można zaliczyć etapy, w któych kierujemy młodym chłopakiem) - według mnie niepotrzebnie twórcy to wpakowali. Ogólnie to bardzo dobra gra, którą mogę z czystym sumieniem polecić, tym bardziej, że jest ona bardzo długa (jesli dobrze pamiętam - XV epizodów).
Jeśli chodzi o Gun - gra średnio mi się spodobała. Trochę średniawa grafika oraz bardzo krótki czas gry to wady gry, ale na przykład jazda koniem, według mnie jest o wiele fajniejsza niż w Call of Juarez. Podkreślę, że na wielki plus moim zdaniem zasługuję muzyka - fajnie podkreśla westernowy klimacik. Poza tym strzelaniny zrealizowane są na całkiem dobrym poziomie, są brutalne (dla mnie to zaleta) i dynamiczne.
A Waszym zdaniem, która gra jest lepsza... :?:
Ostatnio zmieniony 3 sie 2007, 14:43 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

88bonzo

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: 88bonzo » 4 sie 2007, 14:24

Re: Call of Juarez vs. Gun - pojedynek na Dzikim Zachodzie

Dla mnie już był o niebo lepszy Desperados albo choćby nawet stary poczciwy Outlaws ^^ jeżeli chodzi o klimat dzikiego zachodu.
Ostatnio zmieniony 4 sie 2007, 14:25 przez 88bonzo, łącznie zmieniany 2 razy.
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 4 sie 2007, 21:27

88bonzo pisze:Dla mnie już był o niebo lepszy Desperados
Racja, to była wspaniała gra! Ten klimat... ta rysowana grafika... no i oczywiście wysoki poziom trudności. Długo w nią grałem, aż zaciąłem się na jakiejś misji nad rzeką... swoisty Commandos na Dzikim Zachodzie
. Tyle że te wypowiedzi są nie bardzo na miejscu, bo to przecież całkiem inny gatunek... :P
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 6 sie 2007, 12:44

Ja nie wiem nie grałem w żaden z tych tytułów ale widziałem filmiki i screeny z Call of Juarez i muszę powiedzieć nieźle to wyglądało. I znowu kolejna produkcja polska aby tak dalej. Jak tylko dorwę Call to wypowiem się na pewno.