Polacy tworzą grę Gears of War na PC!

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

RIDDICK

Post autor: RIDDICK » 25 sie 2007, 14:33

Polacy tworzą grę Gears of War na PC!

Autorzy Painkillera pracują dla firmy Epic Games i tworzą grę Gears of War na PC!

Firma Epic Games, Inc. przejęła kontrolę nad warszawskim studiem People Can Fly, znanym z produkcji pierwszoosobowej strzelaniny o nazwie Painkiller. Pierwszym owocem współpracy pomiędzy Amerykanami i Polakami będzie PeCetowa konwersja gry Gears of War!

Amerykanie zainteresowali się polskim studiem w ubiegłym roku, gdy warszawiacy rozpoczęli nowy projekt, wykorzystując do tego celu silnik Unreal Engine 3. Po kilku tygodniach ludzie z People Can Fly podzielili się wynikami swoich prac z twórcami engine’u i jak twierdzi Mark Rein z firmy Epic Games, Inc., zrobili na nich ogromne wrażenie. Musi być w tym dużo prawdy, skoro niedługo później amerykańska firma zleciła Polakom stworzenie PeCetowej edycji gry Gears of War. Warszawiacy pracują również nad jeszcze jednym tytułem dla Epic Games, Inc., który zostanie ujawniony na rozpoczynających się w czwartek targach Games Convention.

źródło:gry-online.pl
Cieszę się musieli nieźle zaimponować Epic Games ciekawe, co udało im się wycisnąć z Unreal Engine 3, że Epic postanowiło żeby People Can Fly (pewnie wycisnęli z tego Enginu to, czego jeszcze nikt nie wycisnął ;)) stworzyło konwersję Gears of War na PC :D

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 25 sie 2007, 17:55

Re: Polacy tworzą grę Gears of War na PC!

To tylko potwierdza coraz śmielsze wkraczanie naszego kraju na rynek światowy gier. Gry Techlandu (Xpand Rally, Call of Juarez) i innych polskich producentów (Painkiller, Two Worlds, Gorky) są wykonane na światowym poziomie. Opłaciło się to - teraz Polacy będą robili konwersje na PC'a najlepszej gry na świecie (Gears of War, to obecnie najlepsza gra z pośród konsol i komputerów) - oby tylko udanie...
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''