[wasze opinie] kkrieger

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

minas

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 20 wrz 2007, 22:37

[wasze opinie] kkrieger

Witam
Chciałbym sie dowiedzieć co myślicie o tej grze. Mnie ta gra hm nie zachwyciła, ale bardzo zaciekawiła
wykorzystuje najnowsze umiejętności programistów oraz możliwości kart graficznych i procesorów
głównie właśnie dlatego. Bo sama gra oprócz grafiki otoczenia stojącej na bardzo wysokim poziomie to nic niezwykłego nie pokazała, (słabe tekstury przeciwników i broni, brak jakich kolwiek efektów np wybuchów bomb którymi miota jedna z broni) a ciekawi mnie jak taka grafika została zmieszczona w 96 KB.
Utworzyłem ten temat po tym jak na stronie głównej pojawił sie o niej temat, jednak jest to stara informacja i czy wiecie o niej cos więcej niż jest napisane??
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2007, 22:51 przez minas, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 21 wrz 2007, 09:15

Re: [wasze opinie] kkrieger

minas pisze:a ciekawi mnie jak taka grafika została zmieszczona w 96 KB
Bo ta gra nie ma zadnych plikow graficznych odpowiedzialnych za grafike tylko jest generowana w czasie rzeczywistym :]
minas pisze:słabe tekstury przeciwników i broni
Słabe tekstury? :rotfl:
Nie może byc coś słabe jak coś nie istnieje! Może Cię oświecę: ta gra NIE zawiera żadnych gotowych tektur! Wszystko jest generowane w czasie rzeczywistym. I co Ty na to?

Wiecej info PL, m.in. na temat silnika gry:

Kod: Zaznacz cały

http://pl.wikipedia.org/wiki/.kkrieger
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 21 wrz 2007, 20:50

Grafika całkiem ładna - naprawdę na te 96 KB robi wrażenie - szczególnie warto pochwalić cienie, które są bardzo dobre. Poza małymi szczegółami typu: wolny chód sterowanej postaci (mógłby być klawisz sprintu), niski poziom trudności oraz brak możliwości zmiany broni na scrolla, to bardzo przyjemna gra, w którą warto zagrać chociażby z ciekawości.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Japa9

Post autor: Japa9 » 6 paź 2007, 19:12

Ludzie! A co wy wymagacie ! Przecież nad projektami typu Doom3 czy podobne pracuję całe sztaby przez lata, a wy tu krytykujecie, że Far Cry ma lepsza grafikę. Śmieszne! Trzeba by wiedzieć jakimi laboratoriami dysponuje Crytek no a jakie ma Maciek. Gierka oczywiście jest prosta, nieskomplikowana ale w stosunku do możliwości normalnego człowieka - moim zdaniem - fajna. Grafika rzeczywiście dobra, w szczególności światła i cienie. Może fizyka poruszania sie przeciwników jest trochę za prosta ale jak myśle to dopiero początki. Wydaje mi sie, że mamy zdolnych, młodych ludzi - żeby mieli jeszcze takie możliwości jak Crytek. Tak trzymaj Maćku! :padam:
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 6 paź 2007, 19:27

Japa9 pisze:Trzeba by wiedzieć jakimi laboratoriami dysponuje Crytek no a jakie ma Maciek.
Japa9 pisze:Tak trzymaj Maćku!
To, że Maciek umieścił grę na swojej stronie, to nie znaczy, że on ją zrobił.
Polecam następującą lekturę:

Kod: Zaznacz cały

http://pl.wikipedia.org/wiki/.kkrieger
Japa9 pisze:Wydaje mi sie, że mamy zdolnych, młodych ludzi - żeby mieli jeszcze takie możliwości jak Crytek.
Tutaj popieram - najlepszym przykładem jest TO .
Ostatnio zmieniony 6 paź 2007, 19:28 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Bartek760

Post autor: Bartek760 » 10 paź 2007, 14:37

gra jest do bani. co z tego że ma 96mb? mogli sie bardziej postarać niech zrobią wersje alfa i chapter 2

[ Dodano: Sro 10 Paź, 2007 14:37 ]
to może zmienie opinię
<<

boman

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: boman » 10 paź 2007, 15:35

Bartek760 pisze:gra jest do bani. co z tego że ma 96mb
Zanim coś skrytykujesz to najpierw naucz się czytać. Gra zajmuje 96 KB a nie MB !!!
Widzisz różnice ?? Co do samej gry to wielki szacunek dla twórców, którzy potrafili zmieścić grę w 3d z cieniami na 96 Kb. Dla mnie totalny profesjonalizm. Gra jest tylko pokazem technologii, więc nie można jej oceniać za inne elementy niż grafika.
It wasn`t impossible to build RAPTURE at the bottom of the sea. It was impossible to build anywhere else.