[Problem] Alarm for Cobra - Nauka jazdy

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 9 sie 2007, 14:23

[Problem] Alarm for Cobra - Nauka jazdy

Mam problem w ostatniej misji w randze "Starszy Inspektor" - Nauka Jazdy. Są tam wyszczególnione kolizje w HUD'zie, ale nie wiem czego one dotyczą. Nie wiem kompletnie o co chodzi w tej misji - jeśli ktoś grał w tę grę, to proszę o podpowiedź, a innych o poradnik, jeśli mają do niego dostęp...
mad_prince pisze:sprecyzuj temat, masz czas do jutra.
Nie wiem po co dalsze sprostowanie tematu, gdyż jak ktoś grał w tę gre, to od razu wie o co chodzi, a mad_prince w ogóle w nią chyba nie grałeś. W misji chodzi o to, aby zatrzymać przeciwnika w jak najbezpieczniejszy sposób - obojętnie czy próbuję mu zastawić drogę lub zablokować, przeciwnik wraca automatycznie na tor.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2007, 19:15 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 8 razy.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 9 sie 2007, 17:49

Re: [Problem] Alarm for Cobra - Nauka jazdy

sprecyzuj temat, masz czas do jutra.

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 9 sie 2007, 20:44

Ja przeszedlem to cale bez szwanku :ok: ale jakby ci tu pomoc :?: Wyslij mi screena z tym hudem na email postaram sie cos zrobic :)
Ostatnio zmieniony 9 sie 2007, 22:40 przez maciek120, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 9 sie 2007, 20:44

matchless - puknij go od boku w tyl , tak zeby wpadl w poslizg(manwer P.I.T.) powinno działać... nie graem w te gre, ale mysle ze pomoze
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 9 sie 2007, 22:03

grzecho pisze:puknij go od boku w tyl , tak zeby wpadl w poslizg(manwer P.I.T.) powinno działać... nie graem w te gre, ale mysle ze pomoze
Próbowałem kilka razy wykonać ten manewr, ale niestety nie pomogło - przeciwnik albo wraca na tor autoamtycznie albo jedzie dalej, nawet jak na chwilę go odwrócę i zatrzymię.
Oto screen:

http://img211.imageshack.us/my.php?image=cobrayy1.jpg
Inaczej już się nie da tego SPRECYZOWAĆ...
Ostatnio zmieniony 9 sie 2007, 22:30 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 9 sie 2007, 22:39

Mam 2 pomysly.Pierwszy to: może chodzi oto aby ten koles ktorego scigasz zderzyl sie z ruchem ulicznym albo po prostu z drzewem itp. dwanascie razy. Drugi to: może ty musisz walic tak mocno az bedzie pisalo kolizje 12/12. JA wiem ze przeszedlem wszystko.Jezeli te pomysly nie pomoga to wlacze jeszcze raz ta gre dojde do tej misji i przejde i wtedy pomoge.Ale sprobuj moich pomyslow :)
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 10 sie 2007, 08:46

MATchlesS, napisalem temat, nie treść postu (który już sprecyzowałeś) więc ocb? i radzę się z regulaminem i przyklejonymi tematami bliżej zapoznać.

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 10 sie 2007, 11:12

mad_prince pisze:MATchlesS, napisalem temat, nie treść postu
Źle zrozumiałem - myślałem, że chodzi o całość (post i temat).
mad_prince pisze:radzę się z regulaminem i przyklejonymi tematami bliżej zapoznać.
Dziwi mnie tylko to, że co drugi temat w dziale jest źle tytułowany, ale to mały szczegół...
nie przesadzałbym, że co drugi. Fakt, że kilka jest, ale one powstaly pod moją nieobecność, a to, że innym modom się nie chce, to nie mój problem. Z resztą w tamtych tematach i tak się już nikt nie wypowiada.
PS. Już założyłeś jeden temat w tym dziale i był on dobrze zatytułowany, więc nei wiem, skąd nagle takie problemy.>>m_p
maciek120 pisze:Mam 2 pomysly.Pierwszy to: może chodzi oto aby ten koles ktorego scigasz zderzyl sie z ruchem ulicznym albo po prostu z drzewem itp. dwanascie razy.
To nie działa - ja swoim samochodem muszę go przyblokować w jakiś sposób.
maciek120 pisze:Drugi to: może ty musisz walic tak mocno az bedzie pisalo kolizje 12/12.
Próbowałem, ale niestety nie skutkuje.
Czekam na dalsze propozycje (gra jest łatwa, ale ta misja mnie dobija) albo najlepiej poradnik.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2007, 12:13 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 10 sie 2007, 11:54

Ja przechodze gre wlasnioe zeby zobaczyc o co chodzi w tej misji jak dojde do dego NAUKA JAZDy to wtedy napisze jak to przejsc :ok:

[ Dodano: Pią 10 Sie, 2007 13:42 ]
MATchlesS juz wiem jak to przejsc bo przeszedlem. Wez misje na poziom łatwy,jedz za tym kolesiem i NIE uderzaj mocno tylko go pukaj poniewaz jak uderzysz mocno to tobie przybywa uszkodzen a limit kszkodzen twojego auta jest 40% ponadtwo musiz zmiescic sie w czasie 5 minut. Po zrobieniu najlepiej dla pewnosci 13 kolizji wyprzec tego kolesia i szybko jedz do mety.Nie przejmuj sie ze on zostaje z tylu muszisz jechac do mety po spowodowaniu 13 kolizji.Mysle ze sobie poradzisz. :)
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 10 sie 2007, 18:00

maciek120 pisze:MATchlesS juz wiem jak to przejsc bo przeszedlem. Wez misje na poziom łatwy,jedz za tym kolesiem i NIE uderzaj mocno tylko go pukaj poniewaz jak uderzysz mocno to tobie przybywa uszkodzen a limit kszkodzen twojego auta jest 40% ponadtwo musiz zmiescic sie w czasie 5 minut. Po zrobieniu najlepiej dla pewnosci 13 kolizji wyprzec tego kolesia i szybko jedz do mety.Nie przejmuj sie ze on zostaje z tylu muszisz jechac do mety po spowodowaniu 13 kolizji.Mysle ze sobie poradzisz.
Wielkie dzięki - niby z pozoru łatwa misja, ale trochę dziwnie opisane reguły i już nie wiadomo co robić dalej - mam nadzieję, że dalej nie będę miał problemów.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2007, 18:00 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.