[wasze opinie] Medal of Honor Airborne
Grafika stoi na bardzo wysokim poziomie, wprawdzie nie mogłem jej zobaczyć w pełnej krasie, no ale to co zobaczyłem bardzo mi się spodobało Modele postaci są dobrze wykonane i animowane. Nasz arsenał także wykonany jest z dbałością o szczegóły. Mapy (a raczej mapa ) była na pierwszy rzut oka (widok ze spadochronu) mało urozmaicona, ale po głębszym jej spenetrowaniu pierwsze wrażenie ustąpiło.
Dźwięk również bardzo mi się spodobał. Przede wszystkim świetne odgłosy broni. Jeśli mamy głośniki 5.1 to efekt musi być pewnie niesamowity, jeśli u mnie na 2.1 było bardzo dobrze
Grywalność, czyli to co najważniejsze, jest także bardzo mocną stroną gry. W połączeniu ze świetna grafiką i oprawą audio dostajemy produkt prawie doskonały! Ja czułem się prawie tak jakbym tam był (co mi się rzadko zdarza w tego typu grach )
W grze uderzyła mnie jej otwartość. Nie ma tam żadnych niewidzialnych ścian, możemy skakać po dachach, większość domów jest pootwierana i posiada balkony, tarasy przejścia, tak więc do każdego miejsca możemy dostać się na kilka sposobów. Co jest bardzo przydatne jeśli lubimy grać na spokojnie i przez większość czasu dzierżymy w ręce karabin lub snajperkę. Kolejnym plusem jest to że naszemu wojakowi nie ubywa życia po upadku a raczej zeskoku z dachu czy balkonu (oczywiście z umiarkowanej wysokości). Inteligencja przeciwników jak i naszych kompanów stoi na dobrym poziomie. Chowają się za barykadami, robią uniki itp. ale muszę stwierdzić że nie rzucają granatów Jeśli o granatach mowa to od razu muszę pochwalić szybkie ruchy naszego bohatera. Rzucenie granatu to kwestia sekund, przyłożenie broni do ramienia również przebiega szybko.
Podoba mi się także to że nie musimy wykonywać zadań w ustalonej kolejności, gdzie wylądujemy, do której drużyny się przyłączymy, takie zadania wykonujemy. Wprawdzie jest to tylko kwestia kolejności zadań, ale gdy np. musimy powtarzać poziom gra się nie nudzi. Dodam jeszcze że w grze występują przerywniki filmowe, wykonane za pomocą programu gry. Wyglądają bardzo dobrze. Co do poziomu trudności to w demie jest ich bodajże 4 lub 5. Kiedy zaczynałem grę pierwszy raz z niecierpliwości kliknąłem pierwsza pozycję nie będąc nawet bardzo pewnym o co chodzi Gra była wtedy banalnie prosta. Za drugim razem dałem oczywiście wyższy poziom, co dało się odczuć
Wymagania - również ważna kwestia. Są (do czego już chyba zdążyliśmy przywyknąć w erze nextgenowych gier) dosyć wysokie. U mnie gra w rozdzielczości 1024x768 i w większości niskich detalach (pozostałe na średnim poziomie) chodzi płynnie.
Demo zajmuje dużo, bo aż 1,2GB. A starcza może na mniej więcej godzinkę zabawy. Zależy na jakim poziomie trudności No ale jeśli ktoś jest fanem poperzednich Medal of Honor'ów i gier typu Call of Duty to myślę że warto ściągnąć Światowa premiera pełnej wersji - 4 września.
Demo:
Kod: Zaznacz cały
http://www.idg.pl/ftp/gry_5259/Medal.of.Honor..Airborne.Demo..html